hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az EU törölte Argentínát, Ausztráliát és Kanadát a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok jegyzékéből.

Új építési engedélyt szerzett, a korábbi, 2022. február 1-ig érvényes építési engedély mellé a Gellérthegyi Sikló Kft. a Gellért-hegyi sikló megvalósítására.

Európa legfenntarthatóbb légitársaságának választották. Ez derült ki a Sustainalytics besorolása alapján.

Gyors körkép kontinensünkről: ki hol tart az oltási szabályokkal kapcsolatban? Mire kell ügyelni, ha épp az adott államba készülünk?

hirdetés

Amerikai és svájci jogászok csaptak össze amiatt, hogy eldöntsék: a Gruyère márkanévvel ellátott sajt tulajdonképpen mit is jelent?

Elhunyt a posztmodern építészet mesterének tartott Ricardo Bofill spanyol sztárépítész 82 éves korában, Barcelonában. Ő volt a tengerparton álló Hotel Vela hajóvitorlára emlékeztető épületének tervezője, amely mára a város egyik emblémájává vált.

hirdetés

További híreink

Alig két héttel ezelőtt Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) még a beoltott utasok számára sem javasolta a tengerjáró utakat, most viszont minden járványügyi korlátozást felold.

Több, mint 15 000 dm márkás kézfertőtlenítő szert adományozott tavaly decemberben a dm segítő szervezeteknek, hogy hátrányos helyzetben élőket segítsenek a járványhelyzetben.

A román kormány tetemes összeget csoportosít ideigenforgalmi vállalatok kisegítésére idén és jövőre.

A jövőben egy negatív teszt nem elégséges a nyilvános helyekre, hanem oltottsági igazolást kell bemutatni többek között a vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, belföldi repülőjáratokon.

A Hollókői Világos erős sör, 6 százalék alkoholtartalmú.

A tavalyi évhez hasonlóan, most is hat kategóriában osztanak díjakat.

Bíznak a sikeres síszezonban az osztrák szolgáltatók, de vészhelyzet esetén tavasz elmúltával is kapják a támogatást.

Harmadával nőtt tavaly a frankfurti repülőtér forgalma az előző évihez képest, de még így is kétharmadával maradt el a krízisév előtti forgalomtól.

Újraindítja közvetlen járatait Budapest és Lyon között a Transavia, február 11-től pedig a Párizs-Orly repülőtérről is közlekedik a magyar fővárosba.

Részletes elemzés a tavalyi év novembere és első 11 hónapja vendégforgalmának adatairól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jóvoltából.

A drónfuvarozás a következő évtizedben sokfelé már teljesen általános lehet. De mennyire állnak készen ennek a szolgáltatásnak a beindítására a különböző országok, térségek?

Megugrott a franciaországi üdülési foglalások száma, miután Párizs bejelentette, hogy enyhíti a brit utazókra vonatkozó korlátozásokat.

Mert vulkánkitörés és szökőárveszély van egyszerre a szigeten.

Január 18-án megnyílik a megújult Ady Emlékmúzeum.

Ugyanis június végéig továbbra is ingyenesen módosíthatók az Air France-nál megváltott repjegyek.

Márciustól már Moldova fővárosába, Kisinyovba is repül a diszkont légitársaság.

Ezzel még több védelmet nyújtva a MÁV-START munkavállalóinak, közölte a vasúttársaság.

Idén kiemelt figyelmet kap a hivatásturizmus, a vendéglátás, a vallásturizmus és az egészségturizmus fejlesztése.

Január 17-től kezdődően a Heritage Malta (HM), Máltai Múzeumigazgatóság által üzemeltetett múzeumokba, látogatóközpontokba csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet belépni, ez alól csak a 12 év alatti gyermekek mentesülnek.

Szakmai elemzés 2021-ről, és az ez évi várható kilátásokról Magyarország legnagyobb, független szállodaüzemeltetőjének esetében.

hirdetés
Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok

Évbúcsúztató Business Klub rendezvényünk igencsak rendhagyóra sikeredett, hiszen ezúttal nem voltak szakmai előadások, nem a jól megszokott mederben zajlottak az események.