hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tesztelje Ön is, hogy mi mindent tud Németországról a Német Turisztikai Hivatal kvízének segítségével!

(X)

Hamarosan ismét nyithatnak a világban mindenütt a szállodák, a közelgő jó hír kapcsán szervezett nemzetközi online sajtótájékoztatót a Marriott International, amelyen mi is részt vettünk.

Mert három exkluzív szálloda, a Four Seasons Resort Maui, a Fairmont Kea Lani és a Wailea Resort Andaz Maui nyitotta meg kapuit a gazdátlan négylábúak előtt.

Ausztriában az éttermek kerthelyiségei kinyithatnak húsvét előtt. Továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz.

hirdetés

Spanyolországban most alakítják ki az első közösségi konyhákat - raktárhelyiségekből.

Február elsejétől Olaszország egész területén feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat.

hirdetés

További híreink

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (okozta betegségtől védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó.

Mindez persze nem bortányos, hanem inkább vicces, és messzemenőkig szimpatikus, ahogyan Svájc szakít a országimázs filmekre jellemző klisékkel.

A spanyol legfelsőbb bíróság kedden megszüntette a madridi belváros korlátozott gépjárműforgalmú övezetét, az előző városvezetés Madrid Central néven ismert nagyszabású környezetvédelmi projektjét.

Románia minden megyéje a "zöld zónába" került, tovább enyhülnek a korlátozások.

Az első negyedévben a csehországi szállodákban és panziókban sokkal kevesebb személy szállt meg, mint a tavalyi év bármelyik negyedében.

Leghamarabb néhány napon belül, kevésbé optimista esetben május végéig összejöhet az intézmények közötti alku az uniós digitális oltási igazolványról.

Ingyen léphet be bárki a híres gróf kastélyába, aki elfogadja, hogy előtte beoltsák.

Ausztriában a szövetségi kormány és a tartományi vezetők május 10-ei találkozóját követőn bejelentették a turizmus és szabadidő-gazdaság újraindításának részletszabályait.

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak - közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

A vártnál jobban alakultak a járványügyi mutatók, így Bécsben 2021. május 19-től újraindulhat az élet – jelentette be május 6-án Michael Ludwig polgármester.

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei és korlátozott kapacitásokka a szálláshelyek is.

Magyarország és Törökország is megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat keddtől.

Folyamatosan javulnak a járványügyi mutatók, így a fokozatos lazítás újabb szintje érkezett el. 

Újabb enyhítés jön, ami azért lehetséges, mert a nagyfokú átoltottság nyomán fokozatosan visszaszorulóban van a koronavírus-járvány az országban.

Újabb nyitási menetrendet jelentettek be a szigetországban.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség Budapesti Képviselete és a Zadar megyei Idegenforgalmi Közösség által szervezett virtuális prezentáción és workshopon egyebek között errről is esett szó

A fertőzöttek számának növekedése miatt újra korlátozásokat kellett bevezetni az Afrika keleti partjainál található Seychelle-szigeteken.

Tériszonyosoknak garantáltan nem ajánlatos kipróbálni.

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat.

hirdetés
Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok