hirdetés
hirdetés
hirdetés

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 ezer turistából mintegy 740 ezer külföldi, áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb közleményében.

Szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták, jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Franciaországban megkezdődött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, közölte Gabriel Attal francia kormányszóvivő.

Az egzotikus, felfedezésre váró desztinációt a napokban mutatták be az utazási irodák hazai képviselőinek.

hirdetés

Hétfőtől ismét változnak a beutazási szabályok Szlovákiában.

18 százalékkal nőtt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az előző héthez képest, és míg tavaly ugyanebben az időszakban átlagban 66 új esetet regisztráltak naponta, ez a szám most 104.

hirdetés

További híreink

Hollandia szigorításokat jelentett be augusztus 8-tól, amely az összes unión belül utazót érinteni fogja.

Az európai unióshoz hasonló digitális Covid-igazolványt vezetnek be péntektől Montenegróban - közölte az ország egészségügyi minisztériuma.

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térség, európai fürdővárosok és a kínai Kanton történelmi városrésze.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán bejelentette, szombattól Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni a magyaroknak.

Augusztus 6-től csak oltottsági igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be olasz éttermekbe, múzeumokba, színházakba, edzőtermekbe.

Egyszerre városi vadon és a feltöltődést szolgáló pihenőhely Bécs új parkja, a Freie Mitte, amely az egykori Nordbahnhof területén létesül.

Újabb szigorításokat tervez bevezetni a horvát kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Augusztustól oltóállomást alakítanak ki Bécs szimbolikus vallási és turisztikai központjában, a belvárosi Stephansdomban is.

Látványos ókori mozaikpadlót tártak fel francia régészek a Ciprus délnyugati részén fekvő Páfosz Fabrika hegyén - adta hírül a Greek Reporter napilap honlapja.

A határnál a régi, még a schengeni egyezmény előtti időkből való beidegződés kerít minket hatalmába: elől van-e minden szükséges papír, igazolás? Vajon mennyit kell várnunk a határátlépés során? Milyen váratlan helyzetre kellett volna felkészülnünk, mi az, amit kérhetnek, ámde nem hoztuk el? 

A növekvő koronavírus-esetszámok miatt Horvátország még azelőtt újabb szigorításokat vezethet be, hogy lejárnának a július 31-ig érvényben lévő korlátozások.

Elvesztette világörökségi státuszát Liverpool történelmi tengeri kereskedelmi városrésze az arculatában és látképében visszafordíthatatlan károkat okozó beruházások miatt.

A neves turisztikai szervezet, a European Best Destinations méltatta Volosko gasztronómiai kínálatát, de a történelmi városkában uralkodó különleges művészi légkört is.

Mindenki ingyen felveheti a koronavírus elleni oltást Horvátországban, azok is, akiknek nincs betegbiztosításuk, így az ott nyaraló külföldi turisták is kérhetik a vakcinát.

Mégpedig egy ötszáz éves kis viaszszobron a londoni Victoria & Albert Múzeum szakértői.

Ausztriában az elmúlt napokban jelentősen emelkedett az új koronavírusos megbetegedések száma, ezért a válságstáb megváltoztatta a korábbi terveket.

Európa sok országában ismét emelkedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma a delta variáns miatt. A kormányok most felpörgetik az oltási kampányt, hogy ellaposítsák az elkerülhetetlennek látszó negyedik hullámot. 

Borravalótérképet tett közzé a GoCompare weboldal, ami országonkénti bontásban közli, hol mennyi borravalót illik adni. 

Az olasz kormány kedden döntött arról, hogy kitiltja a tengerjáró hajókat a velencei lagúnából, hogy megvédje a térség ökoszisztémáját, kulturális örökségét.

hirdetés
Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok