hirdetés
hirdetés

Ekkora kompenzációt kapnak az államtól az osztrák hotelek

Átlagosan 230 ezer euró kompenzációt kap egy osztrák szálloda idén novemberben. És a turisztikai miniszter tovább emeli az állami hitelkeretet.

hirdetés

A szövetségi turisztikai miniszter, Elisabeth Köstinger bejelentése alapján a szállodaszektor beruházásainak támogatása érdekében az Osztrák Turizmusbankon (ÖHT) keresztül nyújtott állami hitelgarancia fedezetéül szolgáló keretet 375 millió euróról 625 millióra emelik. "Különösen a nehéz gazdasági helyzetben kell méltányolni és támogatni azon vállalkozásokat, akár beruházással új értéket állítanak elő és megbízásokat adnak a gazdaság más szereplőinek is – hangsúlyozta a miniszter.

Ezen túlmenően a novemberi lezárás időszakára is részesülnek támogatásban az osztrék hotelek. Átlagosan 230 ezer euró kompenzációt kap egy osztrák szálloda idén novemberben. Az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) körében végzett friss felmérés szerint a tagság elégedett az állami kompenzáció gyors lebonyolításával és a kifizetésekkel. Mint arról korábban beszámoltunk a járványügyi korlátozások kompenzálásaként a tavaly novemberi forgalmuk 80 százalékát megkapják a szálláshelyek Ausztriában még ebben a hónapban. Az állami kompenzációhoz egy egyszerű igényléssel lehet gyorsan hozzájutni, amelyet az osztrák ügyfélkapun (FinanzOnline) keresztül szükséges lebonyolítani.

Markus Gratzer az ÖHV főtitkára szerint azonban további támogatásokra lesz szüksége az ágazatnak, mert sokan az utolsó tartalékukat élik fel. Különösen a városi szállodák esetében drámai a helyzet, ahol a mostani kompenzáció is csak egy csepp a forró kőre – jellemezte a helyzetet Markus Gratzer - írja a GD Consulting.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk