hirdetés
hirdetés

A június 19-én átadott, a határ szlovák oldalán található Rákóczi-kastélyt igyekeznek feltenni a működtetők a nemzetközi turizmus térképére.

Az újabb korlátozások helyett inkább a vírus előtti működési teljesítményük visszaállítására fókuszálnak.

Az egyik hazai utazási magazin 2020-ban a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort-ot választotta az év wellness szállodájának. 

Frissítve Elstartolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel valamivel 9 óra után Balatonfüredről. 556 hajó nevezett idén a hagyományos tókerülő versenyre. A katamaránok már a startnál "állva" hagyták ott a mezőnyt.

hirdetés

A Péntech online felmérésének eredményei alapján úgy tűnik, hogy a kis- és középvállalkozások a komoly bedőlési hullámot egyelőre megúszták.

A hibrid megoldásnak a társadalmi fenntarthatóság mellett nem elhanyagolható környezeti és gazdasági előnye is van.

hirdetés

További híreink

Ismét megnyithat a Velencei-tónál az a négy strand, amelynek a működési engedélyét a víz minősége miatt a múlt héten felfüggesztették.

A szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás bruttó hozzáadott értéke az előzetes becslések alapján 32 százalékkal csökkent az előző évhez képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebbkiadványából.

Augusztus 5-én „Budapest – a szakrális város” címmel új idegenvezető-képzést indít a Szembenézés Alapítvány.

Négy nap alatt több mint 87 ezren látogattak el a debreceni Nagyerdőbe a 13. Campus Fesztiválra - közölte vasárnap Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

A kijelölt fürdőhelyeket a vízminőség romlása miatt 1973-ban megszüntették, a főváros területén a fürdést betiltották, idén azonban - csaknem fél évszázad után - ismét szabad lesz a strandolás a Római-parton.

A vírus delta variánsának globális - és különösen európai - terjedése egyelőre nem fogta vissza a magyar turisták utazási kedvét, egyre többen utaznak újra a közkedvelt tengerparti célpontokra.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) idén szeptemberben 6448 elsőéves kezdheti meg tanulmányait, 16 százalékkal több, mint tavaly. A turizmus-vendéglátás szakon is nőtt a hallgatók száma.

Mint minden évben, az idei nyár is sok változást hozhatott az éttermek, kávézók, sörözők életébe. Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni, ha zene szól az üzletben, fellépést szervez, vagy a tokiói olimpiát közvetítené kivetítőjén.  (X)

A Pilisi Parkerdő a padokon és asztalokon, valamint kerékpártárolókon kívül új játszóvárat is épít

Tíz településén rendezik a Kőfesztet augusztus elején, minden program ingyenesen látogatható.

A nyolcadik epizódban a német turisztikai adatmenedzsment boszorkánykonyhájába pillantanak be a podcast készítői szakértő vendég segítéségével.

Jelentősen megnőtt a Szép-kártya feltöltések és a költések értéke idén az első fél évben a kártyakibocsátók adatai szerint.

Már várják a hazai kézművesek, iparművészek és dizájnerek jelentkezését.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével.

Thomas Pesquet francia űrhajós csodálatos fotókat osztott meg a Balatonról, amiket az űrből, a Nemzetközi Űrállomásról készített.

2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton.

Magyarországon jelenleg 329 szálloda rendelkezik érvényes Hotelstars minősítéssel. 

A kelet-magyarországi városban turisztikai központot, rendezvényparkot és gasztrofalut is kialakítanak.

Uptodate összegzés olyan hazai strandokról, ahol nem kell otthon hagyni négylábú kedvencünket, hanem vele együtt lehet megváltani a belépőt, és élvezni a nyár örömeit.

A kastély nyugati szárnyának tereiben látható kiállításokhoz hasonló méretű és rangú, a kastélyfelújítás, a kastély újjáéledése óta sem volt.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok