hirdetés
hirdetés

Éjszakai kaland Európában

Az Omio rangsorolta Európa legolcsóbb hálókocsis vonatutait.

hirdetés

2023-07-29 Európa ráállt a vasútfejlesztésre, de az utazók közül is egyre többen választják a repülő helyett a jóval környezetkímélőbb vonatozást.

Depositphotos / Madhorses
Depositphotos / Madhorses

A vasúti közlekedés átlagban azonban még mindig drágább, mint a repülőjegyek. Emiatt a különböző utazásokat és foglalásokat összehasonlító Omio rangsorolta Európa legolcsóbb hálókocsis vonatutait.

Az Omio a rangsor összeállításához a kilométerenkénti és percenkénti viteldíjat vette figyelembe, illetve olyan szolgáltatásokat is pontozott, mint a kerékpártároló, a zuhanyzó, a légkondicionálás és az akadálymentesség, számol be az Euronews az elemzésről.

Európa legjobb ár-érték arányú hálókocsis vonat Párizsból indul

A kutatás szerint a francia SNCF Párizsból Nizzába közlekedő éjszakai járata rendelkezik a legjobb ár-érték aránnyal, ha a távolságot vesszük figyelembe. Az utasok már 19 euróért, nagyjából hétezer forintért utazhatnak 1088 kilométert. Az útvonal nem véletlen népszerű, hiszen Franciaország fővárosából egyenesen a francia Riviéráig mehetünk. A járat naponta egyszer közlekedik, és az utasok ülő- és fekvőhelyek közül is választhatnak, beleértve a kerekesszékkel megközelíthető fekvőhelyeket és kocsikat is. Az útvonal szinte minden fentebb felsorolt szempontnak megfelelt, az elemzés egyedül a büfékocsi hiányát emelte ki.

Elolvasom a teljes cikket >>

(forrás: Hamu és Gyémánt)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk