hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egyik hazai utazási magazin 2020-ban a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort-ot választotta az év wellness szállodájának. 

Másfél évig tartó, covid okozta lezárások után. 

A szállodaszövetség szerdai közgyűlésén hallott tanácsadók tapasztalai alapján eléggé sokrétű és meglehetősen ellentmondásos ez a terület.

Ha lesz negyedik hullám, olyan típusú bezárásokra, mint eddig, már jó eséllyel nem kerül sor, jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a szállodaszövetség szerdai közgyűlésén.

hirdetés

A szektorban évekbe telhet a visszarendeződés.

A füredi felnőttbarát Aura Hotel  a Hotel & More Grouphoz került. Ezzel a szálláshellyel a cégcsoport kínálata 19 belföldi és 4 határon túli szállodára bővült.

hirdetés

További híreink

Susanne Kraus-Winkler, az osztrák gazdasági kamara (WKO) szállodai tagozatának elnöke szerint kedvező a nyári foglaltsági helyzet az ausztriai szálláshelyeken.

Az adásvételi szerződés szerint a pécsi Aranyhajó Hotel nyomott áron kelt el négy évvel ezelőtt. A vételár azonban a mai napig nem került a város számlájára.

A már a kriptovalutákkal is foglalkozó cég nem retten meg a Bookinggal és a TripAdvisorral való kiélezett versenytől sem.

A határnál a régi, még a schengeni egyezmény előtti időkből való beidegződés kerít minket hatalmába: elől van-e minden szükséges papír, igazolás? Vajon mennyit kell várnunk a határátlépés során? Milyen váratlan helyzetre kellett volna felkészülnünk, mi az, amit kérhetnek, ámde nem hoztuk el? 

Magyarországon jelenleg 329 szálloda rendelkezik érvényes Hotelstars minősítéssel. 

A kelet-magyarországi városban turisztikai központot, rendezvényparkot és gasztrofalut is kialakítanak.

Kényszerű, másfél éves covid-szünet után, július 14-én találkozhattak végre ismét egymással a hazai szállodásokat tömörítő Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tagjai, valamint a leköszönő és a következő időszakra jelölt vezetőség.

 

A Hotel & More Group indította útjára.

A luxus butikhotel, amelyet korábban a világ legjobbjának is választottak a vendégek szavazatai alapján, Nádas Gábor vezetése alatt működik tovább.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elemzése a májusi vendégforgalmi adatokról.

A turizmus lassú regenerálódási folyamatát felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége az épület hosszútávú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról.

Az International Travel Awards 2021 versenyen három kategóriában is nevezést nyert a szálloda a legjobbnak járó elismerésért. A döntés az utazóközönség kezében: a szavazás 2021. augusztus 10-ig érhető el a verseny weboldalán.

Több mint ezer betegen segít most zárult országos véradó kampányuk.

A Ritz-Carlton Budapest márványhomlokzatáról van szó.

A május eleje óta üzemelő IntercityHotel Budapest anyavállalata, a német Deutsche Hospitality szállodacsoport 2050-re klímasemleges üzemeltetést tűzött ki célul. Az új, zöldmezős beruházásban készült budapesti ház minden elemében a koncepcióhoz igazodva készült.

Egy korábban félbehagyott épületből alakították ki a 149 szobás, négycsillagos superior szállodát Esztergomban, panorámával a bazilikára.

A kereskedelmi és közösségi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma májusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva háromszorosára nőtt, de 56%-kal elmaradt 2019 májusához képest.

Az Accent Hotels üzemeltetésében nyitotta meg újra kapuit a négycsillagos Hotel Bristol Budapest.

Éppen egy héttel az új elnökséget megválasztó budapesti közgyűlés előtt.

A hvg.hu fővárosi szállodaigazgatókkal beszélgetett arról, mihez kezdenek 2021 nyarán külföldi turisták nélkül. Van, aki szerint az ősz is bizonytalan.

hirdetés
Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok