hirdetés
hirdetés

35 százalékkal több vendégéjszaka Romániában

Romániában csaknem 35 százalékkal, 8,823 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte a román országos statisztikai intézet.

hirdetés

A belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 21 százalékkal, 7,417 millióra nőtt, míg a külföldieké több mint háromszorosára, 1,405 millióra emelkedett. A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett turisták száma is 35 százalékkal, 4,432 millióra nőtt az első fél évben, ebből 3,8 milliót a belföldi turisták, 631 500-at a külföldiek tettek ki.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A belföldi vendégek átlagban 2, a külföldiek 2,2 éjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. Júniusban 1,085 millió vendég érkezett a kereskedelmi szálláshelyekre, csaknem 35 százalékkal több mint a tavalyi hatodik hónapban. Tavaly egész évben 43 százalékkal, 20,653 millióra nőtt a vendégéjszakák száma. A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett vendégek száma is 46 százalékkal, 9,276 millióra nőtt a 2020-as alacsony bázishoz mérten.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk