hirdetés
hirdetés

Best Reisen: Ciprus-Málta szakmai est

Közös szakmai estet rendezett a Ciprusi és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal, valamint a Best Reisen Budapesten, ahol közel száz partnert üdvözölhettek.

hirdetés

A ciprusi zenével és tánccal induló, kellemes hangulatú esten Ács Viktória, a Ciprusi idegenforgalmi Hivatal képviselője elmondta, hogy tavaly 12 ezer magyar utazott a „Szerelem szigetére”, és az idén is biztatóan alakulnak a számok. A Malév kiesésével keletkezett űrt rögtön pótolta a Wizz Air, illetve a Ryanair. Az utóbbi Pafosba közlekedő gépe révén a magyarok végre jobban megismerhetik a sziget nyugati felét.

Ács Viktória kiemelte, hogy egy nemzetközi felmérés szerint Cipruson a tengerpartok 99,7%-a tökéletes tisztaságú. Az is elhangzott, hogy Nicosia az utolsó kettéosztott európai főváros, ahol az átlépés a megszállt török területre meglehetősen egyszerű.

Ács Viktória azonban azt javasolta azoknak, akik át akarják lépni itt a határt, hogy ne önállóan, hanem szervezett formában tegyék. A turisztikai termékek közül a kerékpáros, golf- és falusi turizmusra hívta fel a figyelmet a képviselet-vezető.

Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselője a szigetország 7 ezer éves kultúráját emelte ki. Elhangzott, hogy a Johannita lovagrend tagjai 11 év alatt építették fel a csodálatos valettai erődrendszert. A szigeten 365 templom található, és alkotott itt Caravaggio is. Valetta pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 2018-ban. A nyár folyamán egymást érik a szigeten a hagyományos, tűzijátékokkal színesített ünnepségek (festák), és idén is megrendezik az Isle of MTV ingyenes könnyűzenei fesztivált.

A sziget megközelítése a nyár folyamán az Air Malta heti két közvetlen járata révén biztosított – hangsúlyozta Lehotai Zsófia, a légitársaság képviselője. Hozzátette, hogy a jelentős kereslet miatt nagyobbra cserélik júliustól a gépeket, emiatt némiképp módosulnak az indulási és érkezési időpontok. Aki szeretne kényelmesebben ülni, extra lábhelyet választhat 25 eurós díjért. Újdonság, hogy október 26-án lesz egy „őszi szüneti járat”, amely november 2-án repül vissza Budapestre.

Az esten bemutatkozott a Best Reisen ciprusi beutaztató partnere, Petora Melas, aki kiemelte, hogy változatos fél- és egynapos fakultatív kirándulásokat ajánlanak az utasoknak a szigeten, magyar nyelvű idegenvezetéssel, sőt egynapos izraeli repülős túrákat is ajánlanak.

Megyeri Mária, a Best Reisen termékmenedzsere hangsúlyozta, hogy block seat-ekkel rendelkeznek mind az Air Malta, mind a Wizz Air járatain (az utóbbinál a vasárnapi indulásokra).

Apróbb változás: június elsejétől az útlemondási biztosítás díja 1,2-ről 1,4%-ra nőtt, de magasabb módozatú BBP biztosítás egyidejű kötésével a biztosítás önrész kiváltó, tehát lemondás esetén a Best Reisen utasai a teljes összeget garantáltan visszakapják. Megyeri Mária végül a kollégák figyelmébe ajánlotta a Best heti két tematikus hírlevelét. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés