Thaiföldtől Jamaicáig az Aviareps-szel

Külföldi partnerei bevonásával a héten négy várost (Győr, Budapest, Debrecen, Szeged) érintő road-shown vesz részt az Aviareps, amelyen számos desztináció mellett szolgáltatók (légitársaságok, autókölcsönző, biztosító, hajóstársaság) is bemutatkoznak.

Philadelphia legalább két éjszakás város, hiszen itt történelem, építészet, művészetek és sport egyaránt várja a látogatókat – derült ki a Visit Philadelphia előadásából. A tavaly óta Budapestről közvetlen járattal is elérhető pennsylvaniai metropolisz repülőtere a kiváló átszállási lehetőségek mellett a városba való gyors bejutást is kínálja, miközben vonattal New York és Washington is gyorsan elérhető. Szállodái széles választékban és kiváló áron foglalhatóak, a vásárlás itt adómentes, miközben a városban 1500 étterem, számos sörkert, kiváló termelői piac is található. Neves múzeumaiban híres alkotások tekinthetőek meg, miközben a város több ezer házfalát az itt élő helyi művészek festményei borítják.

Jamaicán nem csak zenét és napfényt, hanem változatos domborzatot és élővilágot, különleges pácolással készülő ételeket és vidám embereket is találunk. Mi több, a híres jamaicai bobcsapat ihlette pályán is száguldhatunk Ocho Riosban, amely mellett további öt terület (Montego, Port Antonio, Kingston, South Coast és Negril) vár egyedi attrakciókkal, a madárlestől a kávéültetvényeken át a rumfőzdékig. És bár Európából csak néhány városból indul ide közvetlen járat, minden fontosabb amerikai légikikötőből eljuthatunk ide.

A Seychelles-szigetek 150 millió éves koruk ellenére még érintetlenek, és továbbra sem fenyegeti őket a tömegturizmus veszélye. Az Indiai-óceánban elterülő csoport 41 gránit és 74 korallszigetből áll, és a helyiek mindkét típus meglátogatását javasolják. Itt található az igazán kicsi főváros, Victoria, Mahe szigetén, míg Praslinen a Vallé de Mai világörökségi erdeje, a világ legnagyobb kókuszai és a csak itt élő fekete papagáj vár. Bird Islanden megismerhetjük Esmeraldát, a világ legöregebb, 200 éves teknősét, La Digue-ben pedig ritka madarakat és színes halakat figyelhetünk meg. És a közvélekedéssel ellentétben a Seychelles-szigeteken nem csak luxusszállodákat találunk: helyi magánszállásokon és bungalókban is élvezhetjük a nyaralást.  

A Dominikai Köztársaságba utazóknak jó hír, hogy immár a repülőjegy ára tartalmazza a 10 dolláros vízumot is, így ezt nem kell külön intézni. Az érdeklődés a karib-tengeri ország iránt töretlen, és egyre többen használják ki a sokszínű szabadidős lehetőségeket, a golfozástól a búvárkodásig vagy éppen Santo Domingóban Amerika legrégibb épületeit járják végig, még mielőtt belevetnék magukat a térség gasztrofővárosának ízvilágába.

Vidám emberekből Thaiföldön sincs hiány, ennek is köszönhető, hogy a délkelet-ázsiai ország továbbra is a közép-európai turisták közkedvelt célállomása. Tavaly 42 ezer honfitársunk járt itt, ami 17,5 százalékos bővülést jelentett, és a Thai Idegenforgalmi Hivatal bízik benne, hogy Bangkok, Pattaya, Phuket, Krabi, Koh Samui és Hua Hin továbbra is fontos attrakció lesz a magyar piacon.

Thaiföld népszerűségét bizonyítja, hogy az Unitravel idén télen összesen 20 dátummal hirdetett meg  Bangkokot tengerparti nyaralással kombináló túrákat, de immár angkori kiegészítés is kérhető az utakhoz. A tour operator Dominikára négy turnust is indít, míg az Egyesült Arab Emirátusokban Dubaiban városlátogatást, Ras el Khaimah-ban all inclusive nyaralást kínál, és Vietnámba is indít izgalmas programot, a számos kulturális körutazás és európai városlátogatás mellett.

Az Aegon Biztosító idei utasbiztosítási árbevétele eléri a kétmilliárd forintot, és nem csupán az utasoknak, hanem az utazási irodáknak és utazásszervezőknek is számos terméket kínálnak, és hamarosan a IATA-biztosítás is elérhető lesz náluk.

A prezentációk után az Aviareps munkatársai is beszámoltak az általuk képviselt 12 légitársaságukról, kiemelve néhány nagyobb partnert (CSA, Alitalia, Ethiopian Airways és a Condor), illetve megemlítették az autókölcsönző Europcar, az immár 30 márkát tömörítő Marriott szállodalánc és a luxusutazást a tanulással kombináló Hapag-Lloyd Cruises újdonságait is.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.