hirdetés
hirdetés

főszerkesztő Vágó Ágnes cikkei

#1
2023-03-14 10:39:00

Nyolc év után Futó Gergő elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.

#2
2023-02-22 17:53:00

Aki csak idehaza szállodai területen dolgozik, mindenki ismeri a BDPST Group Hotel Management vezérét, Somlyai Zoltánt, és elismeri szaktudását is. Most azonban nem egy nagyívű sikerpálya bemutatására készülünk, hanem egy egész más megközelítésű szakmai beszélgetésre, amelyben szó lesz portfólió tisztításról, aktuális helyzetelemzésről, a Gellérttel kapcsolatos kihívásokról, égbe szökő energia- és alapanyagárakról, házak lehetséges bezárásairól és a becsekkolás mikéntje is szóba kerül.

#3
2023-02-22 15:48:00

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

#4
2023-02-18 12:53:00

A 13-as szám általában nem hoz szerencsét, de azért akadnak kivételek. Például pont február 13-án érkezett a Mystery Hotel Budapest vezetéséhez a hivatalos értesítés: házuk megkapta a Hotelstars minősítő rendszere alapján a legmagasabb, az ötcsillagos besorolást.

#5
2023-02-18 06:28:00

Arra különösen büszkék az etyekiek, hogy 2022-ben őket választották Magyarország "Legszebb Borbirtokának". Hiszen az Agrotrend Csoport szervezésében meghirdetett verseny első helyezettjeként nemcsak szőlőterületüket, pincészetüket, hanem egyben turisztikai attrakcióikat is díjazták. Az Etyeki Kúria főborászával, Mérész Sándorral keveset a múltról, többet a jelenről és kicsit jövőbeni terveikről is beszélgetünk.

#6
2023-02-16 11:47:00

Volt az „Év Bortermelője”, „Az év agrárembere”, és más jeles címek birtokosa. Második generációs családi borászat az övék, ahol édesapjával közösen a boraikat készítik. Tüzes borokat, vulkáni ízekkel, ahogy ő fogalmaz. A Borbély Családi Pincészetbe enged most bepillantást, Badacsonytomajon, a Káptalantótiba vezető út mentén.

#7
2023-02-14 16:45:00

Egyik legújabb, mindössze néhány hete befejezett munkájuk helyszínére hívta év eleji koccintásra a velük dolgozó hazai belsőépítészeket a JAB Anstoetz magyarországi képviselete, Bakody Katalin vezetésével. Az ötcsillagos, nemrégiben átadott pesti Verno House-ba, amit szakértő szemmel végignézhettek a meghívottak, majd az Európában piacvezetőnek számító textilcsoport magyarországi csapatának 2022-ben elkészült, kiemelt referenciáit ismerhették meg egy rövid prezentáció keretében.

#8
2023-02-10 16:16:00

A magyar piac egyik meghatározó körutas utaztatóját, a Fehérvár Travelt is megkérdeztük török desztinációk felé induló ajánlataik kapcsán. Ők - az IBUSZ-szal ellentétben - bizony megérzik a Törökországot sújtó természeti csapás és egyben humanitárius tragédia hatásait foglalásaik területén.

#9
2023-02-10 10:39:00

Épp a napokban jelentette be az egyik legnagyobb, hazai alapítású, most 120 éves utazási iroda, hogy erősít az idei szezonban a török piacon. Ennek kapcsán látványos török workshopot is tartottak partnereiknek. Tőlük kérdeztük, mennyiben befolyásolja előfoglalásaikat a Törökországból érkező tragikus hírek?

#10
2023-02-06 10:00:00

A közelmúlt eseményei – a világjárvány miatti bezárkózás, a háború a szomszédban – mind arra késztetik az embereket, hogy egyre több időt töltsenek otthonaikban, illetve, ha elutaznak, akkor is szeretik az otthon nyugalmát maguk körül biztosítottnak látni. Ezek a változások rávilágítottak annak fontosságára, hogy a belsőépítészetet az egyedi igényeknek megfelelően alakítsák.

#11
2023-02-03 10:49:00

Biztató hírek az utazási irodák részéről a legnagyobbak közül az egyiktől: az IBUSZ évadnyitó partnerpartiján jártunk, ahol friss információkat kaptunk a főszezont megelőző, előfoglalási adatokon alapuló helyzetről.

#12
2023-02-02 23:27:00

Az IBUSZ a kényszerű covid-szünet után a Török Riviéra szállodáinak bemutatkozásával egybekötött, nagyszabású partnerpartit tartott február 2-án, a pesti Király utca szívében.

#13
2023-01-30 15:47:00

14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben, hangzott el azon az évértékelő sajtótéjékoztatón, amit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke tartott hétfőn a pesti Hard Rock Hotelben, ahol csak úgy záporoztak a számok, adatsorok, összehasonlító százalékok.

#14
2023-01-23 17:38:00

Apró kerékkötők ugyan akadtak az olajozottan működő magyar csapat versenymunkájának elkészítése során, de Dalnoki Bence séf vezetésével a magyar csapat megoldotta a váratlan helyzeteket, és hozták a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjének második napján tudásuk legjavát.

#15
2023-01-23 09:23:00

Január 22-én, vasárnap reggel megszólaltak a kürtök, sípok, dudák, dobok, és éktelen zsivaly kellős közepette elindult a világ legrangosabb szakácsversenyének világbajnoki döntője. Exkluzív tudósításunk a helyszínről.

#16
2023-01-22 12:55:00

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

#17
2023-01-11 15:14:00

Általában borászok kezdenek a vendéglátásba is belekóstolni, amikor a borászatukhoz, pincészetükhez kapcsolódva, idővel, kisebb-nagyobb szálláshelyet is biztosítanak vendégeiknek. Gottwald Szilárd és családja esetében ez pont fordítva történt: régi vendéglátós família az övék. Aki csak Tata környékén évek óta megfordult, mindenkinek ismerősen cseng a nevük, sokan meg is fordulnak a Hotel Gottwald falai közt és a hozzá szorosan kapcsolódó, házias ízeket kínáló éttermükben is számos a visszatérő törzsvendég.

#18
2022-12-28 10:40:00

Az Accor vezető luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection november közepén hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj MGallery-t. s Az egykori andezitkő bányában létrehozott hotel a Tokaji-hegységben, Magyarország világörökségi borvidékén található.

#19
2022-12-21 09:28:00

Saeid Heidari maga kérte, hogy a szállodalánc budapesti házába jöhessen, mivel érzelmileg kötődik fővárosunkhoz, amelynek egyfajta civil nagykövete is kíván lenni.

#20
2022-11-27 17:22:00

Sokan a „soktornyú városként” emlegetik, mások az Alpok kapujaként vagy Észak Rómájaként ismerik, de persze mindenkinek legelőször a város híres szülöttje, Wolfgang Amadeus Mozart jut eszébe Salzburgról, Ausztria legrégebbi, egyben egyik legmódosabb városáról. Igaz, Mozartot élete során kétszer rútul kiebrudalták a városból polgár- (és egyházfi) pukkasztó viselkedése miatt, de erről mélyen hallgat a hálás utókor, és inkább a muzsikus zsenialitását hirdetik. A pozsonyi székhelyű kamkam.eu szervezésében látogathattunk advent nyitányának idején e csodálatos fekvésű városba, és milyen jól tettük, hogy elfogadtuk az invitálást.

 

#21
2022-11-23 19:17:00

Idén novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Étterem. Az évforduló kapcsán a Balaton déli partjának ikonikus vendégváróhelye, amelyet a kezdetektől Csapody Balázs vezet, különleges gasztronómiai programsorozatot állított össze a Stílusos Vidéki Éttermiséggel együttműködve. Céljuk az volt, hogy tematikusan bemutassák hazánk gasztronómiai- és borrégióit törzsvendégeiknek, barátaiknak, ismerőseiknek és a hozzájuk betérőknek.

#22
2022-11-14 16:59:00

„I’ll be back!” A Terminátor ikonikus mondata jut eszünkbe a hírre, miszerint a szállodaszövetség idei őszi, tisztújító közgyűlése, egyöntetű többséggel, ismét Flesch Tamást választotta elnöküknek. 

#23
2022-11-13 10:00:00

Másfél évig tartó, kőkemény időszakot lezáró feladatsor végére tesz pontot az idei évbúcsúztató, hiszen 2023. január 1-től a korábban már szintén e pozíciót betöltő Flesch Tamás veszi át a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöki tisztjét a jelenlegi elnöktől, Baldauf Csabától. Most a leköszönő elnököt kérdezzük. 

#24
2022-11-12 16:05:00

Ugyanis amit az Erzsébet-híd pesti oldalán előkelően magasodó Matild Palace napokban megnyílt szórakozóhelye, a Matild Café & Cabaret kínál, az egy egészen másfajta megközelítése a kabaré, és legfőképp a revü műfajának. Sokkal inkább a mai kor emberének szóló szuper látványt, tökéletes hangzást és, ehhez szorosan kapcsolódva, fantasztikus gasztronómiai élményt kínál.

#25
2022-11-10 18:29:00

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idei őszi, tisztújító közgyűlésének egyik kerekasztal-beszélgetésén mindenkit érzékenyen érintő kérdésről, az energiakrízisről volt szó. A beszélgetés résztvevői: Fazekas Lajos (Aquaticum Debrecen Kft.) Kerek Péter (Accent Hotels) Szabó Éva (Barack Hotel, Tiszakécske), Tóth Zoltán (E.ON Hungária Csoport) és Flesch Tamás (Continental Group) működött közre, moderátorként.

#26
2022-11-09 17:08:00

Megtartotta két napos tisztújító közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttemek Szövetsége (MSZÉSZ) Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben, ahol a második nap történéseiről olvashatnak most beszámolót.

#27
2022-11-09 10:59:00

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) őszi, tisztújító LVI. közgyűlésének kezdő napján, a 139 tagot magába foglaló Társult Tagok megbeszélésénmi is részt vettünk.

#28
2022-11-06 23:36:00

Hiszen már nemcsak kizárólag fővárosi, hanem vidéki 2 MICHELIN-csillagos éttermünk is van! A budapesti STAND mellett a tatai Platán Gourmet is elnyerte a rangos két csillagot a kalauz ítészeinek döntése alapján.

#29
2022-10-23 19:42:00

A 82 szobás, több nemzetközi elismerésben is részesült, 6. kerületi luxushotel, a Nyugati Pályaudvar közelében, korántsem megszokott esti találkozóra invitálta üzleti partnereit. Misztérium, titkok, csodák, praktikák, különleges ízek, illatok, érzékek, élmények lengték be az október 20-án rendezett esti partnerparti minden pillanatát.

#30
2022-10-20 14:13:00

Különleges meghívás a fenntarthatóság jegyében a Hajdúság fővárosába: előadás egy kávés multicég körforgásos szemléleléről, tökéletes ebéd a helyi csúcsgasztronómia fellegvárában, az IKON-ban, majd üzemlátogatás a visszagyűjtött kapszulák birodalmában. Október 18-án, a mai helyzetben a bolygó túlélése miatt fontos, egy valóban zöld megvalósítás részleteit ismerhettük meg  Debrecenben, a Nespresso meghívására.

#31
2022-10-18 05:31:00

Egész élete a borok körül forgott, most sincs ez másként.  Dr. Gál Lajos az egri borvidék ikonikus alakja, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy egy asztalnál ültünk a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) idei díjkiosztó gálaebédjénél, a főfogáshoz az ő egyik tétele került a poharakba. Ez a Sík-hegy Egri Bikavér Grand Superior 2018-as évjárata volt, amely nevéhez és készítőjéhez méltóan nagy, szép és igencsak emlékezetes bor volt.

#32
2022-10-17 14:10:00

A koraestébe nyúló díjátadó gála egyik legszebb mozzanata az volt, amikor a kitüntetések átadása előtt hallhattunk a névadóval, Gundel Károllyal egy archív rádióinterjút, ahol a szakma alázatáról, az éttermükben lévő feladatok elvégzéséről és a vendégeikről beszélt. A nagyvonalú díjátadó ünnepséget a Gundel Étteremben tartották, 2022. október 16-án, vasárnap, 12 órai kezdettel.

#33
2022-10-12 08:15:00

Kelet-Tirol fővárosában, Lienzben jártunk, az olasz határ mentén, ahol az ötcsillagos Grand Hotel Lienz-ben szálltunk meg. Amely nem csupán egy luxushotel a város szívében, hanem jelentős orvosi és spacentrum, és nem mellesleg a helyiek kedvenc találkozóhelye egyben.

#34
2022-09-29 17:43:00

Szeptember 29-én, a Hilton Budapestben tartotta őszi, tisztújító régióülését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) fővárosi tagozata. Amelyhez 157 szálláshely tartoziik, 18 764 szobával, ahonnét sokan érkeztek a szakmai programra a zuhogó esőben a Budai Várba.

#35
2022-09-28 14:12:00

Mint a keddi szakmai tájékoztatón bejelentették, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az ágazati igényeket figyelembe véve fejlesztette tovább a szálláshely-szolgáltatók számára létrehozott visszamutató felületet a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK). 

#36
2022-09-25 16:55:00

Aki jártas a fővárosi hotelek körében, tudja, a Continental Hotel Budapest a Dohány utca lakója. Csakhogy mivel ott sosem voltak szőlőültetvények, a Pesthez közeli Etyek dombos lankáin viszont igen - így odatartunk szeptember utolsó szombatján szüretre, a hotel meghívásának eleget téve.

#37
2022-09-23 15:36:00

Idén, két éves szünetet követően, végre ismét ünnepélyes keretek és méltó környezetben kerül kiosztásra az ikonikus vendéglős emlékére 2014-ben alapított Gundel Károly-díj, amelynek odaítéléséről a névadó születésnapján, azaz szeptember 23-án döntenek az ítészek. És minden évben ugyanekkor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (MKVM) tartott sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra a nyerteseket.

#38
2022-09-20 18:28:00

Mintha egy óriási parkba, kertbe kerültünk volna - úgy érezzük magunkat a Carlucci cég legújabb kollekciójának bemutatóján. Az eredetileg holland alapítású cég tulajdonosa a német anyavállalattal rendelkező, az európai szállodaipar területén piacvezető textilcég, a JAB, amely meghívta magyarországi szakmai partnereit a budai JAB-Villába, hogy az európai bemutatókkal egyidőben idehaza is megismerhessék e páratlanul szép, izgalmas megjelenésű, a természet ihlette új kollekciót.

#39
2022-08-09 18:28:00

Hazai borászokat bemutató sorozatunk következő szereplőjéhez nem kell elhagynunk az ásványosságáról híres badacsonyi bazalt alapkőzetű tájat: ugyanitt gazdálkodik közel 25 hektárnyi szőlőn, és négy vendéglátóegységet is vezet az először szülei nyomdokain haladó, majd saját útját járó Laposa Bence.

#40
2022-07-29 17:07:00

Két hazai topgasztronómiai helyet visz Budapesten a sztárséf, aki lapcsoportunk online rendezvényén, a Klasszis Klub júliusi vendégeként többek közt elárulta, miről ismerhető fel a Michelin-ellenőr, és kiderült, már nemcsak a vendéglátás, hanem a Michelin-ítészek körében is dúl a munkaerőhiány - világ szinten. 

#41
2022-07-14 08:02:00

3. rész Sousse

Felfedeztük Tunézia három különböző vidékét, megismerhettük lakóit, látnivalóit, szépségeit, kóstolhattuk a helyi ízeket, ételeit, italait.

#42
2022-07-07 20:14:00

Őrségváltás az Österreich Werbung (ÖW) budapesti irodájának élén. A most búcsúzó, és az augusztustól helyette Budapestre költöző két turisztikai szakember a magyarországi osztrák nagyköveti rezidenciáján, a budai Városmajor utcában, ünnepélyes fogadás keretében vett búcsút, illetve mutatkozott be.

#43
2022-07-06 21:41:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy szerdai háttérbeszélgetésen mutatta be, milyen eredménnyel zárta az idei első félévet hazánk turizmusa. Valamint a júniusi foglalások, a nyár többi részére vonatkozó előfoglalások alapján milyen számokat, eredményeket várnak a nyár hátralévő részére.

 

#44
2022-07-01 15:45:00

2. rész Tunisz

Felfedeztük Tunézia három különböző vidékét, megismerhettük lakóit, látnivalóit, szépségeit, kóstolhattuk a helyi ízeket, ételeit, italait.

#45
2022-06-28 11:04:00

1. rész Mahdia

Felfedeztük Tunézia három különböző vidékét, megismerhettük lakóit, látnivalóit, szépségeit, kóstolhattuk a helyi ízeket, ételeit, italait.

 

#46
2022-06-16 16:07:00

Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a meghívott előadók más-más szemszögből mutatták be a közös hívószót: a fenntartható gasztronómiát. Díjátadással zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.

#47
2022-05-26 21:32:00

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója május 26-án mutatta be a szakmai szervezetek képviselőinek két új helyettesét, akik a turizmus további fellendítésén dolgoznak majd a következő időszakban.

#48
2022-05-22 17:44:00

Az MSZÉSZ LV. Közgyűlésén szállodásokat kérdeztünk, milyennek látják az idei évet a sok-sok nehézség, kihívás ellenére, és arra is kíváncsiak voltunk: milyennek várják az eddigi tapasztalatok alapján a nyári főszezont?

#49
2022-05-19 09:36:00

A digitális világban egy várhatóan 2024 áprilisában életbe lépő vadonatúj szabályozási rendszert mutatott be az MSZÉSZ közgyűlésén a szakmai közönségnek Szigetvári József, a szállás.hu vezérigazgatója.

#50
2022-05-19 08:23:00

Az MSZÉSZ tavaszi közgyűlésén Erdei Bálint (aki csak névrokona a MUISZ alelnökeként is ismert szakembernek), a Hard Rock Hotel Budapest tulajdonosa mutatta be frissen megnyílt házukat.

#51
2022-05-17 18:21:00

Az idén 50 éves Danubius Hotels (DH) leleplezi fél évszázados múltjának legérdekesebb történeteit. Ennek kapcsán a a hosszúlépés.járunk? városi sétaszervező cég Astoria-túráját jártuk végig, ahol meglepő dolgokat láthattunk, hallhattunk.

#52
2022-05-10 18:14:00

Érkezik az AnadoluJet: június 2-án nyitja meg az isztambuli Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtér és Budapest közötti útvonalát az AnadoluJet, a Turkish Airlines (TA) leányvállalata. Az Anadolu különben Anatólia török elnevezése, a Jet-et pedig senkinek nem kell magyarázni. A magyar piacra nyártól beköszönő légitársaság a Turkish Airlines fapados vállalkozása.

#53
2022-05-10 04:25:00

Május 16-án, hétfőn este rendezik az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálaestet, amelyre megjelenik az idei kalauz is. A szervezők az egy héttel korábbi sajtótájékoztatón három változtatást jelentettek be.

#54
2022-05-05 18:03:00

A Káli Art-Park (KAP) a tavalyi év rendhagyó, magánmecenatúrára épülő pályázati felhívás sikerén felbuzdulva ismét újabb pályázatot hirdetett kortárs magyar képzőművészek számára. Szerdán kihirdették az eredményt, mutatjuk a győztes pályamunkát.

#55
2022-05-03 16:33:00

Folytatjuk hazai borászatok, pincészetek vezetőivel folytatott rendhagyó sorozatunkat. Amelynek során mindig egy adott történet kapcsán mutatunk be egy borhoz értő szakembert a szőlők mellől, a pincék mélyéről. Ezúttal a Szent György-hegyi szőlőkhöz látogatunk el, Szászi Endréhez, akit a covid-járvány két éve olyan vállalkozásra sarkalt, amit álmában sem gondolt volna, hogy valaha is belevág.

#56
2022-04-28 22:39:00

Ausztria zöld szívének, Stájerországnak három turisztikai régiója - Schladming-Dachstein, Magas-Stájerország és a Stájer Termál- és Vulkánvidék – mutatta be nyári kínálatát a szakmai közönségnek a városligeti Millennium Házában április 28-án, csütörtökön.

#57
2022-04-26 14:01:00

A Széchenyi-fürdőnél már épp ütöttem be Google keresőbe a városligeti Mimóza dombot, azonban felpillantva a magasba, kiderült, teljesen felesleges, mert ott ringott felettem, amiért odamentem.  Május 1-től új nevezetességgel gazdagodik Budapest városképe, egy igazi légi attrakció született.

#58
2022-04-21 20:41:00

Mesebelien varázslatos helyszínre kalauzolta vendégeit Varró Zoltán belsőépítész, akik április 21-én, az Andrássy úti Flow Caféban lehettek részesei a nem mindennapi utazásnak. Egy régi családi történet jutott eszembe a Comói-tó felett magasodó hotel megújult belső tereit látva, de először inkább arról, miről is szólt valójában ez a meghívás.

#59
2022-04-20 19:41:00

Két év kényszerű kihagyás után végre ismét együtt a Marketing Belső Kör (MBK) gyakran változó, mégis sok ponton állandó csapata. Ezúttal a Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéházában találkoztunk.

#60
2022-04-15 16:05:00

Nem, most nem a húsvéti népszokásokat gyűjtöttük csokorba, hanem a cseh alapítású CPI-hotellánc magyarországi tagjainak tavaszköszöntő partijáról hoztunk friss tudósítást.

#61
2022-04-12 22:37:00

Kemény két év áll mögöttük, és az idei sem lesz sokkal könnyebb. Sújtja őket a covid után/mellett a szomszédunkban kipattant háborús helyzet. De a MUISZ -nál az elmúlt két nehéz évben is helytálltak szakmai téren, az ideinek ugyanúgy komoly célktűzésekkel, nívós programokkal futnak neki. Éves közgyűlésükön vehettünk részt április 11-én, a Magyar Zene Házában.

#62
2022-04-06 22:14:00

Ez Fuerteventura, a Kanári-szigetek egyike, amely Lanzarote mellett főszereplője volt a Spanyol Idegenforgalmi Hivatal és a magyarországi Spanyol Nagykövetség eseményének április 5-én, kedden egy ötcsillagos új házban, a Kozmo Hotel Budapestben, amelyet spanyol befektetők álmodtak és valósítottak meg a korábbi telefonközpont helyén, a Horváth Mihály téren.

#63
2022-03-04 10:11:00

„Csak két óra kell a napsütéshez”, ezzel a szlogennel is kezdődhetett volna Tunézia ünnepélyes standnyitóval összekötött sajtótájékoztató az Utazás Kiállítás szakmai napján, ahol nemcsak az ország magyarországi nagykövete, hanem hazai utazási irodák is bemutatták nyári ajánlataikat.

 

#64
2022-02-27 16:55:00

Amikor kitaláltuk, arra gondoltunk, milyen jó kikapcsolódás lesz ez a közös borkóstolós program meghívott szakmai partnereinknek. Nem számoltunk azzal, mekkora munka összerakni egy ilyen eseményt, de utólag visszagondolva kijelenthetjük: megérte. 

#65
2022-02-20 10:44:00

12 év után, tavaly év végével távozott Miquel Rocha Vieira, a Costes éttermek executive séfje, alaposan feladva ezzel a leckét a tulajdonosi körnek, hogy találjanak megfelelő szakembert a helyére. 

#66
2022-02-08 08:41:00

Új, most induló rovatunkban hazai pincészetek, borászatok vezetőit mutatjuk be, de másképp, mint ahogy eddig láthatta, ismerhette a hazai borszerető közönség. Első alkalommal egy olyan fiatal lány kerül bemutatásra, akinek alig egy hónapja, egy zord, téli koraeste az 58-as úton, alaposan átírta az életét.

#67
2022-02-04 13:34:00

A mai napig is megnyugtató befejezést váró, a lengyel vendéglátóktól segítő megoldást remélő, pórul járt magyar turisták történetét maguk a kárt szenvedő hazai honfitársaink osztották meg velünk.

#68
2022-01-26 16:33:00

Több évtizedes külföldi szállodai karrier után hazatérve Horváth Ferenc 2019-ben vette át a Hotel Európa Fit****superior vezérigazgatói posztját. Volt egy pörgős és sikerekben gazdag fél éve az új pozícióban, attól kezdve a covid megjelenése erősen meghatározza a munkáját.

#69
2022-01-23 19:15:00

A Rib Eye steak húzós ára, húsok szellőztetése, hússzelet kalapja, vegáknak indiai és ázsiai konyha,  zöldségek profi elkészítésének titka, petrezselymes rafinéria - minderről hallhattunk Bíró Lajostól, a hazai gasztronómia meghatározó alakjától, akivel január 22-én  találkozhattunk a hévízi Hotel Európa Fit****superior újonnan átadott FitKitchen gasztrobirodalmában.

#70
2022-01-11 16:39:00

A miniszterelnök bejelentette, hogy a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájáról élelmiszer is vásárolható 2022. február 1. és május 31. között. Erről a témáról kérdeztük Flesch Tamást, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnökét.

#71
2022-01-11 11:05:00

Néha tiszta szerencse, ha az ember elhagyja az autója forgalmi engedélyét. Így, kocsi nélkül,  nyugodt szívvel koccinthattam a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének szokásos évköszöntő partiján az ott megjelentekkel.

#72
2022-01-03 16:52:00

Pedig egyik sem olyan jól ismert látványosság, ami mindenkinek beugrik Dubajról hallva. Szó sem lesz a Burdzs Kalifa Guiness-rekordokat döntögető méreteiről, a Dubai Mall-ban a nap 24 órájában kimaxolható shoppingolásról, a világ egyetlen hatcsillagos szállodájaként ismert Burdzs al-Arabról, vagy a városban egymás érő, a világ különböző Michelin-csillagos konyháiról ideérkező sztárséfek gasztronómiai kreációiról.

#73
2021-12-16 16:43:00

Legalábbis ezt állítja a megkérdezett szakértő  - többek közt saját tapasztalata alapján.

#74
2021-12-15 18:59:00

2019 decemberében 10 autóval indította budapesti szolgáltatását a kifli.hu. Akkoriban 4000 terméket vittek házhoz, 40 dolgozó segítségével. Most pedig 200 autójuk járja Budapestet és környékét, 127 ezer vásárlót szolgálnak ki minőségi termékeikkel, 160 kollégájuk közreműködésével.

#75
2021-12-09 13:23:00

Szállodás körökben ma ez a leggyakoribb kérdés az érkező vendégek oldalról – nem véletlenül. Többek közt vendégérkezésekről, foglaltsági mutatókról, vendégkör-összetételről, elmaradó év végi rendezvényekről, hotel zárásokról, újra nyitásokról és a kikerülhetetlen munkaerőhelyzetről beszélgetünk év végi összegző találkozásunk során Géher Zoltánnal, a három budapesti szállodát üzemeltető Zeina Hotels vezérigazgatójával.

 

#76
2021-12-08 11:31:00

2021 májusában az Eventrend Group vette át a Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. Az erről szóló szerződést 2021 január végén írták alá a tulajdonos Danubius Hotels (DH) képviselőivel, ez alatt mindkét hely zárva tartott. December 8-tól ismét megnyitották a Gundelt, méghozzá egy különleges, a régmúlt híres kínálatából kiinduló, azonban teljesen megújított gasztrokoncepcióval.

#77
2021-11-21 17:34:00

Idén ismét Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a város szívében, a Vörösmarty téren. Az ünnepélyes megnyitó napján jártunk ott, meglepő dolgokat tapasztaltunk.

#78
2021-11-20 16:36:00

A dubaji korábbi koncepciókat és konkrét tényeket ismerve gondoltuk, hogyha belefognak, mondjuk, egy világkiállítás szervezésébe, nem adják alább. Azonban amit az egy év kényszerű halasztás után Dubai Expo 2020 címen láthattunk a kiállítási területén – az semmihez sem fogható. 

#79
2021-11-14 10:45:00

A Danubius Hotels december 1-ig üzemelteti a főváros egyik legismertebb történelmi szállodáját, a Gellért Hotelt. Attól kezdve teljes egészében új tulajdonosához, az Indotek Csoporthoz kerül.

#80
2021-11-11 17:30:00

Ez a november 11. nem az a november 11... Mert mit is jelenthet ez a dátum? Egyrészt a Márton-napi libalakomát, másrészt a lengyelek egyik fő nemzeti ünnepét, harmadrészt tavaly ekkortól lépett életbe a teljes lezárás a covid második hulláma alatt. Most éppen a negyedikben vagyunk, de az idei november 11-e arról érdekes a szakmának, hogy e nap tartotta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) őszi Közgyűlését a Grand Hotel Esztergomban.

 

#81
2021-11-10 21:11:00

Az MSZÉSZ esztergomi őszi Közgyűlésének első, szemináriumi napján dr. Salamon András a legkritikusabban fogadott rendeleteket értelmezte jogi szempontból, illetve abban segített, mi a jó megoldás a gyakorlatban.

#82
2021-11-09 10:28:00

A covid megjelenése óta első élő rendezvényét tartotta november 8-án a Német Turisztikai Hivatal  (DZT) Magyarországi Képviselete, amelyen Németország legnagyobb magántulajdonú szállodacsoportja szerepelt.

#83
2021-11-05 10:29:00

A sikeres utazási cégcsoport novemberi találkozójának fókusztémája Dubaj volt, ahol nemcsak az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városáról, hanem az ott egy hónapja megnyílt világkiállításról is sok szó esett.

#84
2021-10-06 15:12:00

Miután felmérték a hazai utazók szokásait, úgy döntöttek, hogy európai piacukkal összhangban, két új területre is fókuszálnak ezentúl magyarországi töltőállomásaikon.

#85
2021-09-29 17:57:00

Mielőtt bárki aggódna, hogy kevesen, azoknak megnyugtatásképp előljáróban eláruljuk: álomszámok születtek idén a tavalyi adatokhoz viszonyítva. Többek közt ezt tudtuk meg a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének szerdai tájékoztatóján.

#86
2021-09-29 08:20:00

Okosfunkciókkal szerelték fel az irodaépületből átalakított hotelt a Petőfi híd pesti lábánál.

#87
2021-09-23 15:26:00

Idén nyolcadik alkalommal adják át a a hazai vendéglátósok topelismerését, a Gundel Károly-díjat. 16 jelölt közül került ki a három győztes: egy encsi testvérpár és egy fővárosi ismert vendéglátós.

#88
2021-09-20 16:50:00

Pagony egy 5 éves welsh terrier, "aki" gazdáját, Hernádi Zsoltot kísérte el a Grand Hotel Esztergom megnyitójára. Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója a magánbefektetők képviselőjeként vett részt a sajtóeseményen.

#89
2021-09-07 13:34:00

Egész héten tart a Hősök terén és több más budapesti helyszínen az 52. Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus rendezvényfolyam. Ami igencsak csalódás a szállodások részéről, hiszen azt hitték, jóval magasabb foglaltságot hoz számukra ez a program, mint amit a tények igazolnak.

#90
2021-09-02 07:45:00

A JAB bemutatta legújabb, az őszi és téli idényre készített kollekcióit.

#91
2021-08-31 17:02:00

A Covid utáni első szakmai programját tartotta augusztus 31-én a SunExpress Magyarország, amelynek képviseletét idehaza az AVIAREPS Kft látja el.

#92
2021-08-02 05:52:00

A Balaton-felvidéken, egy festői domboldalon magányosan fekvő épületbe csapott a villám a péntek éjszakai viharban.

#93
2021-07-22 18:46:00

Az egyik hazai utazási magazin 2020-ban a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort-ot választotta az év wellness szállodájának. A díjat a ház tulajdonos-igazgatója, Rádóczy Andrea vette át a július 21-én Continental Hotel Budapestben. 

#94
2021-07-22 18:02:00

Frissítve Elstartolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel valamivel 9 óra után Balatonfüredről. A szervezők tájékoztatása szerint 556 hajó nevezett idén a hagyományos tókerülő versenyre.

#95
2021-07-21 19:02:00

A határnál a régi, még a schengeni egyezmény előtti időkből való beidegződés kerít minket hatalmába: elől van-e minden szükséges papír, igazolás? Vajon mennyit kell várnunk a határátlépés során? Milyen váratlan helyzetre kellett volna felkészülnünk, mi az, amit kérhetnek, ámde nem hoztuk el? 

 

#96
2021-07-15 20:50:00

A szállodaszövetség szerdai közgyűlésén hallott tanácsadók tapasztalai alapján eléggé sokrétű és meglehetősen ellentmondásos ez a terület. Egyikük szerint még kivárnak a befektetők, a másik szerint megrohamozták Budapestet. Abban mindannyian egyetértenek: hogy izgalmas időszak van mögöttük, és a következő időszak sem ad tétlenségre okot.

#97
2021-07-14 21:35:00

Kényszerű, másfél éves covid-szünet után, július 14-én találkozhattak végre ismét egymással a hazai szállodásokat tömörítő Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tagjai, valamint a leköszönő és a következő időszakra jelölt vezetőség, hogy megtartsák soron következő, 53. közgyűlésüket, ahová előzetesen 340-en regisztráltak.

 

#98
2021-07-13 06:32:00

Bár kora tavasszal a Balaton északi partjára költözött Magyarország női sztárséfje, Palágyi Eszter, és ugyan már benne járunk jócskán a nyárban, de saját bevallása szerint idén még egyszer sem nem fürdött a tóban. Egész más hajtja: a szakmájában való tökéletes megfelelés. 

#99
2021-06-29 20:26:00

Titkok, rejtélyek, misztikum övezi immár több mint kétszáz éve azt a fényűző palotát, amely most felébredt Csipkerózsika-álmából, hogy megnyitása után Budapest egyik legfontosabb, legmeghatározóbb gasztro-találkozópontjaként és elegáns szórakoztató helyeként éledhessen újjá.

#100
2021-06-24 22:43:00

A fenti megállapítás nem egy jósda mélyén született, hanem a Magyar Utazási Irodák Szövetségének idei első kötetlen találkozóján hangzott el a szakértőtől. A MUISZ elnökével, Molnár Judittal beszélgettünk a programot követően.

#101
2021-06-23 17:47:00

Forró hangulat, fontos alapinformációk az utazási szakmának, minden alkalommal hozzátéve: ez csak a mai, maximum a következő 4-5 napra érvényes. A kérdés az: egy soron következő utazás így vajon miképp tervezhető teljes biztonsággal? A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) idei első rendezvényén jártunk, amelyet június 22-én tartottak 65 utazási szakember részvételével a Rozmaring Kertvendéglő Étterem belső tereiben, rekkenő hőségben.

 

#102
2021-06-19 16:05:00

A Balaton-felvidéken található Köveskál két új izgalmas élménylehetőséggel gazdagodott egymás közvetlen szomszédságában. És egyik sem a divatos és nagyon trendi gasztrós, wellness-es pihenéses vonalhoz tartozik, hanem igazi kulturális kikapcsolódást jelent.

#103
2021-06-15 20:10:00

Aki mostanában eljut Zalacsányba, élményhegyek közé kerül. Kipróbálhattuk, végigkóstolhattuk mi is, a Zala Spring Golf Resort meghívására.

#104
2021-06-11 15:15:00

Az idén 30 éves Aquincum Hotel Budapestbe szól a meghívás, ahol, egy fővárosi szálloda esetében mostanában igencsak megszokott módon, üresen tátongó lobbi fogad. Van bőven hely a recepcióval szemközti bárban is, nem gond találnunk egy nyugodt sarkot vendéglátóinkkal, a hotel menedzsmentjének tagjaival. 

#105
2021-05-30 19:31:00

Baldauf Csabáról, az alsópáhoki Kolping Hotel igazgatójáról van szó, akivel eddigi alelnöki pozíciójáról, elnökké való felkérésének körülményeiről, a vidék-Budapest vonulatról, valamint a Kolpingban jelenleg is tartó fejlesztésekről, és az ehhez felvett állami hitelekről is beszélgetünk.

#106
2021-05-08 10:53:00

Ez, a sztárséf értelmézésben, a nyitással egyenlő. Harmadszori nekifutásra május 8-án sikerült végre megnyitnia a pesti Belváros egyik legújabb, legizgalmasabb gasztrohelyét, a Rumour by Rácz Jenőt.

#107
2021-05-04 15:35:00

... azt gondolja újra! Ez volt annak a szakmai gasztrorendezvénynek az esszenciája, amelyet a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSZTE Kft.) tartott május 4-én, a Kende Gastro bemutatókonyháján.

#108
2021-04-29 10:18:00

A covid szorításából épp kikerülő, nyaralásra, kikapcsolódásra vágyó magyaroknak mintha minden kívánsága teljesülne egy helyen: autóval könnyen elérhető, vad, romantikus, eddig még fel nem fedezett vidék. Ahol minden egyes eldugott parányi szigeten, még a legkisebb halászfalucskában is van a kunyhókban faltól falig net. Ez Észak-Olaszország Friuli Venezia Giulia tartománya, amely online tájékozató formájában mutatta be kínálatát.

#109
2021-04-21 16:38:00

Hamarosan ismét nyithatnak a világban mindenütt a szállodák, a közelgő jó hír kapcsán szervezett nemzetközi online sajtótájékoztatót a Marriott International, amelyen mi is részt vettünk.

#110
2021-04-15 14:18:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Most a Nyugati pályaudvar közelében lévő, négycsillagos Marmara Hotel Budapestben nézünk körül.

#111
2021-04-07 16:48:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fenyves Szálloda és Konferenciaközpontba látogatunk el, a Budapesttől 260 km-re eső Baktalórántházára.

#112
2021-03-30 18:27:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Most az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél álló luxushotelben néztünk körül.

#113
2021-03-24 18:15:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.  Most a  a tó partján található Platán Tata mindennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével.

 

#114
2021-03-21 18:04:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő állomása az osztrák határ közvetlen közelében található, négy csillag besorolású Hotel Sopron, amely jelenleg buborékhotelként üzemel.

#115
2021-03-18 10:10:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Miskolctapolca esetén szóba került, a közelgő húsvét kapcsán, egy valós újranyitási tervről szóló latolgatás.

#116
2021-03-12 05:28:00

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Útunk következő állomásaként a balatonfüredi négy csillag superior kategóriába sorolt Hotel Silverine Lake Resort szerepel.

#117
2021-03-10 15:26:00

Új sorozatot indítunk. Azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.

#118
2021-03-08 17:09:00

Mármint munkaerőkeresés területén. Ugyanis ez a két szektor szívta el a legtöbb munkaerőt az elmúlt egy év alatt. Kovács Lászlóval, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökével beszélgetünk a szakma legaktuálisabb kérdéseiről.

#119
2021-02-27 08:09:00

Mindjárt kiderül. Ahogy az is, hol van a nyugalom völgye. Bónuszként pedig arra is fény derül, ki mondta és miért: "Egyszerűen finom, semmi mást nem kell tudnod róla."

#120
2021-02-17 14:04:00

Ezt egy balatoni szállodás állítja, akivel annak kapcsán ülünk le beszélgetni, hogy végigvegyük, a pandémia tépázta helyzetben hol tart most belülről nézve a szállodai szektor.

#121
2021-02-01 19:07:00

Ez az éttermi újranyitás kicsit más, mint ahogy azt korábban megszoktuk egy vendéglátóhely esetében. De őszintén, kinek nem változott meg az élete, és vett 360 fokos fordulatot a világa a covid-járvány okozta korlátozások következtében?

#122
2021-01-24 10:45:00

Rajnai rizlinget készítenek 10 hektárnyi badacsonyi területen, magyar főborász irányításával. És tételeik annyira sikeresek, hogy máris besöpörtek néhány hazai rangos szakmai elismerést. A Villa Sandahl négy különleges rizlingjével ismerkedtünk egy virtuális térben megtartott múlt pénteki tájékoztató során.

#123
2021-01-13 16:24:00

A vendéglátás hazai ismert szereplői beszélgettek élő adásban az Unilever Food Solutions (UFS)  szervezésében, január 13-án. Téma az idei évre várt előrejelzések, trendek, elvárások voltak.

#124
2020-12-28 16:33:00

Kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó bioszőlő az alapja borainak, jövőre debütáló pezsgőjének, azonban egyszerűbb és lényegretörőbb az a meghatározás, hogy minden, ami a keze alól kikerül, kizárólag természetes, közérthető és a szintetikus anyagok közül egyik sincs nyomokban sem bennük. 

#125
2020-12-19 09:00:00

A vírus második hullámának közepén, az ország teljes lezárásakor, amikor turista mutatóba sincs a fővárosban, és minden vendégváróhely hónapok óta zárva, ráadásul közelednek a karácsonyi ünnepek - ki nyit ilyenkor egy új vendéglátóhelyet?! Van rá példa.

#126
2020-12-01 15:44:00

Ahogy bejárta a hír a magyar sajtót egy szempillantás alatt, és ahogy mi is beszámoltunk róla: Magyarország egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező étterme, az Onyx Utolsó vacsora elnevezéssel tartott egy fine dining menüsoros/filmforgatásos/teremszétveréses performance-t, amin a vendégektől kezdve a tulajdonosi körig mindenki részt vett, aki csak jelen volt e szerintük jeles, mások szerint eléggé dicstelen és szomorú eseményen.

#127
2020-11-07 18:41:00

Bemutatjuk dr. Deák Imrét, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöki pozíciójáért induló jelöltet. Aki nem egyedül indul majd a 2020. november 18-i zajló elnökválasztó közgyűlésen az elnöki székért, hiszen idén van kihívója, Nagy-Szász István személyében, akinek programját már korábban megismerhettük.

#128
2020-10-21 14:13:00

Ezzel keresett meg Nagy-Szász István (45), aki a cseh érdekeltségbe tartozó (CPI Hotels) budapesti Mamaison Hotels & Residences General Managere. Fiatal kora ellenére már végigjárta a szállodás szakma lépcsőfokait – így jutott fel az igazgatói székbe -, most pedig úgy döntött, beszáll a szállodások legnagyobb érdekképviseleti szervezetének elnöki tisztjéért induló választási küzdelembe.

 

#129
2020-10-14 15:10:00

Megnyílt a SZÉK Restaurant & Bar (a korábbi Klassz helyén, az  Oktogonnál, az Andrássy úton), ahol az erdélyi és székely konyha legjobbjait kínálják mostantól vendégeiknek. A nyitás alkalmával kóstoltuk kínálatukat.

#130
2020-10-02 15:35:00

Bár Budapest Turizmus Konferencia és Díjátadóra szólt a meghívás október 2-án, az Új Városházára, de talán aktuálisabb lett volna a "Budapest nem létező turizmusa" elnevezés. 

#131
2020-09-24 10:43:00

Hazai szállodásokat kérdeztünk, mi a helyzet náluk most, a járvány második hullámánál, rendezvények sorozatos visszamondása esetén. Egységes képet találtunk.

#132
2020-09-23 17:47:00

Frissítve - Eredeti pompájában fogadja nyár közepétől vendégeit a BOTANIQ Turai Kastély. Bejártuk több mint tíz hektáros parkját, és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szervezte túrán, a tagsággal közösen, betekinthettünk a falak közé.

#133
2020-08-31 14:30:00

Rövid nyárértékelés a fővárosról (hosszan nem is lehetne elemezni, mert nincs nagyon mit), latolgatás az őszi időszakra, és még egy-két aktuális kérdés a keddtől érvényben lévő teljes határzár kapcsán. Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökét kértük, reagáljon a short minute-tel hozott tiltó rendelkezések kapcsán, és elemezze a Covid első hullámát követően kialakult helyzetet.

#134
2020-08-20 13:30:00

Elmaradt idén a híres-neves balatonfüredi Anna-bál. Az ok természetesen a pandémia. Minden további aktuális témáról a bál helyszínéül szolgáló négycsillagos szálloda tulajdonos-ügyvezető igazgatóját, Lengyel Ernőt kérdeztük.

#135
2020-08-20 09:59:00

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

#136
2020-08-02 08:58:00

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

#137
2020-07-28 20:52:00

Először is úgy érezhette magát mindenki, mintha április 27-e lenne - hiszen eredetileg akkorra hirdették meg a hazai szállodások legfőbb szakmai rendezvényét, azonban az ismert körülmények miatt később tartották meg, most, nyár derekán. Aztán volt még sok egyéb is.

#138
2020-07-25 11:39:00

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

#139
2020-07-20 18:07:00

Az MSZÉSZ helyi régióvezetőjétől, Rádóczy Andreától. Amiben szó lesz vezető balatoni településekről, félig üres és full házakról, és arról, változtak-e idén a vendégek elvárásai?

#140
2020-05-17 07:52:00

Elindult a balatoni turisztikai szezon, elsősorban a belföldi vendégek felé fókuszálva - jelentették be a meghívottak a Tihanyi Piac placcon, május 16-án tartott sajtótájékoztatón.

#141
2020-05-12 19:19:00

Hét aktuális, a szakma jelenlegi helyzetét elemző és a járvány miatti korlátozások feloldása utáni teendőkről, segítségnyújtásról szóló kérdést tettünk fel Könnyid Lászlónak, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettesének.

#142
2020-05-01 15:04:00

Két prognózis a nyárra. A biztonság, mint alapelvárás. Rugalmas előfoglalók. Külföldi példák. Apartmanok, vendégházak előnye. Szigetvári Józseffel, a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál, a Szallas.hu vezérigazgatójával elemezzük a jelenlegi helyzetet és a közelgő idei főszezont.

#143
2020-04-28 19:39:00

Rövid előrejelzést kértünk a járvány utáni helyzet megítéléséről Flesch Tamástól, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől. Íme, a prognózis, amely részben derülátó, a főváros esetében azonban kevésbé az.

#144
2020-04-19 15:15:00

Új rovatot indítunk: mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

#145
2020-04-19 08:22:00

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

#146
2020-03-17 17:52:00

A kormány által bejelentett veszélyhelyzetre reflektálva, a hazai turisztikai szakmát érintő és befolyásoló tényekről, valamint a kormány ezzel kapcsolatos terveiről számolt be a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán.

#147
2020-03-08 08:18:00

Épp ezért a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnep előestéjén ismét elhívta Magyarország borásznőit, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel.

#148
2020-03-06 16:22:00

A hóna alatt mindig mindenhová magával vitte, ebben volt összes munkája, feladata, az élete. A dosszié ma is meg van, csak Jakabffy László élete tűnt el mögüle 2017. december 22-én. Barátai, kollégái, tanítványai most rá emlékeznek: egy ízléses, mértéktartó és mértékadó könyv formájában.

#149
2020-03-02 08:33:00

És már alakul a Budapest-Tunisz közvetlen légi összeköttetés is.

#150
2020-02-28 07:17:00

Ökölbox, puszi, pacsi. Az Utazás Kiállításon hirtelenjében nem is tudják, miképp köszöntsék egymást megfelelően az ott lévők, hogy messziről kerüljék a járványt. Arról kérdeztük a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökét, Molnár Juditot, vajon kell-e attól tartani, hogy az ügyfeleknek elveszi a kedvét az utazások foglalásától a koronavírus megjelenése a világban?

#151
2020-02-27 21:55:00

Van egy határokon átívelő program a nyugat-magyarországi és a burgenlandi régió közt, amire érdemes odafigyelni.

#152
2020-02-24 21:22:00

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

#153
2020-02-20 19:09:00

Budapest egyik legújabb látványosságában tartotta a hazai utazási irodák szakmai szövetsége idei első közös esti találkozójukat.

#154
2020-02-12 17:25:00

Ez derült ki azokból az impozáns számokból, amelyeket idei nyár/őszi katalógusbemutatójukon hallottunk.

#155
2020-02-10 16:50:00

Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.

#156
2020-02-05 19:50:00

A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.

#157
2020-01-26 17:33:00

Akkora látványos bulival ünnepelte kettős évfordulóját január 23-án, csütörtök este a Marriott-lánc hazai tagja, amelyet még nem látott a sokat megélt ház. Jelen voltunk, itt a beszámoló arról, mi történt.

#158
2020-01-07 15:05:00

Keddtől péntekig - január 7-10-ig - nyitva a világ egyik legnagyobb textíl témájú nagyközönségi és szakmai vására, a most 50. évfordulóját ünneplő frankfurti Heimtextil kiállítás.

#159
2019-12-02 13:02:00

Az ismeretlentől való félelem és valamiféle ódzokás is nehezíti a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését, pedig alkalmazásuk hasznos és segít a munkaerőhiány kezelésében is.

#160
2019-03-09 09:48:00

Angol minta alapján, mindenki nyertes, aki pályázott, de az igazi díjazottak közül az alsópáhokiak vitték el március 8-án, a Hilton Budapestben megtartott gálaesten a pálmát "gólörömükkel", amikor meghallották, hogy győztek.

  #161
2014-10-03 00:00:00

Hangulatos projektzáró ünnepség keretében október 3-án hivatalosan is átadták
a nagyközönségnek a Debreceni Gyógyfürdő Kft. legújabb fejlesztéseit:
a felújított termálfürdőt, az újonnan kialakított szaunavilágot, a fürdőhöz kapcsolódó szállodában a vendéggeneráló fejlesztéseket, valamint az egészségügyi szolgáltatások szélesebb körét. 

  #162
2014-10-03 00:00:00

Tíz év után visszatért Budapestre Stephan Interthal, a német származású topmenedzser, aki 1997 és 2004 között egyszer már állt a Kempinski Hotel Corvinus budapest élén. időközben a szállodacsoport pekingi zászlóshajóját, majd moszkvai tagját irányította. most visszatért magyarországra, hogy átvegye a ház irányítását emile bootsmától, a sok érdekes újdonságot bevezető holland szakembertől. 

  #163
2014-06-03 00:00:00

A szakmából többen felháborodtak azon a jogszabálytervezeten, amely szerint
egyes turisztikai munkakörök betöltéséhez a jövőben nem lesz szükség
szakképesítésre. Másoknak az a véleményük, hogy a gyakorlat többet ér minden
iskolánál, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint pedig átláthatóbbá kellett tenni
a képesítésekre vonatkozó jogszabályi környezetet, illetve szükség volt az idejétmúlt
képesítési követelmények eltörlésére is.

  #164
2014-06-03 00:00:00

Ausztria egyik legjelentősebb, a kelet-közép-európai térséget megcélzó befektetői
konferenciáját tartották a volt császárváros szívében lévő elegáns, barokk palota
termeiben, ahol a díszes épület előtt a monarchiabeli időket idézve szinte percenként
hajtott el egy-egy lovas kocsi, bámészkodó turistákkal a hintó belsejében

  #165
2014-06-03 00:00:00

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le.
István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben
játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy
tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

  #166
2014-04-04 00:00:00

Kétszáz kiállító és több mint 12 ezer látogató a rendezvény három napja alatt. Az osztrák kiállítók többsége a vendéglátás, valamint a szállodai beszállítói területről, elsősorban a konyhatechnológia, a gasztronómiai szolgáltatások, a kávézás, a design, valamint a cateringrészről érkezett. A salzburgi nagyrendezvény kistestvérén, a bécsi Hotel und Gast kiállításon jártunk

  #167
2014-02-20 00:00:00

Március 10–12. között egy elegáns, eredetileg Franciaországból indult és immár nemzetközi méretűvé nőtt, a szállodai, vendéglátói és élelmiszeripari szegmenst megcélzó és bemutató szakkiállítás érkezik – Közép- Európában elsőként – a budapesti Hungexpóra. A hazájában kétévente megrendezésre kerülő szakmai bemutatót remélhetőleg nemcsak idén tavasszal, hanem két év múlva ismét hazánkban köszönthetjük.

  #168
2014-02-20 00:00:00

A SIRHA Budapest – Nemzetközi Élelmiszer-ipari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda és Vendéglátó-ipari és Gasztronómiai Szakvásár tavasszal debütál a HUNGEXPO „A” pavilonjának mintegy tízezer négyzetméternyi hasznos területén. A Horeca-szegmens számára meghatározó rendezvény részleteiről a kiállítás igazgatóját.

#169
2013-12-08 21:28:00

Szakítottak a megszokott partner parti-sémával az Accor-csoport egyik sikeres nemzetközi brandjének, az ibis Magyarország évbúcsúztató partnerpartja alkalmával.

#170
2013-12-08 10:04:00

Év végi partnerparti dömping van: órákon át tartó kényszeredett evés-ivás, üldögélés ismeretlenekkel, szokásos névjegycserék,véget nem érő igazgatói vagy tulajdonosi szónoklatok, még tán egy tombolahúzás is akad a végére, meg valami táncolásféle középütt, a parkettán, aztán végre mindenki boldogan rángatja magára a kabátját, és hullafáradtan usgyi, haza, hóna alatt a „goodbye” pakkal.

  #171
2013-12-04 00:00:00
  #172
2013-12-04 00:00:00

Think Hungary – More than expected (Magyarország – több, mint amit várt) – ez a szlogen mostantól sokszor lesz hallható, hiszen e jelmondattal és a hozzá tartozó imázsfilmmel debütált a londoni WTM-en a világ egyik legjelentő- sebb szakmai kiállításán a Magyar Turizmus Zrt.

#173
2013-11-06 13:38:00

A Les Clefs D’Or, azaz a Szállodaportások Aranykulcsos Egyesületének Végrehajtó Bizottsága Budapesten tartja soron következő nemzetközi találkozóját.

  #174
2013-11-06 00:00:00

A Hemingway étterem Buda egy igazi klasszikusan elegáns, nagyvonalú eleganciával épült és még a millennium évében megnyílt vendéglátóhelye a Kosztolányi Dezső térnél, a Feneketlen-tó partján.

  #175
2013-05-31 00:00:00

Lassan nincs olyan budapesti négy-, de inkább ötcsillagos szálloda, ahol ne számolnának mostanában egyre többen a szovjet utódállamokból érkező vendégkörrel. „Az orosz jó vendég, sosem garasoskodik – fogalmaz diplomatikusan az egyik pesti luxushotel alkalmazottja –, de tudomásul kell venni, hogy más az ízlésvilága, más kultúrából érkezik, és nem ő alkalmazkodik hozzánk, hanem elvárja, hogy ez épp fordítva legyen.”

#176
2013-05-23 13:55:00

A Kanári-szigetek legnagyobbikáról örökös napfény, fürdőzés, vízparti shoppingolós sétányok és kiváló szálláshelyek – ez minden, ami eszébe juthat annak a nyaralóturistának, aki nem fedezi fel az igazi Tenerifét. Pedig a pusztító tüzeket, óriási viharokat is vidáman túlélő különleges növényvilág, a parthoz közeli vizekben egész évben látható bálna- és delfinrajok és a különféle izgalmas alakzatú vulkáni kúpok, kőzetek és lávafolyamok ugyanolyan élményt nyújthatnak – ha nem többet -, mint egy egész hetes strandolás.

#177
2013-01-28 00:00:00

Hívják rotációs konyhaszínháznak, de nyilván csak azok, akik még soha nem jártak a salzburgi repülőtér közelében, ahol a 7-es számot viselő hangár első emelete a világ egyik leghíresebb, legszínvonalasabb és igazi kulttalálkozóhelye a világ topgasztronómiájának. A Red Bull-alapító Dietrich Mateschitz milliárdos báró és Eckart Witzigmann topséf védnöksége alatt 2003-ban megnyitott Hangar–7 Ikarus étterem harmonikus egységet alkot az 1754 üvegdarabból összeállított kupola alatt a bárki által látogatható, hatalmas földszinti kiállítótérrel. Ahol repülők, helikopterek, Forma–1-es Red Bull-versenyautók és motorok fürdenek a napfényben, illetve állnak az óriáspálmák, olajfák tövében, és ahová állítólag 2012 egyik világraszóló eseménye, a Baumgartner-féle sztratoszféraugrás kézzel fogható emléke is hamarosan megérkezik.

#178
2012-12-21 11:20:00

Ajaj, nem jó jel, ha a december 10-i hétfő déli főzős program – a közelgő karácsonyra való tekintettel a Sztárok, szakácsok, pulykák programot hirdettük meg ezúttal a METRO Vevőakadémián – egyik résztvevője, Vujity Tvrtko hétfőn korareggel telefonál.

#179
2011-04-13 14:31:00

Gyula napján, április 12-én megnyílt Gyula város legújabb szállodája, a Wellness Hotel Gyula.

Munkatársunktól

  #180
2010-09-10 00:00:00

A második világháború végén porig bombázták, ma mégis régi fényében pompázik Kelet-Tirol fővárosa, az Isel folyó partján, a Dolomitok tövében fekvő, 13 ezer lelket számláló Lienz. A város legújabb büszkesége a térség első ötcsillagos szállodája: a Grandhotel Lienz.

#181
2010-08-10 00:00:00

Ausztria legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő cirbolyafenyő erdőjének mélyén, 1763 méter magasan, a Turracher csúcson Karintia, egyben Ausztria egyik legfelkapottabb szállodája. Bizonyítja ezt éves töltöttsége, hiszen 90 százalék feletti számokat produkálnak a 100 szobával, 100 alkalmazottal üzemelő házban immár folyamatosan több esztendeje.

#182
2010-07-06 09:48:00

Talán nem túlzás állítani, hogy ilyen pörgős, ötletes, kreatív és nagy sztárokat felvonultató márkabemutatást még nemigen láthattunk idehaza, amelyet a Red Bull a Telenor mobilszolgáltatóval karöltve produkált a pesti Syma Csarnokban.

#183
2010-06-17 17:34:00

Három értékelhető kategória a bírálatok során, töprengő, néha gondterhelten maguk elé néző zsűritagok, meglepően egységes álláspont a győzteseket illetően, hümmögés, néha szörnyülködés és igazi öröm, ha valami szép kerül eléjük – ez a Vendég & Hotel szaklap második alkalommal meghirdetett Étterem- és ÉtlapDesign versenyének bírálata dióhéjban, ahol éttermek, szállodák, sörözők és kávézók neveztek a győzelemért, vagy csak a megmérettetés kedvéért.

#184
2002-09-09 00:00:00

Le­het egyet­len ta­von há­rom or­szág­nak osz­toz­ni? A je­lek sze­rint igen. A Bodeni-tó leg­na­gyobb part­sza­ka­sza, 168 km-nyi te­rü­let Né­met­or­szág­hoz, dé­len 69 km hos­­szan Svájc­hoz, dél­ke­le­ten 26 km-nyi te­rü­let Auszt­ri­á­hoz tar­to­zik. És eb­ből még so­ha nem volt ve­sze­ke­dés. Sőt a he­lyi tu­riz­mus vi­rág­zik: az oszt­rá­kok például szívesen be­ba­ran­gol­ják a szom­szé­dos sváj­ci és né­met te­rü­le­te­ket. Vorarl­ber­gi ki­rán­du­lá­sunk har­ma­dik nap­ján – az Oszt­rák Nem­ze­ti Ide­gen­for­gal­mi Kép­vi­se­let ven­dé­ge­ként – így tet­tünk mi is.

#185
2002-06-10 00:00:00

Is­mer­nek olyan em­bert, aki az is­ko­lái be­fe­je­zé­se óta egy és ugyan­azon he­lyen dol­go­zik? Akit bár hív­nak más­ho­vá, még­sem tud­ja ott­hagy­ni a meg­szo­kott zu­got. Szak­te­kin­tély a ma­ga te­rü­le­tén, mégsem ke­res so­kat, de kép­te­len fel­cse­rél­ni a meg­szo­kot­tat va­la­mi más­ra. Én is­me­rek ilyet, úgy hív­ják: dr. Probáld Ákos, a KSH-ban dol­go­zik im­már har­minc éve.

#186
2002-05-27 00:00:00

Két do­log hoz­ta láz­ba a spa­nyol fő­vá­rost má­jus idu­sán: a Baj­no­kok Li­gá­ja dön­tő­jé­ben nyert imá­dott csa­pa­tuk, a Real Mad­rid, és el­hoz­ta a ku­pát, a má­sik, hogy el­ér­ke­zett a vá­ros vé­dő­szent­jé­nek, Szent Izi­dor­nak ün­ne­pe. E két ok­ból egy is bő­ven elég lett vol­na, hogy sen­ki ne dol­goz­zon, egész nap in­kább tán­col­ja­nak, éne­kel­je­nek, egyik fiesz­ta kö­ves­se a má­si­kat. Így azon­ban szin­te le­ír­ha­tat­lan az az öröm­pa­rá­dé, amely­ben a BTH ma­gyar csa­pa­ta – a vá­ros fő­te­rén, a Plaza May­oron – részt vett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés