hirdetés
hirdetés

Szigorodó járványügyi előírások Ausztriában

Az osztrák korona-bizottság (operatív törzs) ajánlásainak megfelelően a 4 színű korona jelzőlámpán szeptember 11-től zöldről sárgára vált tiroli Innsbruck és Schwaz város, az alsó-ausztriai Korneuburg járás és Bécsújhely (Wiener Neustadt) város besorolása - írja a GD Consulting.

hirdetés

Továbbra is a sárga színű, azaz közepesen kockázatos kategóriában maradtak Bécs és Graz, valamint Kufstein járás települései. Linzben azonban sárgáról, zöldre „visszaváltott” a korona jelzőlámpa. Az 19 fős szakmai bizottság ajánlása szerint kiterjesztik a maszkviselési kötelezettséget szövetségi szinten egész Ausztriában a nyilvános zárt helyiségekben tartózkodókra, beleértve a fürdőket és uszodákat is. Az éttermekben ismét kötelező a személyzetnek a maszk viselése. Zárt rendezvényeket 50 főig, szabadtéri rendezvényeket ültetés nélkül pedig 100 főig lehet megtartani. Ültetett rendezvények esetében 1500 fő, illetve 3000 fő a létszámhatár. A vonatkozó rendelet szeptember 14-től lépett életbe. Ausztriában a lavinajelző rendszer alapján alkották meg a korona-jelzőlámpa rendszert, amely  szeptembertől működik és amely 4 szín mentén sorolja be járási szinten a településeket kockázati osztályokba, amelyekhez külön-külön eljárásrend és intézkedési terv tartozik az élet különböző területeire (oktatás, egészségügy, turizmus, sport, stb.) vonatkoztatva.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk