hirdetés
hirdetés

Soha nem járt még ennyi magyar Horvátországban, mint tavaly

A horvát állam 20 éves története során soha ennyi magyar nem járt még az adriai országban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

hirdetés

Csaknem 465 ezer magyar turista majdnem 2,5 millió vendégéjszakát töltött tavaly Horvátországban a végleges adatok szerint.

Marin Skenderovic, a horvát állami szervezet budapesti képviseletének vezetője kifejtette: az idegenforgalmi adó alapján számított adatok szerint közel 465 ezer magyar vendég járt a múlt évben Horvátországban, 16,8 százalékkal több, mint 2014-ben. A magyarok 2,493 millió vendégéjszakát töltöttek el a tengerparti államban, s ez a szám 15,5 százalékkal haladja meg a 2014-ben mért adatot. Magyarország a legfontosabb küldő államok között vendégszámban a 9., a vendégéjszakákat illetően pedig a 10. helyen áll. Az első 10 ország összehasonlításában a két magyar adat nőtt a legnagyobb arányban, a teljes horvát idegenforgalom növekedését is két-háromszorosan meghaladva - jegyezte meg a horvát turisztikai szakember.

Az elmúlt évben 8,5 százalékkal növekedett a horvátországi turizmusban a vendégek száma, ami megközelítette a 14,874 milliót. Ebből a külföldiek száma 13,163 millió volt, 6,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Horvátországot felkereső turisták 80,022 millió éjszakát töltöttek pihenéssel, 6,9 százalékkal többet a 2014-es adatnál. Mindebből a külföldiek 72,283 millióval részesedtek, 6,8 százalékos bővülést produkálva.

Marin Skenderovic az MTI kérdésére elmondta: a magyar turisták száma az idén valószínűleg nem nő ilyen mértékben, de továbbra is emelkedésre számítanak. Úgy vélekedett, hogy a mediterrán térségben tapasztalható politikai és migrációs helyzet miatt vélhetően kevesebb magyar vállalkozik 2016-ban a repülőgéppel megközelíthető tengerparti országok felkeresésére, ezért talán többen választják az autóval is könnyen elérhető horvát Adriát.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk