hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január 23-án, vasárnap, a HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekciójának szervezésében jótékonysági főzés zajlott három budapesti helyszínen.

A Rib Eye steak húzós ára, húsok szellőztetése, hússzelet kalapja, vegáknak indiai és ázsiai konyha, zöldségek profi elkészítésének titka, petrezselymes rafinéria.

Magyar kollégáival szoros együttműködésre törekszik az osztrák szállodaszövetség (ÖHV)  új elnöke, Walter Velt.

Elhunyt a posztmodern építészet mesterének tartott Ricardo Bofill spanyol sztárépítész 82 éves korában, Barcelonában. Ő volt a tengerparton álló Hotel Vela hajóvitorlára emlékeztető épületének tervezője, amely mára a város egyik emblémájává vált.

hirdetés

Szakmai elemzés 2021-ről, és az ez évi várható kilátásokról Magyarország legnagyobb, független szállodaüzemeltetőjének esetében.

A 2022-es évet is jótékonysági akciókkal kezdik a hazai szállodákban dolgozók.

hirdetés

További híreink

A Somogy Megyei Kormányhivatal egy eljárás során elérhetővé tette a szálloda terveit.

Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group, amely egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lép be az athéni ingatlanpiacra.

Új fejezet nyílik Nyíradony térségének turizmusában. Egy csaknem 1300 négyzetméteres látogatóközpontot építenek a tudományos és technológiai park északi részén.

Pusztaszabolcson több mint nyolcszáz millió forintos ipari beruházás-fejlesztés valósul meg: elsősorban a szállodaiparra építő mosodai szolgáltatás.

A román kormány tetemes összeget csoportosít ideigenforgalmi vállalatok kisegítésére idén és jövőre.

Részletes elemzés a tavalyi év novembere és első 11 hónapja vendégforgalmának adatairól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jóvoltából.

A december eleji gyengébb foglaltsági adatok után az ünnepi időszakra megteltek a sárvári szállodák. A fürdővárosban a január is biztatóan indul.

A szervezők 1500 résztvevőt várnak a március 26. és április 3. között a budapesti BOK Csarnokban sorra kerülő birkózó Európa-bajnokságra.

A miniszterelnök bejelentette, hogy a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájáról élelmiszer is vásárolható 2022. február 1. és május 31. között. Erről a témáról kérdeztük Flesch Tamást, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnökét.

A Magyar ApartmanKiadók Egyesülete változást jelentett be hétfő délután, amely minden magánszálláshely szolgáltatót érint.

Néha tiszta szerencse, ha az ember elhagyja az autója forgalmi engedélyét. Így, kocsi nélkül, nyugodt szívvel koccinthattam a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének szokásos évköszöntő partiján az ott megjelentekkel.

A vendégéjszakák száma 2020 novemberéhez képest közel négyszeresére nőtt, 2019 azonos hónapjához mérten azonban 39%-kal csökkent - derül ki a KSH legfrissebb Gyorstájékoztatójából a novemberi adatokkal kapcsolatban.

Henrik István veszi át az Ensana Thermal Aqua és az Ensana Thermal Hévíz szállodák vezetését január 8-tól Nagy Ritától.

A január végén megrendezésre kerülő Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítást szállodai szakemberek számára előadássorozattal kapcsolják össze.

Egy ötcsillagos, alig 10 éve megnyitott belvárosi szálloda végleg bezárja kapuit. Összesen 217  igényes, designer, alig használt bútorát és berendezését online árverésen értékesíti az Intergavel segítségével.   (X)

Nagy Edit a Hotel Hungaria és a Hotel Arena szállodák élére érkezik, Varga Csaba HR igazgató a központi üzemeltetési igazgatói pozíciót is ellátja év elejétől.

Romániában 41,5 százalékkal, 19,551 millióra nőtt 2021 első tizenegy hónapjában a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához mérten.

Ezzel kapcsolatban a következő közleményt küldte a szállodalánc szerkesztőségünknek.

2024 előtt nem számít Európán kívülről jövő jelentős beutazóforgalomra az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) hamarosan leköszönő elnöke, Michaela Reitterer, egyik utolsó szakmai megszólalása szerint.

Az Egyesült Államok szállodaipari viszonyaira is áll most a mondás: magad uram, ha nincs szolgád!

hirdetés
Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok