hirdetés
hirdetés

Egyedüli magyar vörösborként nyert aranyat a Decanter World Wine Awards-on, amely a világ legnagyobb és legelismertebb borversenye.

Emiatt szerződésmódosításokra kényszerül jónéhány iroda, ami a MUISZ szerint szükségszerű lépés az adott helyzetben.

Gyakorlatilag megdönthetetlen a Balaton nyári egyeduralma, a hoteltípusok közül a wellness továbbra is mindent visz.

A szállás kiválasztásánál az ár mellett az elhelyezkedés és a minőség is fontos szempont egy friss felmérés szerint.

hirdetés

Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényéhez, az immár 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakájához a Millenáris is csatlakozik.

Kulturális beszélgetéssorozatot indít a Dreher Söripari Emléktár.

hirdetés

További híreink

Az érsekség tulajdonában lévő 18 épületet egyszerre restaurálják, a kivitelezők ígérik, hogy januárra, az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatra többet megnyitnak a nagyközönség előtt. 

Az eredeti elképzelések szerint lassan már el kellene kezdődnie az egykori Lepencei Strandfürdő felújításának, hiszen 2023 végére tervezték a nyitást.

A Balaton a második otthona a zenekarnak. Ide tértek haza rengeteg koncert után, itt beszélgettek hajnalig a verandán, itt tervezték a jövőt, és itt írtak meg rengeteg dalt.

De szerencsére csak azért, hogy felújítsák.

Külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni az áruk kiviteli szabályairól vagy a házikedvencek utaztatásáról, mások vonatkoznak ugyanis az Európai Unió (EU) határain belüli, illetve azon kívüli utazásokra.

Október eleje ismét a desing és a kortárs művészet ünnepe lesz a Bálnában. 

A siófoki Plázsnál a hűsítő habok mellett ezen a hétvégén ütős partik várnak mindenkit.

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. legfontosabb idei projektje az Aranybulla 800. évfordulójának megünneplése.

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint idén is megpróbálják majd megszervezni a vásárt. 

 Közel 6 ezer napon át, 44 ezer órában álltak az érdeklődők rendelkezésére. 

William Kentridge Lágyabban játszd a táncot (2015) című videóinstallációjával nyitja meg kapuit a Városliget új kulturális intézménye, a NEO Kortárs Művészeti Tér.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

A börtönbe a bíróságon át vezet az út címmel idén először nyitja meg közösen a kapuit a Fővárosi Törvényszék (FT), valamint a Markó, azaz a Nagy Ignác utcai börtön a Múzeumok éjszakáján.

A vízitúrázók rajonganak a tavaly épült két Tisza-tavi kilátóért, és most egy újabb építményről lehet csodálni a vízi világot.

Méltatják, hogy a hotel olyan kulturális élményeket kínál, amelyek Magyarország jellegzetes művészeti és kézműves örökségét idézik meg.

A nagyerdei Aquaticum élményfürdő és strand területén - a meglévő mellett - újabb hotelt építhet Debrecen, 4,4 milliárd forint állami támogatással és 4,2 milliárdos hitellel.

Ajándék laptopokkal jutalmazta a Szentkirályi Általános Iskola végzős kitűnő tanulóinak teljesítményét Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke. 

Nincs többé külön KSH- és külön NTAK-adatszolgáltatás: a turisztikai ágazat egységes adatforrása a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) lesz.

 

Országszerte, hat településen tematikus séták várják a kultúra rajongóit.

A világ egyik legnagyobb vizes sportrendezvénye, a FINA Világbajnokság 2022-ben visszatért Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyeket a Lupán tartják.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok