hirdetés

Aki az üres Sofitelt az egészségügyi dolgozóknak szánta

Jellinek Dániel akkor szeret venni, ha az árak lent vannak, türelmesen kivár és a csúcson elad. Vele készített exkluzív interjút a Forbes magazin, ebből közlünk most részleteket.

hirdetés

Klasszikus selfmade üzletemberként robbant be a magyar üzleti életbe, de ma már a nagyágyúkkal is üzletel – ezzel együtt nem tartja fairnek, ha „NER”-ezik.

Gellért Szálló? Fürdővel együtt lenne értelme

Az volt az első ötlete, hogy megvenné a Gellérttel együtt a fürdőt is. A Danubius-tól a portfóliójába került Gellért szállót felújítják, de az önkormányzati tulajdonban lévő fürdő is megérett a teljes ráncfelvarrásra – csakhogy a főváros most köztudottan nincs eleresztve. „Nekem az volt az első felütésem, hogy megvenném a fürdőt, de mondták a fővárosnál, hogy olyan baj nem lehet, hogy ezt ők eladják. Megértem. De tök jó a viszony, megtaláljuk a módját, hogyan működjünk együtt.”

Kilátás a Sofitelből
Kilátás a Sofitelből

Ötcsillagos szállás az egészségügyiseknek

A most teljesen kiürült hotelt pedig üzleti tárgyalásokra használja. Közben előkészítik a teljes felújítást, miközben az éttermet próbálják megtartani. Jellegzetes homlokzattal gazdagodhat hamarosan a pesti Duna-part. „Egy nagyon karakteres, magyar, de nem magyarkodó homlokzatot képzelek el, amivel felkerül az épület a Budapest-képeslapokra. Megbíztam már egy amerikai sztárépítészt, aki Bécsben is lakik, érti Közép-Európát, ő a vezető tervező, ő von be magyar építészeket.”

Egészségügyi dolgozóknak ajánlotta volna fel az üres Sofitelt „Igen, sok pénzzel. És akartuk például ezzel az üres szállodával is, hogy szállás legyen az egészségügyi dolgozóknak, de az épületet üzemeltető Accor nem volt partner.”

Ide nekem a repteret is

Ideges lett, írja a Forbes, amikor kiszivárgott, hogy megvenné a Liszt Ferenc Repülőteret, de azóta sorra kapja a telefonokat, sokan szállnának be, nemcsak magyar befektetők. „Én mindig felbosszantom magam, amikor utazok, hogy mennyire rosszul van menedzselve a reptér, és hogy elképesztő profitmarzs mellett se költöttek a legalapvetőbb fejlesztésekre se.” Célba vette a ferihegyi repteret – de nemcsak azt. Van a csőben ugyanis más légikikötő is, nemcsak régiós, hanem másik magyar is. „Meglepően sok magyar reptér van még az országban.” Jellinek az amerikai partnereitől sokat tanult a filantrópiáról (is).

A teljes interjú a friss lapszámban található, Jellinek portréjával együtt. A februári számban hozták le a friss Forbes listát is a leggazdagabb magyarokról.

(forrás: Forbes.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai