hirdetés
hirdetés

Trumpon élcelődő imázsfilmet készített Svédország

Donald Trump amerikai elnök az európai menekülthelyzetről beszélt múlt hét végén, amikor is sokak meglepetésére - valótlanul - úgy nyilatkozott, hogy Svédország terrortámadások célpontja volt az azt megelőző éjszaka. A skandináv ország azonnal meglovagolta ezt a hullámot.

hirdetés

„You look at what’s happening in Germany. You look at what’s happening last night in Sweden. Sweden. Who would believe this? Sweden.” Magyarul „Nézzék meg, mi történik Németországban. Nézzék meg, mi történt tegnap este Svédországban. Ki hitte volna? Svédországban” - mondta Donald Trump egy nyilvános szereplésen múlt hét szombaton.

A svéd miniszterelnöktől a külügyminiszterig sokan felkapták a fejüket és reagáltak erre a kijelentésre, mivel az országban nem történt semmiféle zavargás vagy támadás mostanában. Trump azzal védekezett, hogy a Fox News egyik tudósítására alapozta kijelentéseit.

Svédország azonban meglovagolta ezt a hullámot, és rövidesen egy videóval rukkolt elő, amelyben kifejezik, hogy Trump végre Amerika után Svédországot tekinti „másodiknak” – vagyis: „America first. Sweden second.” –, miután még az előző esti svédországi eseményeket is figyelemmel kíséri. Majd bemutatják azok számára, akik nem tudnák, hogy milyen rossz dolgok történtek Svédországban péntek este: például technikai problémák merültek fel egy nagyszabású koncert próbáján, északon a rossz időjárás miatt lezárták az egyik utat, és egy sebességhatárt túllépő autóst kaptak el a rendőrök Stockholmban. Azok számára pedig, akik azt akarják tudni, hogy mi történik a jövőben, néhány képpel mutatják be a lehetőségeket: többek között síelés, városnézés vagy focimeccs.

Hasonlót egyébként már Hollandia is csinált, az országról egy remek, szatirikus országimázsfilm készült Trump szófordulataival és hangjával, melyet ide kattintva lehet megtekinteni.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai