hirdetés
hirdetés

15 ezer Airbnb-házigazda ajánlotta fel szálláshelyét a menekülteknek

Az Airbnb.org az IOM-mal együttműködve ingyenes, rövid távú lakhatáshoz juttatja az Ukrajnából menekülő embereket Lengyelországban, Moldovában, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában. Az elmúlt héten több mint 15 000 házigazda jelentkezett, hogy felajánlja otthonát a menekülteknek szerte a világon - tájékoztatta lapunkat a szervezet.

hirdetés

Az Airbnb.org és az ENSZ migrációs ügynökség, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közelmúltban kötött partnerségének célja, hogy az Ukrajnából menekülő embereket ingyenes, rövid távú lakhatáshoz juttassa Lengyelországban, Moldovában, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában.

Több mint 2 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát és szomszédos országokba menekülni az Ukrajnában zajló konfliktus miatt. A múlt hét során az Airbnb.org vállalta, hogy ingyenes, ideiglenes szállást kínál 100 000 Ukrajnából érkező menekültnek, és azóta világszerte több mint 15 000 ember jelentkezett a szálláshely platform alapítványán keresztül, hogy ingyen, vagy kedvezményesen felajánlja számukra otthonát.“Hálásak vagyunk az Airbnb közösségének nagylelkűségéért – azoknak, akik megnyitották otthonaikat a menekültek előtt, vagy adományokkal támogatták a társaság alapítványának erőfeszítéseit" - köszönte meg a szálláshely platform partnereinek együttműködését Joe Gebbia, az Airbnb társalapítója és az Airbnb.org elnöke.

Az Ukrajnából menekülők, akiknek ideiglenes lakhatásra van szükségük, a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen fordulhatnak az IOM-hez. Bárki, aki támogatni szeretné ezt a kezdeményezést, az airbnb.org/help-ukraine oldalon kapcsolódhat be, többek között ingyenes vagy kedvezményes szállás felajánlásával vagy adományozással.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk