hirdetés
hirdetés

Alapanyag és csomagolóhiány miatt akadozik a második legnépszerűbb magyar keksz, a Pilóta keksz gyártása.

Pusztaszabolcson, a Velencei-tó közelében, főként a szállodaiparra alapozva high-tech mosodai üzem nyílt nyáron. Szeptemberre megérkezett az első gázszámlájuk.

Idén is megnyitotta kapuit a Red Dot-díjas kiállítás: több mint 40 designer alkotásaival várja a látogatókat október 3-9. között a Bálna Budapest épületében.

Az eddig Eventrend átal üzemeltetett vidéki szálláshelyek - szám szerint öt - egy tapasztalt, professzionális üzemeltetői csoporthoz kerülnek októbertől kezdve.

hirdetés

Most nem a német alapítású Kempinski Hotels lánc egészéről van szó, hiszen az idén 125 éves, hanem annak magyarországi tagszállodájáról, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről, amely emlékezetes születésnapi partival lepte meg partnereit 2022. szeptember 29-én, éjszakába nyúlóan.

Szállodai portfolió nélkül folytatja tovább tevékenységét az Eventrend Group.

hirdetés

További híreink

2022. szeptember 30-ig lehet jelentkezni a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló Klasszis TopDesign szakmai versenyünkre, és ezzel lehetősége van arra, hogy nem csak hazai szinten, hanem nemzetközi mércével is elismert díj birtokosa lehet.

Tervezzen már most 2023-ra magánszálláshelye zenei jogdíjával! Ha az apartman egész évben fogad vendégeket, kedvezményes, egyszeri éves jogdíjfizetésre is van lehetőség. (X)

Az Ellipsum Élményfürdőt kedden váratlanul, karbantartás miatt bezárták, de a Miskolctapolcai Barlangfürdő is már csak a héten üzemel. A zárás határozatlan időre szól.

Exkluzív vacsorán látta vendégül legfontosabb partnereit és mutatta be téli árualapját a TUI csütörtökön a Crowne Plaza Budapestben.

Az új Benchmark mosógépekkel és szárítógépekkel. (X)

Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek.

Az európai időjárás-előrejelző ügynökség szerint Európában a szokásosnál hidegebb lesz télen, viszont kevesebb lesz a csapadék és a szél.

A Magyar Zene Háza elnyerte az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen.

Csütörtök délután újabb webinarral jelentkezett a Weco-Travel, amely értékes információkkal szolgál a turizmus szereplői számára. Ha nem tudott részt venni, most megnézheti a videót.

Destination marketing expert pozícióban csatlakozott a Magyar Kongresszusi Iroda sales csapatához Flórián Laura.

Nemzetközi díjat nyert Radnóczy Eszter és az este’r partners egy budapesti high class lakás designmegoldásaiért.

Magyar üvegművészek tárlata nyílik, a különleges gyűjtemény sok darabját máshol nem látható művek alkotják.

Around The World címmel, az Aviareps szervezésében 15 utazási iroda, nemzeti turisztikai hivatal, biztosító és légitársaság képviselője járta az országot a napokban.

Szeptember 29-én, a Hilton Budapestben tartotta őszi, tisztújító régióülését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) fővárosi tagozata. 

Merthogy a kormány egy tollvonással eltörölte az idei iskolai őszi szünetet. És az így fennmaradó három napot inkább hozzácsapták a téli szünethez.

Nem mutatkozik egyelőre a nyári szárazság negatív hatása a Tokaj-hegyaljai borvidék induló, őszi szüreti szezonjában.

A közeli jövőt borúsnak látja a szakma: a munkaerő hiánya, a csökkenő kereslet, a növekvő energiaárak egyszerre nehezítik a szereplők életét – derült ki a nyolcadik Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT).

Új technológia teheti gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

A szerdán felavatott beruházás a Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg.

A tervezéshez és működéshez meghatározó adatokat kérhet le mostantól minden beregisztrált hazai szálláshely - közel 45 ezer - a megújult NTAK-felületen.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok