hirdetés
hirdetés

Távozik az osztrák turisztikai miniszter

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai és agrárminiszter távozik a kormányból, ezt maga az érintett jelentette be bécsi sajtótájékoztatóján - írja a GD Consulting.

hirdetés

A miniszter az őt delegáló néppárt (ÖPV) kongresszusa előtt hozta meg döntését, amely alapján 13 aktív politikai év után távozik a közélet élvonalából. Sajtóinformációk szerint idén ősztől a versenyszférában tervezi folytatni karrierjét. Utódjáról várhatóan a napokba dönt Karl Nehammer kancellár. Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszterként tagja volt Sebastian Kurz mindkét kormányának, illetve ugyanezt a portfoliót vitte Alexander Schallenberg és Karl Nehammer kancellársága idején is.

Fotó: www.parlament.gv.at
Fotó: www.parlament.gv.at

Minisztersége alatt fogadták el a „Turizmus Mesterterve” című dokumentumot, amely az ágazat új szemléletű stratégiai céljait tartalmazza, továbbá aktív szerepet vállalt a koronavírus sújtotta turisztikai ágazat átfogó és széleskörű támogatásokkal való helyreállításában. Az elmúlt időszakban sikerült a felügyelete alá tartozó Österreich Werbung marketingbüdzséjét is jelentősen megnövelni. Sajtóinformációk szerint a turizmus portfolió egy újonnan létrehozott, - két minisztérium összeolvasztásából létrejövő - munkaügyi és gazdasági "szuperminisztérium" felügyelete alá kerül, amelyet külön államtitkár irányít majd. További információk ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk