hirdetés
hirdetés

A városé lehet majd a mohácsi Szent János Hotel

Egy huszárvágással az önkormányzat tulajdonába kerülhet a jelenleg zárva tartó Szent János Hotel, és a szállodában akár rövid időn belül vendégeket is fogadhatnak - írja a Mohácsi Újság.

hirdetés

Idestova két esztendeje zárva tart Mohács első szállodája, a 2008-ban épült Szent János Hotel, az étterem és a rendezvénytermek sem látogathatók. A hotel weboldalát felkeresőket egy üzenet fogadja, mely szerint „Szállodánk bizonytalan ideig zárva tart. Ez idő alatt éttermünk és rendezvénylehetőségeink sem vehetőek igénybe. A nyitás várható időpontja még nem ismert.”

A jelenlegi tulajdonos – a Pécsi Egyházmegye, pontosabban annak egyik cége – minden bizonnyal nem is tervezi a létesítmény ismételt megnyitását. Mindez nem túl örömteli Mohács turizmusa szempontjából, hiszen a városban és környékén sincs hasonló befogadóképességű és színvonalú szálláshely. A helyzet azonban most, úgy tűnik, változik. A Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere által jegyzett előterjesztés szerint a szállodát megvásárolhatja a város – olvasható a Mohácsi Újság.hu hírportálon.

– Az épület műszaki állapota és felszereltsége alkalmas arra, hogy a szükséges személyzet biztosítása mellett és a jogszabályok által megkövetelt hatósági engedélyek birtokában haladéktalanul meg lehessen kezdeni az üzemeltetést. Erre igencsak nagy igény is mutatkozik a mohácsi emberek és a Mohácsra látogató turisták körében is. Ideje bekapcsolni a turizmus vérkeringésébe, illetve visszaadni a mohácsiaknak ezt az impozáns Duna-parti ingatlant – fogalmazott a polgármester.A dokumentumban hozzátette, a városban több nagyobb beruházás is indul, és a közeljövőben a Paks II. beruházás is érezteti hatását a szálláshelyek piacán, az előzetes igények alapján látszik, hogy külföldi szakemberek is jelentős számban veszik majd igénybe a szálloda szolgáltatásait. Mindezek mellett a Selyemgyár Kulturális Negyedben 400 fő befogadására alkalmas rendezvény- és konferenciaterem is található, ami ugyancsak indokolja a szálloda mielőbbi megnyitását.

Pávkovics Gábor a következőket írta az előterjesztésben: „Önkormányzatunk a jelenleg tervezési fázisban lévő „Mohács 500 program” részeként, kizárólag központi kormányzati forrás felhasználásával kívánja megvásárolni és további állami támogatásból korszerűsíteni a szállodát, amit az egyházmegye nettó 750 millióért kíván értékesíteni.”

A város egyelőre előszerződést köt az egyházmegyével, s amennyiben a remélt kormányzati forrás mégsem érkezik meg, nem kötnek adásvételi szerződést. Az előszerződés birtokában az önkormányzat bérleti szerződést köt az egyházmegyével, hogy mielőbb kinyithasson a hotel, amelynek üzemeltetője az önkormányzat cége, az MVR NKft. lesz – írja a Mohácsi Újság.hu hírportál.

Az épület, amely már meglévő szálloda volt Csele Hotel néven, a megyei önkormányzat tulajdonában állt, és 2004-ben vásárolta meg az egyházmegye gazdasági társasága, amely átépíttette, negyvenhét kétágyas és két egyágyas szobát alakítottak ki benne. A házat rekreációt biztosító szolgáltatásokkal, szaunával, szoláriummal, fitneszteremmel és egyebek mellett látványkonyhával korszerűsítették.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai