hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csütörtök délután a tiroli Kaunertal közelében egy 41 éves lengyel sítúrázó vesztette életét, amikor lavina elsodorta és teljesen betemette. A sítúrázót kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.

Ismét Rév Marcellt választotta reklámja operatőrének a világ egyik legnagyobb divatháza. A magyar szakember a karácsonyi kampányban trükkök segítségével teremt mesebeli ünnepi hangulatot a Guccinak.

Egy hét van hátra a világ legnagyobb, az olaszországi Trasimeno-tó vizére épülő karácsonyfa világításának felkapcsolásáig. 

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. 

hirdetés

Sokkal jobb hóviszonyok között indul el az idei síszezon Szlovákiában, mint az előző években - Chopok, Csorba-tó, Donovaly és Zdiar készen áll a nyitásra.

A dél-franciaországi nagyváros a nyáron több olimpiai versenyszámot is vendégül lát, emiatt várhatóan nagyobb lesz az Airbnb-k iránti kereslet.

hirdetés

További híreink

Nem mintha eddig rosszul alakultak volna a turisztikai bevételeik. Most azonban újabb turistamágnes intézkedést vezetnek be a legfőbb idegenforgalmi időszak kezdetére.

Máltán nem új keletűek a karácsonyi bölcső kiállítások és jászol kompozíciók. A több évszázados múltra visszatekintő hagyomány ma is élő szokás - most nagyszabású kiállítás keretében tekinthetők meg Valetta belvárosában.

Szlovéniában az elmúlt három évben gigantikus turisztikai fejlesztések zajlottak, amelyeknek célja szálláshelyek fejlesztése, hegyi üdülőhelyek átalakítása, valamint infrastrukturális hálózatok fejlesztései voltak.

November 24-én hajnalban teljes teltházzal szállt fel a Smartwings Boeing 737/900 MAX típusú gépe, az IBUSZ első charter járata Salalah-ba, Omán fehérhomokos tengerpartjára. (x)

Romániának óriási ambíciói vannak, hogy egy hatalmas új vadonrezervátumot hozzon létre Európa szélén, és már nagy lépéseket tett a megvalósítás érdekében - írja a Privátbankár.

Madrid jövőre is vezető turisztikai úti célként kíván szerepelni. Az online területen elért indexe 85,6 százalék, ezzel Európa negyedik legjobban értékelt városa Barcelona, Párizs, Milánó és London előtt.

 

A biennále kiállításaira és programjaira ellátogatók között idén is jelentős - mintegy 38 százalék - volt a fiatalok és diákok aránya - emelte ki a magyar részvételt szervező, budapesti Ludwig Múzeum által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Sokan nem is hallottak róla, pedig szerepel a világ legjobb karácsonyi vásárainak előkelő listáján -megelőzve Bécset, Londont és Párizst is.

Gőzgombóc-infláció és hóhelyzet - mekkora pénztárcával induljunk nyugat felé, ha síelésre adjuk a fejünket?

A fesztivált 2024. február 09. és február 17. között rendezik meg Rio de Janeiróban, a világ egyik legszebbnek tartott városában. A Sambadrome, a karnevál központi helyszíne, ez idő alatt a Föld legnagyobb bulijának ad otthont.

A tenger mellett a Daniel Boulud nevével fémjelzett fine dining étteremben sosem kóstolt ízvilággal koronázhatják meg a napot a vendégek.

Riasztás előtti fokozatba emelték az Etna vulkánkitörése miatt a készültséget.

A magyarok által is nagyon kedvelt ausztriai adventi és karácsonyi vásárok teljes listáját közreadjuk. Bőséges a választék, nehéz lesz a választás idén, hogy melyikre induljon nézelődni, vásárolgatni, forralt borozni barátokkal, családdal, ismerősökkel.

Az intézkedés december 1-jén lép életbe, és egyelőre egy évig lesz érvényben.

2023-ban a franciaországi Val Thorens kapta meg a "Világ legjobb síterepe" címet a World Ski Awards-on. 

Omán mellett számos meggyőző érv szól köztük az is, hogy jóval közelebb van, mint a télen népszerű nyaralási helyszínek többsége, átszállás nélkül, alig 7 órás repülőúttal elérhető az úti cél.

Nem örültek a potenciális magyar vevők annak, hogy a spanyol lapokban, majd a madridi tőzsdén is híre kelt, hogy a Talgo vasútgyártó céget magyarok vásárolhatják fel. 

G. Kertész Orsolya és Priyesh Gounder olyan huszonéves digitális nomád pár, akik azért dolgoznak, hogy utazhassanak, és szinte mindig úton is vannak. Három év alatt 25 országot jártak be együtt.

Az új javaslat a szállodai bekészítéseket és a bőröndök reptéri befóliázását is érinti.

Óriási változásokat találunk idén a magyar síelők körében is jól ismert szlovéniai Goltén. 

hirdetés
Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok