hirdetés
hirdetés

Salzburg tartomány a könnyített túrázás élményét kínálja

Itt a poggyász terhétől is megszabadulhat, átélheti a hegyek és a táj varázsát, és túrázhat egyik helyről a másikra a csomagok cipelése nélkül, hiszen csomagjai este már a következő szálláson várják. Ezt a szabadságot nyújtja Salzburg tartomány.

hirdetés

Az életben hozzászoktunk, hogy rengeteg dolgot cipelünk magunkkal. Mindenféle dolgok nehezednek ránk, és már-már megbarátkoztunk velük. De vajon a várva várt nyaralásnak nem olyannak kellene lennie, ami a mindennapokból hiányzik? Nem kellene, hogy ez legyen az az időszak, amikor a terhek lehullnak rólunk, és felszabadulunk, kikapcsolódunk? Ezt kínálja a csomagok nélküli túrázás Salzburg tartományban. Mert még ha minden nap máshol szállunk is meg, a csomagjaink már ott várnak a következő szálláshelyen - tájékoztatta lapunkat a SalzburgerLand Tourismus.

A poggyász nélküli túrázás kompromisszumok nélküli csúcsélvezetet és kikapcsolódást jelent. Mert nehéz túrazsák nélkül, csak egy könnyű nappali hátizsákkal a háton, zöld erdőkön és buja alpesi legelőkön át hódíthatja meg az ember a csúcsot, miközben a többi csomag már a következő szálláson van. A kedvtelő túrázók és a hegyek szerelmesei, akik egy gondtalan csúcsélményről vagy Pinzgau tizenhárom falujában tett kényelmes völgytúráról álmodnak, nyolc változatos túra közül választhatnak, akár egy hétre vagy akár csak egy hétvégére. www.salzburgerland.com/de/wandern-ohne-gepaeck

Több napon át gyalogolni csodálatos dolog, de ez azt is jelenti, hogy a hátizsák egy kicsit nagyobb és nehezebb. Saalfelden Leogangban szintén praktikus csomagszállító szolgáltatás van az ilyen túrákhoz.

A vadregényes és változatos Saalachtali hegyi út, a Saalachtaler Höhenweg a régió legszebb oldalait tárja elénk. A Magas-Tauern háromezer méteres csúcsaira és a Kitzbüheli Alpokra nyíló kilátás egyedülálló.

https://www.saalfelden-leogang.com/wandern-ohne-gepaeck

Egy különleges hegyi élmény az új "Pinzga Hatscha”. Az útvonal közel 400 kilométeren keresztül vezeti a túrázókat hat pinzgaui régióban. A 15 szakasz a könnyebb természetjáró ösvényektől a magashegyi szakaszokig mindent kínál, amit a Pinzgau-hegység nyújtani tud.

Salzburgi Saalachtal, Hochkönig, Maishofen, Viehhofen, Saalbach Hinterglemm és Saalfelden Leogang régiói egyesítették erőiket, és elindították a Pinzgau-t átszelő hosszútávú túraútvonal egyedülálló projektjét. Maga a név, hogy "Hatscha" a köznyelvben a hosszú gyaloglás kifejezése. És a 393 kilométeres, több mint 9000 méteres emelkedővel és ugyanennyi méteres lejtővel bíró új "Pinzga' Hatscha" összesen 15 szakaszával minden bizonnyal kiérdemelte ezt a megnevezést. A "Pinzga Hatscha" teljes egészében gyalogosan, de a nyári hegyi felvonók vagy a tömegközlekedés igénybevételével is megtapasztalható. Így a különleges jellegű hegyi élményt minden szintű túrázó megtapasztalhatja.

https://www.salzburgerland.com/en/pinzga-hatscha/

Fotó: Hochkoenig tourismus
Fotó: Hochkoenig tourismus

Túrázás csomagok nélkül - Hochkönig régió

A Hochkönig régió tökéletes hely a túrázás szerelmeseinek. Mert nem csak az egynapos túrák csábítják a túrázókat a hegyek világába. A Königsweg, az Ach du grüne Neune, a Salzburgi alpesi legelők túraútja, a Hüttenhüpfertour és a Via Alpina hosszútávú túraútvonalakkal öt hosszútávú túraútvonal vezet a régió hegy- és alpesi világán keresztül.

Ha a csomagok terhe nélkül szeretne közlekedni, a legjobb, ha lefoglalja a gondtalan túracsomagok egyikét. A csomagjait automatikusan szállítják szálláshelyről szálláshelyre. Emellett a vendég maga döntheti el, hogy inkább egy szállodában félpanziós ellátással vagy egy kis, hangulatos vendégházban reggelivel száll meg. Ha pedig a túrázás helyett sportos változatosságra vágyik, csomagok nélkül, kerékpárral is felfedezheti a régiót.

https://www.hochkoenig.at/de/sommer/wandern/wandern-ohne-gepaeck-am-hochkoenig.html

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk