hirdetés
hirdetés
hirdetés

Botero műveiből nyílt kiállítás a spanyolországi Valenciában.

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órán át.

Húsvéti ünnepek - különlegesen! Még nem volt ideje azzal foglalkozni, hogy mindjárt itt a Húsvét, és ráérne elutazni akár egy gyönyörű helyre? Segítünk! (x)

Az olaszok rendelettel szabályozzák a rovarlisztet tartalmazó élelmiszerek értékesítését.

hirdetés

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.

 

Mondja Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke, aki beszél az aktuális fogyasztói szokásokról és a fenntartható turizmusban rejlő lehetőségekről is. (x)

hirdetés

További híreink

A klímaváltozás fontosságára hívja fel a figyelmet egy most nyíló, különleges bécsi kiállítás.

Több mint 44 millió turista látogatott el tavaly Párizsba és környékére, ami még 13 százalékkal elmarad a koronavírus-járvány előtti szinttől.

Többéves felújítási folyamat után látogatható a kolozsvári Tűzoltótorony, a hétfőn este átadott műemlék épület kiállítótérként és kilátóként is szolgál.

A régióban vizsgált országokhoz hasonlóan a magyaroknál is a tengerpart került első helyre, de sikeresek a koncert programok is, a fine dining élmény hátrébb szorul.

Több történelmi épület megrongálódott egy szombaton délelőtt kiütött tűzvészben Selmecbánya központjában, a tüzet a délutáni órákra sikerült stabilizálni.

Ausztria nemzeti turisztikai marketingszervezete a megváltozott fogyasztási elvárásokhoz igazítva egységes és integrált márkakommunkáció mentén tervezi éves kampányaktivitásait. 

12 évvel a fukusimai baleset után a régió lakói elszántan dolgoznak a turizmus újjáélesztésén és ősi hagyományaik életben tartásán.

Újraindul a holokauszt áldozatai emlékének szentelt múzeum építése Benito Mussolini fasiszta diktátor egykori rezidenciája közelében.

Horvátországban a legtöbb üzlet - néhány kivételtől eltekintve - évente legfeljebb 16 vasárnapon lehet majd nyitva, miután a horvát parlament pénteken megszavazta az erről szóló jogszabályt.

Budapest is szerepel az amerikai Time magazin csütörtökön közzétett World's Greatest Places 2023 (A világ legnagyszerűbb helyei 2023) című, 50 turisztikai desztinációt kiemelő összeállításában.

Mintegy 51 milliárd koronával (841 milliárd forint) emelkedtek tavaly Csehország idegenforgalmi bevételei. 

Két év kényszerszünet után ismét megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb szabadidős- és turisztikai vására: a bécsi Ferien Messe. 

Tavaly az előző évinél harmadával többször, 18 millió alkalommal utaztak el. Ez még elmarad a járvány előtti számtól, de költésben már így is csúcsot döntöttünk a gyenge forint miatt – derül ki Bank360.hu elemzéséből. 

Húsz éve ilyenkor érkeztek meg az óriáspandák a Schönbrunni Állatkertbe. Yang Yang és Long Hui a veszélyeztetett faj megőrzését célzó kutatási együttműködés keretében lettek a bécsi állatkert lakói. 

Egy hét alatt közel 200 ezer ember fordult orvoshoz légszennyezettség miatt ezen a héten Thaiföldön a hivatalos adatok szerint.

Kedves Marianna és Végh Balázs magyarországi üzletfejlesztési vezetőként csatlakoznak a turisztikai vállalkozások számára nyújtott szállodafoglalással, repülőjegyekkel és transzferekkel foglalkozó internetes rendszerhez.

Kimagasló a magyarok érdeklődése az ázsiai úticélok iránt: Thaiföldre nőtt meg legjobban a foglalások aránya, a Szaúd-Arábiába szóló repülőjegyekre pedig 14-szer többször kerestek rá idén az utazók, mint tavaly.

A sztrájkhullámba bekapcsolódtak a szemétszállítók is, így aki most Párizs utcáin jár - szeméthegyeken kell átgázolnia.

A magyarországi nyaralók számára legnépszerűbb desztinációk idén a mediterrán országok, a TUI előfoglalási adatai szerint.

Jövőre belépési engedélyt kell kiváltaniuk azoknak a beutazóknak is, akik jelenleg vízum nélkül utazhatnak Nagy-Britanniába, közölte a brit belügyminisztérium. 

hirdetés
Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok