hirdetés
hirdetés
hirdetés

Amerikai és svájci jogászok csaptak össze amiatt, hogy eldöntsék: a Gruyère márkanévvel ellátott sajt tulajdonképpen mit is jelent?

Március 4-én immár tizedik alkalommal találkozik a szőlő-bor ágazat krémje.

FRISSÍTVE Élelmiszerárstopról döntött a kormány: február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten, jelentette be a miniszterelnök a közösségi oldalán. A csirkemellel viszont az a gond, hogy most olcsóbb, mint akkor.

Korlátlan sörkóstolást kínálnak a szervezők.

hirdetés

A beszállítóiknál lebetegedett alkalmazottak miatt nem jut hozzá minden alapanyaghoz, ezért változtatnak menüsorukon.

A Coca-Cola HBC vállalatcsoport 2022. január 1-től az elsők között Magyarországon kezdte meg a Caffè Vergnano prémium olasz kávétermékek kizárólagos forgalmazását.

hirdetés

További híreink

A Hollókői Világos erős sör, 6 százalék alkoholtartalmú.

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is. Új ételkülönlegességet kreáltak a Magyar Pavilonban.

Ablakon kiadott étel helyett svédasztalos étkeztetést, egyetlen menü helyett szélesebb kínálatot vezetne be a hazai menzákon a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége.

De hamarosan „újratöltik”.

A napokban kerülnek kiskereskedelmi forgalomba azok a hazai ökológiai termesztésből származó tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek, amelyek izgalmas sokszínűséget hoznak a gasztronómiába.

Az amerikai vendéglátásban legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association aktuális felmérését tárta a hazai szakma elé a Food&Wine.

Dioxin és dioxinszerű mérgező vegyületek határérték feletti jelenléte miatt vontak ki a kiskereskedelmi forgalomból több libazsír terméket.

A Michelin-csillagos tophely konyháját mostantól a húsz év után külföldről hazaérkezett Molnár Márk vezeti.

A Covid mellett az afrikai sertéspestis is nagyban hatott az ágazatra, áremelkedésre készülhetnek a fogyasztók.

Egy új kutatás meglepő kapcsolatot vél felfedezni a csípős ételek fogyasztása és az Alzheimer-kór között.

Több mint 150 év brit uralom nem múlt el nyomtalanul a szigeten. 

Dupla annyi péksüteményt fogyasztunk, mint öt évvel korábban.

A GVH több hónapnyi türelmi időt követően megindította első versenyfelügyeleti eljárásait a vendéglátóipari italbeszerzésekre vonatkozó új szabályozás érvényesítésére.

A világon létezik néhány igen értékes almafajta, amelyek nagyon borsos árúak. Közülük az egyik leghíresebb a 3100 méteres magasságban termesztett Black Diamond.

Oreo keksz az alapanyaga az új kampány receptjeinek. Torta, muffin és shake is készült a keksz felhasználásával.

A Food Dive 2021 legfontosabb élelmiszer- és italgyártási trendjét válogatta össze. 

A villányi Jackfall Bormanufaktúra két lelke, Barsai Gábor és Burger Ottilia kedd este tragikus autóbalesetben életét vesztette.

A Finnországban alapított, főleg ételkiszállítással foglakozó vállalat összeállítást készített a 2021-es év magyarországi megrendeléseinek legérdekesebb adataiból.

Az ír kormány a túlzott alkoholfogyasztást szeretné visszaszorítani. 

A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal értékelte a magyar termelők által készített borokat.

hirdetés
Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok