hirdetés
hirdetés
hirdetés

Időközben a hatóságok már meg is találták az elkövetőket.

Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal Kecskemétről vállalkozói vízummal 2017-ben Új-Zélandra költözött. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti, és sikerült beilleszkedniük az azóta eltelt években.

Olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Banksy mostanában Ukrajnában él és dolgozik. Vagy mégsem? Mindenesetre egy, a munkásságát bemutató vándorkiállítás most Bécsben látható.

Az izlandiak gonosz macska elől rejtőzködnek, Norvégiában eldugják a seprűket, az írek 12 állomásból álló kocsmatúrára indulnak, a finneknél pedig a Karácsonyi Béke nyilatkozat felolvasásával indul az ünnep. 

hirdetés

Olyan, mintha az egyik fele Norvégiában maradt volna, ahonnét ajándékként érkezett.

Lipóth Petra, Új-Zéland magyarországi új tiszteletbeli konzulja, november 19-én kezdte ellátni feladatát Northland és Auckland régiókban. Elődje, Szabó Miklós, több évtizedig látta el ugyanezt a feladatot.

hirdetés

További híreink

2022. november 29-én CO2 semleges hibrid rendezvény formájában, közel 500 résztvevő előtt tartotta még éves seregszemléjét Bécs turisztikai marketingszervezete, a Wien Tourismus. 

Szingapúrban és New Yorkban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon.

A Kabaré című musical angol nyelvű bemutatójával nyitott meg csütörtök este a zenész színházzá átalakult párizsi Lido.

Sokadik alkalommal kapott elismerést Szováta a Termalia Gálán. Idén a legjobb egészség és wellness desztináció díjat szerezte meg a sós vizű tavairól ismert település.

110 km hóbiztos sípálya 30 modern sífelvonó várja decembertől Ausztria TOP10 síterepének egyikén a magyar síelőket is. 

Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még mindig elmarad a pandémia előtti szinttől a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

Az utazásszervezőket aggasztja, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó az utaztatás teljes értékláncában felülvizsgálni a fogyasztók védelmét - tájékoztatta lapunkat a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.

Iszap, törmelék és sziklák zúdultak alá a dél-olaszországi Ischia üdülősziget legnagyobb hegyéről szombaton, és házakat, utakat temettek maguk alá Casamicciola Terme városában és környékén.

Október közepén indította crowdfunding kampányát a karintiai Dreiländereck. A cél, hogy 50 ezer eurót összegyűjtsenek egy új munkagépre, egyelőre az összeg kevesebb, mint fele van meg.

A legfrissebb statisztikák szerint idén az első 10 hónapban Bécsben 10,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, így a világjárvány után először sikerült ismét túllépi a 10 milliós küszöböt.

Mert kitört a szigeten a világ legnagyobb vulkánja. Figyelmeztetést adott ki az amerikai földtani intézet (USGS) a vasárnap kitört hawaii Mauna Loa vulkán miatt.

Valóságos „sztrájkfesztivállal” néznek szembe a britek, illetve az országukba érkezők a következő hetekben és az újév első hónapjában.

A világ vélhetően legkisebb, alig tűhegynyi betlehemét mutatták be hétfőn az Egyesült Királyságban - jelentette a BBC hírportálja.

A cég a párizsi irodaházát alakítja át tetőtől-talpig: lesz itt hotel, kiállítóterem, étterem és a Vuitton ígérete szerint a francia életérzés legjavát nyújtják majd a látogatóknak.

Sokan a „soktornyú városként” emlegetik, mások az Alpok kapujaként vagy Észak Rómájaként ismerik, de persze mindenkinek legelőször a város híres szülöttje, Wolfgang Amadeus Mozart jut eszébe Salzburgról, Ausztria legrégebbi, egyben egyik legmódosabb városáról.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) legfrissebb adatai szerint Európa vezeti ezt a listát.

Idén is megrendezik az Opatijai Adventet a horvát tengerparti városban, amely már több százezer látogató szívét meghódította és rangos díjakat is elnyert.

Akinek a halálhírét keltik, az bizony sokáig él. Nyár óta mást sem hallunk, csakhogy kinyitnak-e a szlovák síterepek és vajon lesz-e idén síelés. Donovalyban ez hivatalosan régen eldőlt, amikor meghirdették a szezonbérleteket.

Visszapattant a szállodaupar a járvány után, Katarban külön irtózatos vágtatásba kezdett a szektor a futball-VB miatt. De mi a titka a sikeres vendéglátásnak?

A Horvát Idegenforgalmi Közösség (HTZ) Magyarországi Képviselete fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Kvarneri Idegenforgalmi Közösséggel együtt ünnepi rendezvényt tartott.

hirdetés
Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok