hirdetés
hirdetés

Tizenkét évig a Föld körül

Egy kaliforniai programozó 12 évre kivett egy kabint egy óceánjáró luxushajón, és még így is olcsóbban jön ki, mintha albérletet fizetne a munkahelye közelében, adja hírül a telex.hu nagyközönségi portál.

hirdetés

A Meta, azaz a virtuális valóságos projekteket fejlesztő Reality Labs szekció egyik programozója, Austin Wells választotta a home office-nak ezt az eléggé meghökkentő változatát. A Business Insider arról számol be, hogy a 28 éves fejlesztő 12 évre kibérelt egy kabint egy óceánjáró luxushajón, hogy ott éljen, és dolgozzon világjárás közben.

MV Narrative / Business Insider
MV Narrative / Business Insider
 

Az MV Narrative nevű hajó majd 2025-ben indul, ezer nap alatt tesz majd egy kört a világ tengerein, és kikötőnként átlag 3 napot marad, hogy az utasok körülnézhessenek. A hajó kabinjait alapvetően nem bérlésre tervezik, hanem egymillió dolláros áron eladásra, így a fiatal programozó az olcsóbb opcióval élt a 12 éves bérlettel. Ezért egy 22 négyzetméteres mini apartmant kap, 12 évig teljes ellátással.

Bár ennek ára 300 ezer dollár, ami forintban kb. 110 milliót jelent – elsőre elég rémisztőnek tűnhet -, de ha összehasonlítjuk a Szilícium-völgyi albérletárakkal, Wells tulajdonképpen még spórol is. Az összeg egy hónapra vetítve kb 2100 dolláros bérleti díjat jelent, ami a Zillow.com albérleti portál adatai szerint kimondottan olcsónak számítana Menlo Parkban, a Facebook főhadiszállásának városában.

(forrás: Business Insider / telex.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk