hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hiába tiltják és büntetik, terjed a „skiplagging”.

Az Omio rangsorolta Európa legolcsóbb hálókocsis vonatutait.

Az "FS Treni Turistici Italiani" nevű cég minőségre kalibrált vasúti szolgáltatásokat kínál a fenntartható turizmus és az olasz vidék gazdagságának újrafelfedezése érdekében.

Az egy évvel ezelőtti bevezetés óta több mint 160 ezer utas váltott jegyet az Emirates Prémium Turistaosztályára.

hirdetés

Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.

Az ázsiai úti célok újranyitásával az EVA AIR 5 csillagos járatai nagyon jó összeköttetést kínálnak Thaiföld népszerű nyaralóhelyeivel és Délkelet-Ázsia izgalmas városaival.

hirdetés

További híreink

Az Emirates Budapestről naponta induló járataival számtalan olyan távoli országba lehet eljutni, amely kifejezetten az itthoni kánikulai időszakban ajánlott a nyaralni vágyók számára.

A Balaton édenkertje, a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat és a Tourinform Badacsony között mikrobuszos transzfer szállítja az utasokat.

Az idegenforgalom jelentősen hozzájárul a globális szén-dioxid kibocsátáshoz: becslések szerint a teljes globális CO2 kibocsátásnak kb. 8-10%-a a turizmusból származik.

Ezúttal Egyiptom mesés tengerparti szakaszairól ismert városába, Hurghadába juttatja el utasait a légitársaság Debrecenből, megfizethető áron.

Az útvonal 1.280 kilométere hatalmas hegycsúcsok, csillogó tavak, elképesztően zöld mezők, virágos rétek és meseszerű települések közt kanyarog.

Hollandia engedélyezte a repülési mozgások csökkentését a Schipholnál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy külföldi állampolgárnál 97 000 szál cigarettát találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata június 29-én csütörtökön, nem sokkal felszállás után.

A turisztikai időszakban meghosszabbított nyitvatartással üzemel a magyar-szerb határon az ásotthalmi közúti határátkelő.

Legfeljebb három résztvevőt várt az illetékes minisztérium a „menetrend szerinti légi járatok üzemeltetése öt nyugat-balkáni útirányba” tárgyú uniós koncessziós beszerzési eljárás részvételi szakaszában, amely május 19-én zárult. A határidőig egyedül a Wizz Air nyújtotta be ajánlatát.

Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport sajtóreggelijén.

Több mint ötmilliárd forintból bővítik a Liszt Ferenc-repülőteret, az építkezés jövő év elején kezdődik.

Tizenkét éve kerülgeti egymást a debreceni repülőtér és a Lufthansa egy nagy európai átszálló repülőtérre ráhordó járat érdekében. Ez idő alatt hírbe hozták az Austriant egy bécsi járattal, majd sok vajúdás és két év előkészítés után tavaly decemberben Ofer Kisch, a Lufthansa kelet-közép-európai regionális igazgatója bejelentette a müncheni járat indítását. Úgy is lett.

Tévedünk, ha azt gondoljuk: a Lufthansa hátradől, hogy leszüretelje a kabinátalakításba fektetett eurómilliárdok gyümölcseit. A jövőben arra fordít jelentős összegeket, hogy – mint azt Heike Birlenbach, a Lufthansa európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke megfogalmazta – „bárhova is menjen az utas, mindenhol ott legyünk, hogy élménnyé tegyük az utazást”.

Mit kezdjünk a diszkont-légitársaságokkal? – tették fel a kérdést a globális légiforgalmi elemző- és tanácsadó cég, a CAPA Aviation Analyst munkatársai dublini konferenciájukon. A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk.

Kisebb zajterhelést és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást ígér az Airbus új, A320neo típusú repülőgépe, amelyet február 12-én ünnepélyes keretek között adtak át első üzemeltetőjének, a Lufthansának Hamburgban. Az eseményen mi is ott voltunk, sőt, az Airbus-gyárból egyenesen Frankfurtba, az új repülőgép állomáshelyére repülhettünk az A320neóval.

1037: ennyin múlott, hogy a ferihegyi repülőtér nem 10,3 millió utast szolgált ki 2015-ben. Nem nagy különbség, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint ez az év végi Lufthansa-sztrájk hozománya. De ennek híján is fennállásának legnagyobb utasszámát könyvelhette el tavaly a repülőtér. A jövő pedig egészen fényesnek tűnik – tudtuk meg a vezérigazgatótól egy sajtóreggelin.

Munkatársunk eljutott egy olyan helyre, ahová kevés kívülállót engednek be: a ferihegyi szerelőhangárban nézett szét, miközben ott éppen brazil, orosz és norvég repülőgépeken dolgoztak a szakemberek.

Debrecen és München között indít járatot jövő áprilisban a német Lufthansa légitársaság, a cég hetente háromszor közlekedtet gépeket a két város között – közölte Ofer Kisch, a Lufthansa kelet-közép-európai regionális igazgatója.

A címben idézett mondatot David Cameron brit miniszterelnök mondja az easyJet születésnapjára készített filmben. Húszéves az egyik legnagyobb európai fapados légitársaság; meghallgattuk, mit terveznek a következő évekre, megnéztük, hogyan ünneplik a jeles napot lutoni bázisukon.

hirdetés
Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok