hirdetés
hirdetés

WTTC: 111 millió munkavállaló térhet vissza a turizmusba idén

Több mint 100 millió munkavállalónak adhat ismét megélhetést világszinten a turizmus-vendéglátás iparága a WTTC legújabb jeletése szerint.

hirdetés

„Prognózisunk szerint erős kereslet várható az idei nyáron, amelynek köszönhetően az ágazatban is elindulhat a fellendülés” - áll World Travel and Tourism Council (Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) legfrissebb jelentésében.

A WTTC elnök-vezérigazgatója, Gloria Guevara szerint a tanács úgy véli, hogy az idén élénk utazási kedv és erős vendégforgalom jellemzi majd az ágazatot, köszönhetően a koronavírus-járvány terjedésének megelőzését szolgáló egészségügyi intézkedéseknek, az oltás bevezetésének, valamint a tesztelési követelményeknek - írja a schengenvisainfo.com.

"Legfrissebb kutatásaink alátámasztják optimista elképzeléseinket, és úgy véljük, az előttünk álló évben mindenképpen van kilátás a globális utazási és turisztikai szektor komoly fellendülésére, akár 111 millió munkahely lehetséges helyreállításával" - mutatott rá Guevara.A vérmes remények ellenére a turizmus hozzájárulása a globális GDP-hez így is 17 százalékkal maradhat el az idén a 2019-es adatokhoz képest, 7,4 billió dolláros csökkenéssel.

Tavaly a WTTC arra figyelmeztetett, hogy 2020 végéig a koronavírus-járvány gyors terjedése 174 millió dolgozó állását veszélyezteti a globális turizmusban. A WTTC friss jelentése szerint, ha az idén 111 millió munkahelyet sikerül is megmenteni, 54 millióval így is kevesebben dolgoznak majd az ágazatban mint a 2019-es rekordévben.

Decemberben a WTTC hangsúlyozta, hogy a nemzetközi üzleti utazások újraindulhatnak, ha megállapodás születik a karanténmentes, akár 72 órás utazások védelméről. A tanács októberben üdvözölte a számos európai repülőtéren bevezetett tesztelési gyakorlatot, amelyet a nemzetközi utazások biztonságos újraindulásának letéteményeseként értékelt.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai