hirdetés

EUB-döntés: kevesebb Airbnb

Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósága (EUB) támogatja az Airbnb-típusú, rövid távú lakásbérlés visszaszorítását.

hirdetés

A testület szerint nem ütközik az uniós belső piac szolgáltatási szabadságát garantáló irányelvekbe, ha a tagállami hatóságok előzetes engedélyhez és ellenszolgáltatásokhoz kötik a rövid távú lakáskiadást, adja hírül az hu.euronews.com portál.

A bíróság hangsúlyozta: "a hosszú távú lakhatás megoldása, a bérlakáshiány leküzdése közérdek, és olyan nyomos érv, ami indokolja az ilyen jogi szabályozást. És megállapította, "az idevágó nemzeti jogszabályok arányosak a kitűzött céllal."

Az uniós bíróságnak egy Párizsban kirobbant jogi konfliktusban kellett állást foglalnia. A városi önkormányzat ugyanis megbírságolt egy hosszú távú bérlakások kiadásával foglalkozó céget, amelyik - előzetes engedély nélkül - az Airbnb-n is adott ki ingatlanokat. Ezt fellebbezte meg a vállalkozás. Franciaország különben az Airbnb második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után. A francia főváros a rövid távú lakásbérletet évi 120 napban korlátozza.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai