hirdetés
hirdetés
hirdetés

Március 25-én látványos nyitóesemény keretén belül indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada, és ugyanekkor a mesebeli megjelenésű, történelmi kávéház gasztronómiai koncepciója is új irányt vesz. 

Befejeződött öt körpanorámás saroklakosztály teljes felújítása a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben.

Az MSZÉSZ három év kihagyás után 2022 végén ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Március 14-én, a Hilton Budapest Báltermében, exkluzív gálaest keretében átadásra kerültek az oklevelek. Dr. Szauter István zsűrielnök, a győztesek neveinek kihirdetése előtt megjegyezte, hiányoztak nagyon a 2022. évi megmérettetésen az ötcsillagos házak pályázatai.

Az MSZÉSZ által kiírt Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók nevezhettek. Az eredményhirdetésre az Év Szállodája gálán, március 14- én  került sor a Hilton Budapestben. 

hirdetés

Európa vezető hostelmárkája Berlinben, Drezdában és Koppenhágában az UNESCO oktatási kampányához csatlakozva játékos módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra.

Új Food & Beverage igazgató a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapestben. Burak Cecen korábban Shanghai luxuscateringjéért is felelt.

hirdetés

További híreink

A szakember rövid kitérő után, nemzetközi tapasztalattal gazdagodva üzletfejlesztési igazgatóként tért vissza az Accent Hotelshez, támogatva a szállodalánc közép- és hosszú távú növekedési stratégiáját.

Idén is kiosztották az alvásbarát szállodáknak és termékeknek, illetve azok gyártójának járó díjakat.

Környezetvédelmi tematikával ünnepli 10. születésnapját a Bubbles Club,
a Danubius Hotels és az Ensana szállodák
népszerű gyerekbarát szolgáltatása.

A Szallas.hu megállapítása szerint. Ahol a számok tükrében úgy látják, Húsvétra a tavalyinál 17 százalékkal magasabb idén az előfoglalási szint.

Mindenki inkább a wellness szállodákat féltette a megugró rezsiszámláktól, de végül inkább a kisebb panziók nem tudtak megbirkózni a megugró energiaárakkal.

Hatalmas bulit is lehet csapni benne.

Az AccorInvest, hogy a fenntarthatóságot szem előtt tartva kivezeti szállodáiból az egyszer használatos műanyagokat, a megmaradó termékeket pedig a Magyar Vöröskeresztnek ajánlja fel.

Március 25-én különleges nyitóeseménnyel indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada. 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.

Példaértékű és nagyvonalú akciót indított ez a vidéki szálláshely annak érdekében, hogy a budapesti vendégek környezetbarát módon jussanak el hozzájuk.

Hogy miért, ennek okát csak ő tudná elmondani. 

Tavasztól nyitva a soproni szálloda, miután a Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal.

2023 januárjában a kereskedelmi szálláshelyeken 570 ezer vendég 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 18%-kal emelkedett 2022 januárjához viszonyítva. 

Szántódon megnyílt a Mövenpick BalaLand Resort Balaton, amely a világhírű prémium vendéglátó márka első magyarországi szálláshelye. A Mövenpick az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportjának része.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége megnyitotta a jelentkezést a budapesti és az északi régióülésekre, melyekre külön-külön szükséges regisztrálni az adott online felületen.

Az exkluzív vendéglátóhely H11 Rooms Panzió néven nyitotta meg kapuit a Dunakanyar fővárosában, a Hősök tere 11. szám alatt.

Jó, ha már most beírja a naptárba: március 14-én, kedd este a hazai szállodás szakma díjkiosztó gálára készül, amit nem érdemes kihagyni.

Március 14-én kiderül, ki nyerte a 4 szakember közül az MSZÉSZ pályázatát.

Miután elkezdődött Zalaváry Lajos egyik legfontosabb művének részleges bontása, és a helyszínre is kikerültek a látványtervek, a Magyar Építőművészek Szövetsége nyilatkozatot tett közzé.

Aki csak idehaza szállodai területen dolgozik, ismeri a BDPST Group Hotel Management vezérét, Somlyai Zoltánt, és elismeri szaktudását is. Most azonban nem egy nagyívű sikerpálya bemutatására készülünk, hanem egy egész más megközelítésű szakmai beszélgetésre.

hirdetés
Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok