hirdetés
hirdetés

Újabb mentőcsomag az osztrák turizmusnak

Az osztrák szövetségi kormány újabb, ezúttal 4 pontból álló támogatáscsomagot jelentett be a nehéz helyzetben lévő turizmus és vendéglátás- szektor megsegítésére - írja a GD Consulting.

hirdetés

A csomag elemei:

1.) Kurzarbeit bónusz: márciusban a bértámogatás keretében foglalkoztatott munkavállalók egyszeri 1000 eurós pótlólagos juttatást kapnak. Ebből 825 euró a felhalmazott, ki nem vett szabadságok megváltásához való hozzájárulás, 175 euró pedig az elmaradt borravaló pótlását kiegészítő támogatás. Ezen intézkedés keretében mintegy 20 ezer vállalkozás 150 ezer alkalmazottja részesülhet kiegészítő támogatásban.

2.) Forgalompótló támogatás felső plafonjának megemelése: a bevételpótló támogatás havi felső korlátját 30 ezer euróról 50 ezer euróra emelik.

3.) Vendégteraszok támogatása: az „outdoor vor indoor” logika jegyében 10 millió eurós keretet biztosítanak vendégteraszok, kerthelyiségek kialakításához, bővítéséhez.

4.) Hitelezői kerekasztal: a szövetségi kormány tárgyalásokat kezdeményez a hitelintézetek képviselőivel a vállalkozói szektor hitelképességének növelése érdekében.

Elisabeth Köstinger osztrák turisztikai miniszter szerint a frissen bejelentett intézkedések további segítséget jelentenek a turisztikai ágazat munkáltatói és munkavállalói számára egyaránt. A turisztikai és a kulturális szektort érintő frissen bejelentett támogatáscsomag 430 millió plusz forrást jelent a két ágazatnak. Sebastian Kurz osztrák kancellár is állástfoglalt a „turizmus megmentését” illetően: állítása szerint a kurzarbeit-támogatások volumenét tekintve Ausztria Európa-bajnok. Az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) és a gazdasági kamara (WKO) egyaránt üdvözölték a döntést. További részletek ITT és ITT.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk