hirdetés
hirdetés

Siena – lóverseny olasz módra

Ha Sienába utazunk, érdemes az év során kétszer (júliusban Sarlós Boldogasszony, augusztusban pedig Mária mennybemenetelének napján) megtartott Palio idején érkezni, ugyanis egy 4 napos népünnepély-fesztivál forgatagában találhatjuk magunkat.

hirdetés

A versenynek a kezdetek óta a Piazza il Campo, a város legyező formájú főtere ad helyet - írja Juga Péter, a Borsmenta munkatársa útibeszámolójában.

fotó: Juga Péter / Borsmenta
fotó: Juga Péter / Borsmenta

Ugyanakkor a kemény köveken nem túl észszerű lovagolni, éppen ezért több tonna agyaggal kevert földet szállítanak ide erre az alkalomra, amelyet a tér külső gyűrűjén szórnak le, majd döngöléssel tesznek megfelelő keménységűvé. A tér belső, lejtős részét kerítéssel választják el a versenypályától. A gyűrű házfalakkal érintkező oldalán pedig – a falakban erre a célra elhelyezett rögzítő szerkezetek segítségével – faszerkezetű lelátókat állítanak föl.
 
Ameddig nincs verseny, az éttermek az agyagra helyezik ki a teraszaikat, így a lelátók között és alatt kell bujkálni, ha valaki az épületekbe óhajt bemenni. Pincérként nem egyszerű ez a mutatvány, de nem láttunk senkit, aki akaratlanul calzonét csinált volna valamelyik pizzából.

Elolvasom a teljes cikket >>

(forrás: Borsmenta.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk