hirdetés
hirdetés

A tavalyinál jobb repülési szezont várnak Sármelléken

Nyugatról és keletről is jönnek az utasok

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

hirdetés

Az idei repülési szezon megnyitását az egyik jelentős partner, a Mutsch Ungarn Reisen kettős jubileumával ünnepelték a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A repülőtérre a tavalyi 22 ezer helyett idén 25 ezer utast várnak. A Hévízre és térségébe több német városból is vendégeket hozó iroda 15. repülési szezonját indította az idén a Lufthansa Boeing 737-es gépén érkező 122 utas köszöntésével.

Kulcsár Judit, a Mutsch Ungarn Reisen hévízi vezetője elmondta, hogy ezen a napon ünneplik a vállalkozás alapításának 20. évfordulóját is. A vendégeket köszöntötte a céget alapító Joseph Mutsch is, aki az első öt évben busszal szervezte az utaztatást Hévízre, majd 2002-től a Lufthansával között szerződés keretében elindították a repülőjáratokat is. Az elmúlt 14 évben a repülőkkel hozott vendégek több mint egymillió éjszakát töltöttek el Hévízen és környékén.

Külföldiek kedvence

A sajtótájékoztatón Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese is méltatta Hévíz tevékenységét. Mint elmondta, a város és kistérsége az ország második legkedveltebb desztinációja a külföldiek körében.

Németországot hazánk legnagyobb turisztikai küldőpiacaként értékelte, ahonnan tavaly közel 550 ezer vendég érkezett, akik mintegy kétmillió vendégéjszakát töltöttek el. Az átlagosan eltöltött 3,6 vendégéjszakájukkal az elsők a nemzetek ragsorában. A választásukban kiemelt helyet foglal el Hévíz, ahová az országos átlagnál sokkal hosszabb pihenésre érkeznek.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, hogy a repülőtér működtetését négy éve azért vállalták fel, mert a szolgáltatókkal egyetértve a város is úgy látja, szükség van egy regionális repülőtérre a megfelelő küldőpiacok eléréséhez, megnyeréséhez. A város évente több tízmillió forintot költ erre a célra, de ez is kevés lenne a központi támogatások nélkül. 2015 a reptér életében válságév volt, de véleménye szerint túl vannak rajta. Az idei évben újdonságokkal is tudnak szolgálni, hét német városból és Svájcból érhető el a Hévíz-Balaton Airport, a moszkvai járatok is elindulnak és a törökországi járatok is működnek. Az idei évre 25 ezer utast várnak, és remélhetően a jövőben egyre több vendéget tudnak fogadni.

A repülőtér további működésével kapcsolatban elmondta, hogy a jövőben fapados járatok indítása is felmerülhet, de a város a repülőtérrel elsősorban olyan turistákat szeretne hozni a térségbe, akik elköltik itt a pénzüket, élvezik az egészség-, illetve gyógyturizmus hatásait. Külön is köszönetet mondott a Magyar Turizmus Zrt.-nek és az érintett turisztikai szolgáltatóknak, hogy anyagilag is támogatják a repülőtérrel kapcsolatos marketingfeladatok finanszírozását.

Frankfurt, Lipcse, Moszkva, Antalya

2016-ban a Lufthansa, a VLM, a Germania, a Freebird és az UTAIR járatai tizenegy repülőtérrel – Frankfurt, Düsseldorf, Friedrichshafen, Berlin, Hamburg, Drezda, Lipcse, Erfurt, Antalya, Moszkva – kapcsolják össze Sármelléket és térségét. A PA Turistik/ Mutsch Ungarn Reisen szervezésében április elejétől október 22-ig újraindulnak a németországi charterjáratok. Az idei évtől újonnan megjelenő belga VLM légitársaság első gépe már landolt a reptéren. A Salamon Reisen berlini, drezdai, lipcsei és erfurti járatai májustól indulnak szeptember közepéig.

A Green Travel Sármellékről induló törökországi charterlánca ismét repül Antalyára. Az Orosz UTAIR légitársaság júliustól november elejéig időszakosan újraindítja járatát Moszkva és Hévíz között menetrend szerinti járatként. A járatok töltéséről a Robinson Tours, az 1000 út és a VEDI Tours gondoskodik.

A kereskedelmi járatokon túl a repülőtér jelentős számú üzleti, sport-, valamint kiképzőrepülésnek is otthont ad.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk