A nemzetközi és a magyar bortriót március 22-én mutatták be a hazai szaksajtó képviselőinek: a stílszerűen egy dunai kikötőben tartott interaktív borbemutatón összesen hat tételt ismertek meg a résztvevők.
Március 25-én látványos nyitóesemény keretén belül indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada, és ugyanekkor a mesebeli megjelenésű, történelmi kávéház gasztronómiai koncepciója is új irányt vesz.
A legtöbb borászat életében eljön a pillanat, amikor a vendégigények átszabják az általa kínált szolgáltatásokat. Nem volt ez másképp az Etyeki Kúria életében sem.
Hol kezdődik a művészet és hol végződik a tisztes mesterség? És hol a határ? Nehéz eldönteni a különféle szakmákban, lett légyen az divattervezés vagy éppen cukrászat.
A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával.
Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vesz részt összesen 700 tétellel az idei Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi márkák további mintegy 100 bora is kóstolható lesz április 1-jén a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A borvilág hetven, nagy nevű szakértője érkezik Budapestre július 7. és 9. között a 2. Winelovers Wine Awardsra. A közép-európai régió egyik legjelentősebb borversenyére kedden indult a nevezés.
Ez év január 19–23. között rendezték meg az európai élelmiszeripar legnagyobb szakmai fiesztáját, a Sirha szakkiállítást Lyonban. Az expo 200 ezer négyzetméteren, 4700 kiállítóval és közel 210 ezer látogató részvételével zajlott. (x)
Több mint 800 millió forintból zajló kutatás-fejlesztési program keretében összetett technológiai fejlesztésbe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt. egy új termékcsalád létrehozása érdekében.
A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.
A szerencsi csokoládégyár alapításának századik évfordulója alkalmából egész éven át tartó eseménysorozattal emlékeznek meg az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen.
Nyolc év után Futó Gergely elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.