hirdetés
hirdetés

Szabad a pálya: februártól enyhül a szigor Ausztriában

Február 19-től a turizmus, vendéglátás és a kulturális szolgáltatások területén ismét visszaáll a 3G-szabály, vagyis az érvényes oltási, vagy gyógyultsági igazolás mellett, a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt ismét önmagában is érvényes belépőnek számít, olvasható a good-deal.at szakmai site-on.

hirdetés

Karl Nehammer osztrák kancellár a járványügyi szakértőkkel való január 29-ei tanácskozást követő tájékoztatóján bejelentette, hogy a korlátozások szakaszos feloldását a kórházi leterheltség viszonylagos nyugalmával és stabilitásával indokolta.

Az operatív törzs (GECO) prognózisa szerint a járvány várhatóan február első hetében tetőzik Ausztriában, a kórházak intenzív osztályaira nézve nem várható kiélezett helyzet a következő időszakban sem.

Ebből kiindulva február 5-től az éttermekre, és egyéb vendéglátó egységek esetében alkalmazott esti 10 órás zárórát éjfélre tolják. Ugyanettől a időponttól kezdve a nem ültetett formájú rendezvények létszámkorlátját a jelenlegi 25 főről 50 főre emelik.

pixabay.com
pixabay.com

Február 12-től feloldják a kiskereskedelemben a 2G-szabályt: ettől a időponttól már nem kérik az üzletekben az oltási-, vagy gyógyúltsági igazolásokat.

Február 19-től a turizmus, vendéglátás és a kulturális szolgáltatások igénybevételének lehetőségét is bővítik, e területen ismét visszaáll a 3G-szabály, vagyis az érvényes oltási, vagy gyógyultsági igazolás mellett, a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt ismét önmagában is érvényes belépőnek számít.

A frissen bejelentett intézkedések a beutazási szabályok területen egyelőre nem hoztak enyhítést, maradnak a jelenleg érvényes előírások.Vagyis PCR-teszt nélkül csak a harmadik megerősítő oltással is rendelkezők utazhatnak be Ausztriába.

Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter a döntések ismertetésekor hangsúlyozta, hogy az eddigi járványügyi szabályok szükségesek voltak és beváltak, ugyanakkor a fokozatos enyhítések lehetőéve teszik, hogy a síszezon szempontjából „legfontosabb februári és márciusi hónapokban” egyre kevesebb korlátozásokkal találkozzanak a téli örömökre vágyó utazók.

A tartományok a szövetségi szintű intézkedéseknél szigorúbb szabályokat is hozhatnak. A kancellár tájékoztatóját követően nem sokkal Michael Ludwig, Bécs polgármestere nyilatkozatában elhamarkodottnak nevezte a kormányzati enyhítéseket, jelezte, hogy február elején Bécs saját intézkedéscsomagot tervez összeállítani. Ha Bécs „különutas” járványkezelést folytatna, nem ez lenne az első eset, ugyanis az elmúlt évben általában Bécs szigorúbb és óvatosabb járványkezelést alkalmazott, mit a szövetségi kormányzat.

További információk ITT található.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk