hirdetés
hirdetés

Augusztusban nyit a négycsillagos Mercure Debrecen

A Bajcsy-Zsilinszky utcán épülő Mercure Debrecenben 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Emellett még hat hotelberuházás van folyamatban vagy áll előkészítés alatt Debrecenben - írja a dehir.hu.

hirdetés

Négycsillagos üzleti szállodát épít Debrecen belvárosában a Hunépet is magában foglaló Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft. A debreceni szálloda az Accor nemzetközi hotelcsoport tagja lesz, s a Mercure Debrecen nevet viseli majd. Az Accor Csoport most közleményben jelentette be, hogy a hotel augusztusban fogadja majd első vendégeit. A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.

„Debrecen nemcsak szabadidős és kulturális célpont, hanem a keleti régió fontos üzleti és gazdasági központja is. A projekt tehát kulcsfontosságú lehetőség számunkra a regionális hálózatunk bővítésére” - mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy hosszas megfontolás és számos nemzetközi szállodalánc kiértékelése után választották az Accort partnerüknek.A Bajcsy Invest Kft. a Kisfaludy-programban 3 milliárd 453 millió forint állami támogatást nyert a hotel megépítésére, a teljes beruházás 8 milliárd 200 millió forintba kerül, a különbözetet a fejlesztő saját erőből, valamint banki finanszírozásból fedezi. A szállodát Bordás Péter cége, a Bord Építész Stúdió Kft. tervezte.

A hotel igazgatója Demény Gábor lesz, aki 2008-ban csatlakozott az Accor Food and Beverage csapatához.

A Mercure Debrecen a hetedik hotelberuházás, amely folyamatban van vagy előkészítés alatt áll Debrecenben. A Hatvan utca 17. szám alatti épület átalakításával egy húsz szobás hotelt alakít ki a Farkas Residence Ingatlanfejlesztő és Szolgáltató Kft. Szintén húsz szobával álmodták meg a Mester Residence Hotelt. Egy 46 apartmanos hotel is épül Debrecen mellett Józsán, valamint egy négycsillagos szálloda a Nagyerdőn és egy szintén négycsillagos Smart Life Hotel Debrecen néven. Ugyancsak a Nagyerdőn fejlesztené a Debreceni Egyetem az egykori Park Hotelt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk