hirdetés
hirdetés

Durva csörte az olasz szállodások és a lakáskiadók között

A törvényjavaslat a piac szabályozására tesz kísérletet: az Airbnb-től a kiadó villákig minden, rövid távú bérbeadást érint, egyelőre úgy tűnik, eltérő mértékben. A hoteltulajdonosok viszont azt szeretnék, hogy minden létesítményre ugyanazok a szabályok vonatkozzanak.

hirdetés

"Rómában ma több mint 25 000 szálláshely van, ami 10 000 szállodának felel meg. Ahhoz, hogy valaki megnyisson egy hotelt, végtelen számú engedélyt kell beszereznie... de amikor arról van szó, hogy egyszerűen szállást adjon ki pénzért, az már egy másik történet, mivel mindezekre az engedélyekre ez esetben nincs szükség... Ezért azt szeretnénk, hogy a polgármesterek nagyobb ellenőrzést gyakorolhassanak és hatékonyabban szankcionálhassanak" – mondta a Federalberghi igazgatója, Alessandro Massimo Nucara az Euronews-nak.

Az ingatlankezelők azonban eltökéltek, hogy megvédik a vállalkozásukat. Andrea 15 lakást ad ki Róma központjában. Mint mondja, a szállodák és a rövid távú bérbeadások nem hasonlíthatók össze.

Depositphotos
Depositphotos


"Azok a turisták, akik egy apartmanban szállnak meg, különböznek azoktól, akik hotelszobát akarnak foglalni, és ez nem feltétlen a költségekről szól. Sokszor a tulajdonságai miatt részesítik előnyben az apartmanokat, vagy konkrét okok állnak a választás mögött. Például sok olyan apartmanunk van, amely kórházak közelében van, ezeket például ezért választják. A másik ok, hogy főzni akarnak magukra" – magyarázta Andrea Santolini, a Spaghetti Apartments tulajdonosa.

Mivel az olasz gazdaság jókora részét az idegenforgalom teszi ki, a törvényjavaslat nagy hatással lesz a világ egyik legnagyobb rövid távú bérbeadási piacára – bár a törvényerőre emelkedésig még hosszú az út.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk