hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Máltai Nemzetközi Repülőtér szeptemberben 418.473 utast fogadott. 1999 óta ez az első alkalom, hogy a szeptemberi utasforgalom  volumene megelőzte az augusztusit

Ha nem, ideje megismernie, mert ennél fenntarthatóbb szemléletű városvezetés már nem is lehet.

A magyarok által is nagyon kedvelt görögországi szigetet kedden érte a természeti csapás.

Görögországban feloldották a járványügyi korlátozásokat az oltottak, valamint a koronavírus-fertőzésen átesettek számára.

hirdetés

Ezt vajon hogy csinálják?

Újabb lávafolyam ömlik a vulkánból, amely már három hete működik a kanári-szigeteki La Palmán.

hirdetés

További híreink

A jövő hét végétől gyorsteszt elvégzése is elegendő lesz az angliai beutazás után azoknak, akik a koronavírus elleni oltás teljes dózisát megkapták.

Lassan újraindulhat a turizmus a régióban.

A vulkán aktivitása továbbra sem szűnik.

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagot mutatott be szerdán a megemelkedett energiaárak okozta rendkívüli helyzet rövid és középtávú tagállami kezelésére.

Az Egyesült Államok november elején feloldja a Kanadával és Mexikóval szemben fennálló szárazföldi beutazási korlátozásokat.

Az osztrák nemzeti turisztikai marketingszervezet, az Österreich Werbung (ÖW)  költségvetése az eddigi 32 millió euróról, jövőre 36, majd 2023-tól évi 38 millió euróra emelkedik.

Oroszország és az EU konzultációk sorozatát bonyolítja le a koronavírus elleni oltást tanúsító igazolványok kölcsönös elismeréséről - közölte szerdán az orosz egészségügyi minisztérium.

A kárpátaljai Nagyberegi Tájház érdemelte ki az Év Tájháza címet 2021-ben, ezzel az első határon túli tájház lett, amely elnyerte a díjat.

Mindössze hét ország maradt hétfőtől az eddigi több mint ötven helyett a brit kormány vörös utazási listáján.

Október 7-8. között az alsó-ausztriai Bécsújhelyen 60. kongresszusát tartotta az osztrák utazási irodák szövetsége, az Österreichische Reiseverband (ÖRV).

Az Európai Unió a koronavírus-járvány globális helyzetével kapcsolatban felülvizsgálta a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját.

A második legtöbb külhoni munkaerőt adjuk Ausztriának, idén komolyan megugrott az ott dolgozó magyarok száma.

A világon elsőként itt kezdték beadni az embereknek az emlékeztető oltást, és most már a védettségi igazolásként működő zöldkártya is csak három dózissal érvényes.

Új miniszteri rendelet jelent meg, amely a védettségi igazolások egyoldalú elismeréséről szól. Ebben ott szerepel Izrael is.

Október 15-től a charterjáratokkal Indiába érkező külföldiek számára megkezdik a turistavízumok kiadását.

Ez azonban elsősorban a fehérgalléros munkaerőt igénylő ágazatok számára lesz megfelelő.

A kifutópályákon összegyűlt nagy mennyiségű vulkáni hamu miatt.

A brit külügyminisztérium többtucatnyi országot levett szerdán azoknak a célállomásoknak a listájáról, amelyek felkeresésétől a koronavírus-járvány miatt eddig eltanácsolta az utazókat.

Csaknem tízezren látogattak el a nyitás utáni első napokban a dubaji világkiállítás magyar pavilonjába.

Tizenötödik napja lövell a vulkáni láva a spanyolországi La Palma szigetén kitört tűzhányóból.

hirdetés
Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok