hirdetés
hirdetés
hirdetés

Alapanyag és csomagolóhiány miatt akadozik a második legnépszerűbb magyar keksz, a Pilóta keksz gyártása.

Mínima néven nyílt meg az új hely a Belgrád rakparton, ortodox püspök szentelte fel a hivatalos megnyitón. A mai helyzetben szükség is van az égiek segítségére.

A budaörsi Tesco előterében megnyílt a Shell Café, amely az első magyarországi, töltőállomáson kívül működő ilyen jellegű kávézó Magyarországon. 

Idén végre ismét ünnepélyes keretek és méltó környezetben kerül kiosztásra az ikonikus vendéglős emlékére 2014-ben alapított Gundel Károly-díj, amelynek odaítéléséről a névadó születésnapján, azaz szeptember 23-án döntenek az ítészek. 

hirdetés

A kizárólag agyagedényben érlelt borok már nálunk is megkóstolhatók, minőségük és különleges ízük révén gyorsan kedveltek és keresettek lesznek.

Formabontó kollaborációs kísérlet zajlott Budapesten: mozzarella sajtkultúrával készült sör egy Soroksári úti sörfőzdében.

hirdetés

További híreink

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a METRO szakértői csapatával közösen aktuális témákat járunk körbe. A már velünk lévő hűvösebb hónapok egyik sztárja a vadhúsok – most ezekről kérdezzük a szakértőt. (X)

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba.

A Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja 2022. szeptember 30-án 70%-os tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft-ben.

Nem mutatkozik egyelőre a nyári szárazság negatív hatása a Tokaj-hegyaljai borvidék induló, őszi szüreti szezonjában.

Új technológia teheti gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

Ősszel tíz új településsel bővíti szolgáltatási területét a futárcég.

A minőségi magyar élelmiszerekre hívja fel a figyelmet a Magyarország étele 2023 szakács- és főzőverseny.

A „kóstolók” 52 százaléka bátran lemondana a húsfogyasztásról ezekért cserébe.

A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje.

Egy pécsi és egy esztergomi vendéglátóhely is lehúzza a rolót.

Az olasz Caffé Vergnano termékeivel bővült a hazai kávés piac. A cég az akadémiáját is megnyitotta az angyalföldi Visegrádi utcai üzletház földszintjén szeptemberben.

Visszaesett a látogatók száma a müncheni Oktoberfesten a koronavírus-járvány előtti időkhöz képest, de a bűncselekmények száma is csökkent a világhírű sörfesztivál félidős mérlege szerint.

Borbarangolások, pincetúrák, táncházak, gyerekprogramok és koncertek várják a látogatókat a hagyományos szüreti felvonulással is kiegészülő Villányi Vörösbor Fesztiválon.

A magyar fine dining éttermek jó része is itt szerez be számos alapanyagot konyhájukra.

Szeptember 23. és 25. között a Westend Tetőkertjében kulturális elemekkel is kiegészülő latin-amerikai gasztrofesztivált rendeznek, a Fiesta en Westendet.

Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket. A nyertes vállalkozások a Metro akadémián vehették át az elismeréseket.

A volt Netpincér-vezető nemzetközi karrier után tért haza, hogy versenytárs legyen a budapesti ételkiszállítási piacon.

Három év szünet után idén ismét megrendezték a Gundel-leszármazottak találkozóját - tájékoztatta lapunkat az Eventrend Group.

Október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a kávészerető közönséget. 

A Pearl&Z új magyar tradicionális pezsgőt bronzéremmel jutalmazták kategóriájában.

hirdetés
Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok