hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vajna Tímea nemrégiben Magyarországon járt, hogy, a korábbi magyarországi üzletekhez hasonlóan, a Nobuban lévő részesedésétől is megváljon.

Az olaszok rendelettel szabályozzák a rovarlisztet tartalmazó élelmiszerek értékesítését.

A nemzetközi és a magyar bortriót március 22-én mutatták be a hazai szaksajtó képviselőinek: a stílszerűen egy dunai kikötőben tartott interaktív borbemutatón összesen hat tételt ismertek meg a résztvevők.

Március 25-én látványos nyitóesemény keretén belül indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada, és ugyanekkor a mesebeli megjelenésű, történelmi kávéház gasztronómiai koncepciója is új irányt vesz. 

hirdetés

A legtöbb borászat életében eljön a pillanat, amikor a vendégigények átszabják az általa kínált szolgáltatásokat. Nem volt ez másképp az Etyeki Kúria életében sem.

A Carlsberg Jacob Aarup-Andersent nevezte ki vezérigazgatónak, aki a vállalat veteránját, Cees't Hartot váltja.

hirdetés

További híreink

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon.

Hol kezdődik a művészet és hol végződik a tisztes mesterség? És hol a határ?  Nehéz eldönteni a különféle szakmákban, lett légyen az divattervezés vagy éppen cukrászat.

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával.

Egy rövid Facebook-bejegyzésből derül ki, hogy egy időre bezárja kapuit egy belvárosi fine dining vendéglátóhely.

Ismét sikeresen szerepelt Magyarország a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet legnagyobb németországi versenyén.

Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vesz részt összesen 700 tétellel az idei Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi márkák további mintegy 100 bora is kóstolható lesz április 1-jén a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Váratlanul jól ellenáll az energiaválságnak és az élelmiszerár-robbanásnak a hazai vendéglátószektor. 

A borvilág hetven, nagy nevű szakértője érkezik Budapestre július 7. és 9. között a 2. Winelovers Wine Awardsra. A közép-európai régió egyik legjelentősebb borversenyére kedden indult a nevezés.

Nagyon is. Hiszen a csészében található kávé átlagosan 98 százaléka víz, csak a többi rész az, amitől kávé lesz a kávé.

Ez év január 19–23. között rendezték meg az európai élelmiszeripar legnagyobb szakmai fiesztáját, a Sirha szakkiállítást Lyonban. Az expo 200 ezer négyzetméteren, 4700 kiállítóval és közel 210 ezer látogató részvételével zajlott. (x)

Borkóstolókkal, mesterkurzusokkal várja az Agrármarketing Centrum a Prowein nemzetközi borkiállításra látogatókat.

Hat kategóriában ítélték oda a Magyar Sommelier Szövetség díjait.

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n, június 2-4. között a Millenárison.

Több mint 800 millió forintból zajló kutatás-fejlesztési program keretében összetett technológiai fejlesztésbe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt. egy új termékcsalád létrehozása érdekében.

Sorban alakulnak át a METRO-áruházak Magyarországon a 2022-ben bevezett többcsatornás nagykereskedelmi stratégia jegyében. 

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill. 

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.

Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On” hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között.

A szerencsi csokoládégyár alapításának századik évfordulója alkalmából egész éven át tartó eseménysorozattal emlékeznek meg az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen.

Nyolc év után Futó Gergely elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.

hirdetés
Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok