hirdetés
hirdetés

Új alapokon a turizmus állami támogatása

Miután az osztrák számvevőszék legutóbbi tavaszi jelentésében élésen kritizálta a nem kellően célhoz kötött és nem minden esetben teljeskörűen alátámasztott turisztikai támogatási rendszert, ezért azt 2023-tól szövetségi szinten új alapokra helyezik Ausztriában - írja a GD Consulting

hirdetés

A jövőben a fenntarthatósági, klímavédelmi célok elérését, valamint a munkavállalók életminőségét elősegítő támogatások, illetve  a vállalkozások tőkeellátottságát javító intézkedések kerülnek a turisztikai támogatáspolitika fókuszába – jelentette be Susanne Kraus Winkler, Ausztria turizmusért felelős államtitkára. Ennek értelmében fenntarthatósági bónusz néven új támogatási forma jelenik meg, amely egy kedvezményes hitelkonstrukciókkal kombinálható támogatási forma lesz és az ágazat hosszú távú fenntarthatósági céljainak eléréséhez kíván hozzájárulni. A támogatások odaítéléséről egy transzparens és részletes pontozási séma alapján fognak dönteni – tudható meg az elképzeléseket bemutató tájékoztatóból.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

Az államtitkár elmondása szerint az ausztriai turisztikai KKV-k számára a fenntarthatósági bónusz elsősorban olyan környezet- és klímavédelmi beruházásokra, mint például a megújuló energiák hasznosítása, körforgásos gazdasági modellek megvalósítása, vagy energiatakarékossági eljárások kidolgozása, illetve fűtéskorszerűsítés céljából vehetőek  igénybe. További támogatható célterület például a személyzet számára jobb munkafeltételeket teremtő beruházások ösztönzése, a rugalmas foglalkoztatottsági formákat elősegítő projektek, mint a gyermekmegőrzési szolgáltatások, üzemi óvodák gyakorlatának elterjesztése. Támogathatók továbbá a digitalizáció területén a kiberbiztonsági eljárások fokozása érdekében megvalósított beruházások.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk