hirdetés
hirdetés

Spontán, rövid távú foglalásra bíztatják az osztrák utazókat

A munkavállalókat képviselő érdekvédelmi szervezet, - az Arbeiterkammer - precedensekre hivatkozva az idei turisztikai szezonban óvja az utazókat a hosszú távú előre foglalásoktól - írja a GD Consulting.

hirdetés

 

Érvelésük szerint a bizonytalan járványügyi helyzet az utazási foglalásokra is kihatással van. Mivel az osztrák külügyminisztérium a világ legtöbb országát jelenleg is az "utazásra nem javasolt" úti célok között tartja nyilván, így nem lehet az utazások lemondásakor rendkívüli helyzetre hivatkozni: a pénzvisszafizetés, a költségek visszatérítése nehézségekbe ütközhet. Az ORF a hír kapcsán közölt körképében utalást tesz arra, hogy az AUA légitársaság is csak kifejezetten a munkavállalói kamara által indított peres eljárást követően volt hajlandó a járvány miatt lemondott repülőjegy költségeit ügyfelének megtéríteni.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk