hirdetés
hirdetés

Schengeni vízumverseny az indiai turistákért

Egymással versengenek az uniós országok konzulátusai Indiában, hogy melyikük állít ki gyorsabban schengeni vízumot a kérelmező turisták részére.

hirdetés

Indiai lapértesülések szerint valóságos verseny alakult ki az uniós külképviseletek között, hogy melyikük adja ki gyorsabban a vízumokat. A vízumot kiállító országban kell ugyanis elsőként a schengeni övezetbe lépnie a kérelmezőnek, így egyértelműen több indiai turista keresi fel azokat az országokat, amelyek gyorsabbak a vízumkiadásban. Mumbaiban a francia konzulátus például mindenestől abbahagyta a biometrikus adatok gyűjtését, hogy gyorsítani tudja az ügymenetet. Ennek hatására kétszeresére növelték az egy nap alatt feldolgozott kérelmek számát. A célt a francia miniszterelnök tűzte ki: növeljék 80 millióról 100 millióra a külföldi turistaérkezések számát. Ennek érdekében 48 óra alatt fel kívánnak dolgozni minden vízumkérelmet.

Akad olyan konzulátus, ahol megduplázták a dolgozói létszámot az utóbbi időben a kérelmek gyorsabb feldolgozása céljából, tény ugyanakkor, hogy a legtöbb schengeni övezethez tartozó ország konzulátusa 15 nap alatt bírálja el a kérelmeket. Évente 15 millió indiai turista utazik külföldre minden évben, 20%-uk Európát célozza meg. Az utóbbiak száma 50%-kal emelkedett az utóbbi öt év alatt.

Svájc, Spanyol- és Olaszország jár az élen az ügyintézés gyorsaságát tekintve, ezek a konzulátusok ráadásul proaktív módon fel is hívják probléma esetén a kérelmezőt. Nem véletlen, hogy Svájcot évente egymillió indiai turista keresi fel. Ázsiában több ország is jelentősen könnyítette már az indiaiak beutazását: Thaiföld és Sri Lanka érkezéskor ad vízumot az indiaiaknak, Dubai és Szingapúr pedig otthonról is elintézhető e-vízumot kínál számukra. Törökország is igyekszik megfelelni az indiai turisták igényeinek: a schengeni vízummal már rendelkező indiai kérelmező néhány perc alatt megkapja a török e-vízumot.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk