hirdetés
hirdetés

Turizmusutalvánnyal mentenének Ausztriában

Az osztrák Vida szakszervezet elnöke, Roman Hebenstreit az osztrák turizmusgazdaság élénkítése érdekében 1000 eurós utalványok szétosztását javasolja minden ausztriai lakosnak.

hirdetés

A kuponokat turizmushoz köthető szolgáltatásokra, illetve helyi regionális termékek vásárlására lehetne beváltani. A minta a Bécsben már sikeresen alkalmazott gasztrocsekk, amely az elmúlt pár hónapban mintegy 30 millió eurós pótlólagos direkt költést eredményezett az osztrák főváros éttermeiben. Az utalványok beváltása egy konkrét időszakhoz is köthető, így akár már az idei téli síszezon alatt is éreztetné jótékony hatását – nyilatkozta a Vida elnöke. A forgalomélénkítő javaslatot üdvözölte az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer is, aki szerint most minden támogatás jól jön a szállodai szektor számára.

Az utalványok mellett párhuzamosan törekedni kell arra is, hogy a járványhelyzet mielőbb lehetővé tegye az utazási figyelmeztetések visszavonását - tette hozzá. Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) turisztikai szakosztályának vezetője, Robert Seeber szintén jó ötletnek tartja a turizmusbont, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ez csak egy „egyszeri ajándék” lenne. A kamara szempontjából hosszabb távú gazdaságélénkítés is szükséges, amelynek legjobb módszere a vállalkozások fixköltség-visszatérítésének meghosszabbítása - írja a GD Consulting.

Ausztriában több unortodox gazdaságélénkítési modellt is kipróbáltak már, illetve sok kreatív megoldás született a nehéz helyzetbe került ágazat helyzetének javítására. A célzott támogatások és hitelek mellett újszerű megközelítés volt az a javaslat is, miszerint az utazásra, nyaralásra szánt családi költségek az adóból leírhatóak legyenek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk