hirdetés
hirdetés

Újabb segítség a Tui-nak

1,8 milliárd eurónyi mentőövet kap a német Tui utazási társaság. Az összeg nagy része kormányzati forrásokból származik, vagyis a német adófizetők pénzéből - írja a portfolio. Ez a harmadik segélycsomag, amit a túlélésre fordíthat a vállalat.

hirdetés

Eddig összesen 4,3 milliárd eurót kapott a Tui, hogy életben tudjon maradni a koronavírus-járványtól sújtott piaci helyzetben. A mostani 1,8 milliárd eurós segélycsomaghoz 1,3 milliárd euróval járul hozzá a kormányzat a különböző forrásokon keresztül. A segítség feltétele, hogy idén nem kap bónuszokat a menedzsment, és osztalék se lesz. A  társaság 500 millió eurónyi saját tőkét is bevon.

forrás:123rf

Az új segélycsomag több alkotóelemből tevődik össze: magában foglal egy kormányzati garanciát, ami felszabadít 400 millió euró fedezetet, egy 200 millió eurós hitelkeretet és 700 millió eurónyi hibrid kötvényt többek között. Ez utóbbi magában foglal 420 millió eurónyi részre szóló opciós jogot, tehát 1 euróért átváltható Tui részvényre - ez 80%-kal kevesebb a jelenlegi árnál. A hibrid kötvények nem tartalmaznak szavazati jogot, és a kormány jövőbeli részvényesi tulajdonhányada is legfeljebb 25 százalékos lehet. A  társaság 500 millió eurónyi saját tőkét is bevon, amit részvényenként 1 euróért hajtana végre. A kötvényesek egy része örülhet, mivel 300 millió eurónyit visszafizet a Tui a tartozásaiból.

A vállalatnak nincs több lejáró hitele 2022 júliusáig, de azonban ez egyelőre csak elodázza a problémák megoldását, hiszen a nettó adósság értéke továbbra is 3,8 milliárd eurót tesz ki. Jelenleg már 2,5 milliárd eurója van a Tuinak. A cég árfolyama idén 56 százalékkal lett alacsonyabb.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk