hirdetés
hirdetés

Viktória-vízesés sárgalázoltás nélkül

Egyes afrikai országok esetében Dél-Afrika már nem kér sárgaláz elleni oltási bizonyítványt.

hirdetés

Számos afrikai országból csak a sárgaláz elleni oltási bizonyítványt bemutatva lehetett belépni Dél-Afrikába, mostantól azonban Zambia és Tanzánia esetében nem kötelező beoltatni magunkat. A hírt a Dél-afrikai Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma jelentette be, az eltörlés pedig azonnali hatállyal életbe lépett.

A döntést az Egészségügyi Világszervezet közgyűlésén hozták meg Genfben, miután a szervezet megerősítette, hogy Zambiában alacsony a sárgaláz-fenyegetettség, ami azt eredményezi, hogy az ide utazóknak már nem kell bemutatni oltási igazolást.

A döntést a South African Airways is üdvözölte, Sylvain Bosc, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese pedig elmondta, hogy ennek következtében valószínűleg jóval népszerűbbek lesznek zambiai és tanzániai járataik.

Zambiában található a Viktória-vízesés, ami eddig is rendkívül népszerű volt az utazók körében, várhatóan ezentúl még többen fognak ide látogatni. Ha Magyarországról akarunk ide eljutni, akkor Frankfurtból, Londonból vagy Párizsból elrepülhetünk Dél-Afrikába, onnan pedig Zambiába, így mostantól már nem kell kifizetni a közel 13.000 forintos oltást. Hazánk eddig sem tette kötelezővé a Zambiába utazók számára a sárgaláz elleni oltást.

Kattintson a képre a nagyításért! (Forrás: gamapserver.who.int)
Kattintson a képre a nagyításért! (Forrás: gamapserver.who.int)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk