hirdetés
hirdetés

A világ másik leglátogatottabb épületét, a római Colosseumot évek óta tatarozzák, bővítik és a modern technikát is bevetik, hogy újabb programokkal szolgáljanak a látogatók számára.

Chopin-Liszt zenélő okospadot adtak át a budapesti Városligetben.

Több mint félmillió ember űzi rendszeresen ezt a  téli sportágat Magyarországon.

Március 25-én látványos nyitóesemény keretén belül indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada, és ugyanekkor a mesebeli megjelenésű, történelmi kávéház gasztronómiai koncepciója is új irányt vesz. 

hirdetés

A közelmúltban arról értesültünk, hogy a szezon küszöbén nem fogad foglalásokat a nyaralohajozas.hu.  A kiemelt kormányprogramként kezelt tiszai nyaralóhajó-projekt vérmes reményekkel indult a Covid-járvány előtt. Utánajártunk, mi a helyzet most a Mahart új üzletágával. A Mahart Magyar Hajózási Zrt. vezérigazgatója, Sztilkovics Szávó válaszolt kérdéseinkre. 

Barcs egykori sótároló épülete egy többfunkciós turisztikai mobilitási központtá alakul március végére. (x)

hirdetés

További híreink

Komoly- és könnyűzenei koncertek, tánc- és színi előadások, musicalek és operett is szerepel a fertőrákosi barlangszínház idei évadának műsortervében.

Április első hétvégéjén a budapesti Aquincumi Múzeum ismét megrendezi a Történelmi kézműves vásár és hagyományőrző találkozót. Április elsejétől újra teljes egészében látogatható a múzeum romkertje.

A mórahalmi makettpark ügyének valamennyi vádlottjával szemben súlyosbításért, végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében fellebbezett az ügyészség.

Színes zenei programokkal, kézműves vásárral, tojás múzeummal és nosztalgia körhintával érkezik a tavasz a 150 éves Budapestre, a Városháza parkba és a Deák térre. 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bővítése, a kormányzati rezsitámogatási lehetőségek, valamint a hazai és nemzetközi előrejelzések is szóba kerültek az ágazati egyeztető fórumon.

Már hallgatható a jövő turizmusával, az úgynevezett újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast első tavaszi adása. 

Immár a tizenötödik Campus Fesztiválra készül Debrecen. Ebből az alkalomból 12 évvel az első látogatása után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. 

Elsőfokú ítélet hozott szerdán a Szegedi Törvényszék a mórahalmi makettpark ügyében: a vádlottak különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást követtek el.

Erdei iskolát is magában foglaló új természetismereti látogatóközpontot adtak át a Pécs és Komló között álló Mecsextrém erdei kalandpark szomszédságágában kedden.

A Sóstói Múzeumfalu a 19. századi falusi környezetbe repíti vissza látogatóit húsvétkor, élővé és élménydússá varázsolva a hagyományokat.

A fogyasztói igények változására reagál és a fenntarthatóságra épít az új, magyar fejlesztésű integrált turisztikai menedzsment rendszer, az I-Dest. 

A  Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. különböző programokkal kapcsolódik a jeles naphoz. Keresik a budapesti gyógyfürdők és strandok kabalafiguráját is.

A Zsóry Gyógyfürdőbe látogató vendégek a tavaszi tanítási szünet idején már birtokba vehetik a fedett élményfürdőt és az uszodát. Ezt a fürdőrészleget tavaly október közepén zárták be.

A szürrealizmus és az impresszionizmus nagyágyúinak műveiből nyílnak hónapokig látogatható tárlatok fővárosunkban. 

A válság begyűrűző hatásaira hivatkozva több területen is megszorításokat foganatosít a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Egy néhány hónapos budapesti kitérő után legalább 2033 végéig továbbra is Pécsen állítják ki Csontváry Kosztka Tivadar festőművész 33 munkáját.

Befejeződött öt körpanorámás saroklakosztály teljes felújítása a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben.

A régióban vizsgált országokhoz hasonlóan a magyaroknál is a tengerpart került első helyre, de sikeresek a koncert programok is, a fine dining élmény hátrébb szorul.

Öt kontinens 22 országából érkeznek világhírű előadók az idei, immár második Jazzfest Budapestre. A koncertek tíz budapesti helyszínen lesznek április 26-tól május 17-ig.

Print kiadványunk legfrissebb, már olvasható tematikus számában visszatérünk az alapokhoz, és mindent ebből a szempontból vizsgálunk.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok