hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ez az első olyan nyár, amikor az összes Covid-19-hez kapcsolódó korlátozást feloldották, ami óriási fellendülést hozott a repülőjegy foglalásokban a Kiwi.com adatai alapján.

Mert kezdetét vette a heringszezon a hollandoknál.

Igazi turistamágnes lesz két évnyi kényszerű szünet után idén, június 21-én.

Új helyszínre költöztetik a Mount Everest alaptáborát, miután a globális felmelegedés és az emberi jelenlét miatt a jelenlegi tábor egyre kevésbé biztonságos.

hirdetés

Ugyanis a legtöbb ikonikus épületet vagy felújítják, vagy teljesen átépítik, és emiatt elkerítették, ill. lezárták.

Szerencsére nem nálunk, hanem Szlovéniában.

hirdetés

További híreink

Az Economist Intelligence Unit (EIU) frissen publikált jelentése szerint 2019 után idén ismét Bécset rangsorolták az első helyre a világ legjobb életminőségű városait tartalmazó listán.

Az Európai Parlament hozzájárult a koronavírus elleni védettséget igazoló tanúsítványok június 30-án lejáró érvényességének egyéves meghosszabbításához.

Csütörtökön tartotta hagyományos, szezonnyitó sajtóeseményét a Német Turisztikai Hivatal a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Optimistán néznek a szezon elé.

Egy szállodába zártak be több száz embert Makaón, miután a sűrűn lakott városban a hétvégén elrendelt tömeges tesztelés nyomán újabb koronavírus-fertőzötteket azonosítottak.

Országszerte büntethetőek a strandon kívül a félmeztelen és bikinis turisták. Vigo városa közel 300 ezer forintos bírsággal sújtaná a tengerbe vizelőket. 

A klímaváltozás miatt emelkedő tengerszint kihívására választ adó projekt öt éven belül készül el teljesen.

Ciprust érik el a legkönnyebben a mediterrán területen nyaralni vágyó oroszok: az idei nyarat azonban ukrán és orosz beutazók nélkül kell kibírnia a szigetországnak.

A horvát kormány az autópályák kivételével két hétre rögzítette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján.

Komoly fejlesztések történtek az utóbbi években.

Mesébe illő üveghidat építettek a grúziai Dasbasi-kanyon fölé. Még egy gyémánt alakú kávézó is lóg a magasban, a közepén.

Közös járőrszolgálatot látnak el magyar rendőrök horvát kollégáikkal júliusban és augusztusban Horvátországban.

Erre figyelmeztet az egészségügyi világszervezet, a WHO.

Továbbra sem oldották fel a maszk használatát a tömegközlekedésben, csütörtöktől ez alól kivételt csak a repülőgépek jelentenek - rendelte el az olasz egészségügyi tárca szerda este.

Hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága a csütörtökön közleményében.

A magyarok egyik kedvenc utazási célpontja  Thaiföld, amely igyekszik új és még újabb attrakciókat kitalálni a világ minden részéről évek óta özönlő turistáknak.

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben a németeknél, ajánlja az egészségügyi miniszter.

Zsebők Tamás, a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője: mivel a szolgáltatók télen, jóval az árrobbanást előidéző háború előtt képezték áraikat, kénytelenek emelni a díjakon.

Brit kutatók olyan mesterséges intelligencia alapú rendszert fejlesztettek, amivel elemezni tudják a korallzátonyok hangját, és ez alapján alkotnak képet az állapotukról.

Mert Izrael szigorúan óva int a törökországi utazásoktól.

hirdetés
Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok