hirdetés

Száraz január Kanadában

Ponosabban száraz egész év inkább: Kanadában az új nemzeti ajánlás szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, vagy ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyaszt egy polgár, akkor az maximum heti két ital legyen.

hirdetés

A kanadai kormány által támogatott irányelv természetesen nem kötelező, hanem ez egy olyan ajánlás, ami nemzeti szinten ad jelzést a polgároknak arról, hogy az útmutatást kidolgozó szakemberek szerint az alkoholfogyasztás káros az egészségre, áll az euronews.com tudósításában a BBC nyomán.

A hírt a helyi sajtóval szinte egyszerre kapta fel a világsajtó is. A BBC cikke emlékeztet rá, hogy drasztikusan szigorította ezzel a kanadai kormány az alkoholnormát, hiszen 2011-ben még ugyanez az ajánlás nők számára heti 10, a férfiak számára heti 15 italt engedélyezett.

Depositphotos
Depositphotos
 
Az új ajánlás nem tesz különbséget a nemek között, a mindenkire vonatkozó egészségügyi kockázatokra kívánja felhívni a rendszeresen alkoholt fogyasztók figyelmét.

A Health Canada által finanszírozott új jelentés emellett kötelező figyelmeztető címkéket javasol minden alkoholtartalmú italra.

Canadian Center on Substance Use and Addiction (CCSA) csaknem 90 oldalas jelentése részletezi a korábban alacsony alkoholfogyasztásnak tekintett különféle egészségügyi kockázatokat.

(forrás: BBC / euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk