hirdetés
hirdetés

Szabad az út a görögökhöz, de feltételekkel

Elindult az idegenforgalmi szezon Görögországban, az első külföldi turisták már meg is érkeztek az athéni nemzetközi repülőtérre.

hirdetés

A görögök nem nézik, hogy ki milyen vakcinával van oltva, valahogy azonban igazolni kell, hogy legalább két hete megkapta az érkező a második dózist, adja hírül az euronews.com portál.

Május 14-től az uniós és a schengeni tagállamok és néhány más ország (az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Szerbia, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Ruanda, Szingapúr, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland és Thaiföld) állampolgárai szabadon beléphetnek Görögországba, ha legalább 14 napja megkapták a koronavírus elleni oltás második dózisát, vagy van friss, negatív eredményű Covid-tesztjük.

pixabay.com
pixabay.com

A turizmus a görögöknél meghatározó fontosságú

Az ország gazdasága számára rendkívül fontosak a turizmusból származó bevételek. Az idegenforgalmi hatóságok reményei szerint idén kétszer annyi vendéget fognak tudni fogadni, mint tavaly.

Szerbia és Észak-Macedónia határán, Presovónál is megnövekedett a forgalom, sok autós tart Észak-Görögország tengerpartjai felé. A szigetek lakóinak éppen a nyitással egy időben kezdték el beadni a vakcinák második adagját, június végéig pedig mindegyiküket be akarják oltani.

Egyik szigetről a másikra átjutni most nem egyszerű

Ha egy turista már bent van az országban, de át akar utazni egyik szigetről a másikra, vagy a szárazföldről egy szigetre, szintén igazolnia kell, hogy oltott, vagy nem terjeszti a vírust.

A görögök már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy nemcsak a nyugati, hanem a keleti vakcinával oltottak számára is engedélyezni fogják a beutazást, ha egyszer megnyit az ország. A Konzuli Szolgálat weblapja szerint jelenleg ezek az elfogadott oltóanyagok: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax, Janssen, Sinovac Biotech, Szputnyik V, Cansino, Sinopharm.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai