hirdetés
hirdetés

A trükk, ami a legjobban dühíti a légitársaságokat

Hiába tiltják és büntetik, terjed a „skiplagging”.

hirdetés

Törvény ugyan nem tiltja, egyes légitársaságok viszont kifejezetten ugranak rá, tiltják és büntetik. Mi az a skiplagging és miért bosszantja fel ennyire a légitársaságokat?

Depositphotos / Furtaev
Depositphotos / Furtaev

Egy, már jó ideje ismert utazási trükk szítja újfent a vitákat a forróságtól amúgy sem mentes idei szezonban. Bár nem új keletű, a jelenségre egy, a közelmúltban lebukott, amerikai fiatal esete irányította ismét a reflektorfényt.

A szóban forgó hack, az úgynevezett skiplagging lényege, hogy a „leleményes” utas közvetlen repülőjárat helyett átszállással vásárol jegyet, hogy úti céljához eljusson – majd „elfelejt” átszállni a második gépre.

Ezzel a módszerrel pedig akár a jegy árának a felét is meg tudja spórolni. Lássuk, mit jelent ez a számok nyelvén. Az Independent szemléletesen le is vezeti, a New York-Orlando járat példáján keresztül.

Abból indul ki, hogy ez az út, közvetlen repüléssel 250 dollárba kerül, míg egy, ehhez hasonló, mondjuk New York-Dallas járat – orlandói átszállással – csupán 130 dollár. Az az utas tehát, akinek esze ágában nincs Dallasba menni, mert valójában Orlando az úti célja, megveszi ezt az átszállásos jegyet, a második gépre pedig egész egyszerűen nem fog fölszállni. Mindeközben a zsebében marad 120 dollár.

Elolvasom a teljes cikket >>

 

(forrás: Nők Lapja Café)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk