hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nehéz helyzetben a hazai sertéságazat.

Az MSZÉSZ az Unilever Magyarország Kft.-vel közösen elindította őszi szakmai programját tagjai számára.

A Soproni borvidék évezredes hagyományait élénkíti fel a térség turisztikai szakértőinek és borászainak közössége. Céljuk, hogy újra méltó helyére kerüljön a kultúrtáj presztízse.

Illatos fűszernövények és a szabadság érzése ihlették az Unicum pályázatának nyertes installációját. A jótékonysági akcióval a hátrányos helyzetbe került zeneipari dolgozókon segít a Zwack.

hirdetés

Hazai bordói fajtaborokkal, házasításokkal és csúcs vörösborokkal érkezik az idei Bordói November.

Idén több rendezvényen, köztük a Budavári Borfesztiválon, az Etyeki Pikniken, a Nemzeti Vágtán és a Tatai Öregtavi Fesztiválon is népszerűsítették a hal fogyasztását.

hirdetés

További híreink

Mégsem kell minden büfésnek szakképesítés. Az innovációs tárca gyorsan reagált.

Október 18. és 26. között lehet igényelni rendkívüli támogatást a koronavírus-járvány okozta piaci zavarok miatt nehéz helyzetbe került borászatok számára.

A MOL belvárosi kávézója, a Fresh Corner Café Budapest egyik központjában, a Blaha Lujza téren található Europeum bevásárlóközpontban nyílt meg.

Lengyelország és Csehország után a Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében hazánkban is megrendezésre kerül a Plant-Powered Perspectives konferencia.

A haza vendéglátóhelyeken a közeljövőben hárommillió papírpohárral 10 millió műanyagpoharat fog kiváltani a fenntarthatóságban élen járó sörgyártó.

Tegnap írtunk arról, hogy megjelent egy rendelet a vendéglátóhelyek számára, amely a korábbinál sokkal több szakképzett munkaerő alkalmazását írja elő. A szakma felháborodott, a tárca reagált.

Megjelent egy irreális, a magyar vendéglátósok 90 százaléka számára betarthatatlan rendelet.

A vendéglátóhelyek és a multik között idén augusztus 1-től életbe lépett kizárólagossági szerződések tilalma még csak most kezdi éreztetni hatását a kisüzemi sörfőzdék forgalmában.

Országos médiakampányt indít a védjegy népszerűsítése érdekében az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Magyar receptet osztott meg a Michelin Guide Instagram oldala: a világhírű kalauz a St. Andrea Restaurant és Kollár Endre séf túrógombócát választotta csütörtöki hírnek.

Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étteremautomatájából.

A vendéglátóhelyek és a multik között idén augusztus 1-től életbe lépett kizárólagossági szerződések tilalma még csak most kezdi éreztetni hatását a kisüzemi sörfőzdék forgalmában.

Ismét a koppenhágai Noma lett a világ legjobb étterme, a gasztronómia Oscar-díjának tartott a világ 50 legjobb étterme (The World's 50 Best Restaurants) ranglistáján.

Egy amerikai befektetési társaság veheti meg a több mint 500 egységből és kávézókból álló kiskereskedelmi céget, amely a negyedik legnagyobb a brit piacon.

A Gasztrohegy csapata idén is megtartja a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni a hegyen úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.

Különleges vízélmény a spanyol ízek budapesti fellegvárában.

Miután felmérték a hazai utazók szokásait, úgy döntöttek, hogy európai piacukkal összhangban, két új területre is fókuszálnak ezentúl magyarországi töltőállomásaikon.

A versenyt idén a solymári Hesz Rita nyerte meg a Mákos-fehércsokis almatorta elnevezésű alkotásával.

Eltűntek a műanyag szívószálak és evőeszközök az éttermekből, kávézókból az európai normákhoz igazodó kormányrendelet alapján. Az intézkedés drasztikus áremelkedést okozott.

A KSH heti monitorának adatai alapján nagyobb mértékben nőtt a vendéglátóhelyek bevétele a nyári utószezonban, mint a boltok forgalma.

hirdetés
Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok