hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyedüli magyar vörösborként nyert aranyat a Decanter World Wine Awards-on, amely a világ legnagyobb és legelismertebb borversenye.

Régi sikerfilmekkel, finom ételekkel és zamatos borokkal várják nyár esténként vendégeiket.

Az éghajlati válság egy olyan termék elérhetőségét is befolyásolhatja, amelyet szinte minden bolt polcain megtalálunk, és az éttermek, kisvendéglők asztalainál is folyton kérik a vendégek.

Az utóbbi időszakban növekedett a csípős termékek kedveltsége. A hazai fogyasztók ötöde jelezte, hogy az elmúlt néhány évben szokott rá a csípős ízeket tartalmazó élelmiszerekre.

hirdetés

2016 óta június 18-án ünneplik világszerte a Fenntartható Gasztronómia Napját, az ENSZ kezdeményezése alapján. Ennek kapcsán szakmai fórumot szervez a METRO Kereskedelmi Kft., ahol idén első alkalommal szakmai díjakat is adnak át.

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot.

hirdetés

További híreink

Kiderült az is, kik zsűriznek majd szeptemberben Milánóban. 

Augusztus 4-7. között rendezik meg az eseményt a nagyerdei Békás-tó partján.

A hazai, termelőktől vett idényzöldségek és idénygyümölcsök fogyasztásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Agrármarketing Centrum (AMC) és a FruitVeB a VOLT fesztiválon. 

A magyarok imádják a fesztiválokat, és a Hilltop online felmérése szerint a fröccs bizonyos esetekben már népszerűbb a sörnél is. De a boros koktélokra is vevők lennének a fesztiválozók.

Szeptemberben végleg bezár az Édesem. A covidot túlélte, a mostani alapanyag drágulást már nem.

A vendéglátásban és a turizmusban a szakemberek szerint még a balatoni szezont is veszélyezteti a munkaerőhiány.

Prémium minőségű borok, szőlőlé és liofilizált gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében hajtott végre fejlesztéseket több mint másfél milliárd forint értékben a villányi Bock Borászat Kft.

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő a fesztivál tematikája.

Mi történik, ha a magyar Bocuse d’Or csapat, a Stand Étterem stábja (igen, tudjuk, van némi átfedés), és Rasmus Kofoed közös vacsorát ad?

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.

Hangzott el az egyik legrangosabb nemzetközi likőrversenyen Angliában, ahol egy új magyar prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőrt díjaztak.

Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a fenntartható gasztronómiáról volt szó. Díjátadóval zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.

Legfeljebb egy kis vanília aromát kap, amíg megérkezik.

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.

Lőrincz Dániel személyében új F&B igazgató vezeti az Ensana két margitszigeti szállodájának vendéglátó részlegét.

A Hard Rock Hotel Budapest megnyitja skybar-ját, a Roxy Rooftop Lounge-ot.

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen visszatér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.

Az élet egyik fontos kérdése. Itt és most kiderül az igazság.

Ez A McDonald's helyén megnyíló orosz hamburgerlánc elnevezése.

 

hirdetés
Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok