hirdetés
hirdetés

Tovább erősíthet a romániai Wizz Air

A román Wizz Air tovább fejleszt, megcélozva az év végi 3 millió utas elérését. A második helyen álló Tarom forgalma stagnál. 

hirdetés

A 10 millió utasra becsült romániai légifuvarozási piacon idén megerősítheti vezető pozícióját a Wizz Air, amely 2013 első félévében 1,4 millió utast vonzott járataira, céljuk év végére pedig a 3 millió elérése. Erre minden esélye megvan, hisz rendszeresen növelik a célállomások vagy járatok számát, például, most novembertől már Dubaiba is lehet repülni Bukarestből. A jelenleg restrukturálás alatt álló, de belső konfliktusokkal is gyengített román állami légitársaságnak, a Taromnak a vezető helyét 2011-ben vette át a Wizz Air, amely azóta bővül, a fő konkurens viszont körülbelül évi 2,19 millió utaslétszámnál stagnál. A román piac harmadik helyén álló Blue Air tavaly 1,5 millió utast szállított, de bármikor letaszíthatja a dobogóról a Lufthansa Group, amely máris elérte az 1,3 millió utaslétszámot. A németek előretörését megkönnyítheti, hogy az anyagi gondokba süllyedt Blue Airt – korábbi tulajdonosa börtönben ül – most új vállalkozás próbálja konszolidálni, és terveikben csupán a tavalyi eredmények őrzése szerepel. Az Airline Management Solutions csak azért alakult romániai üzletemberekből, hogy idén májusban, 30 millió euróért megvegyék a Blue Airt.

Egy, a közelmúltban csak a bukaresti utasok körében végzett felmérés szerint, amely a szimpátiát vizsgálta, a Wizz Air a második helyen áll a Tarom mögött, amelyik iránt továbbra is 30-38 százalékos a bizalom, viszont a Wizz Air is 22 százalékra tornászta fel magát, s a hátránya egyre inkább csökken.

Irházi János
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk