hirdetés

Így csábítja az osztrák főváros a belföldi turistákat

Markus Grießler a bécsi gazdasági kamara (WKO) turisztikai tagozatának elnöke nagyon jó kezdeményezésnek tartja a belföldi turisták fővárosba csábítását ösztönző, idén június végéig tartó, „Éld át a fővárosod!” mottó alatt futó forgalomélénkítő akciót.

hirdetés

A kezdeményezés keretében az ausztriai lakhellyel rendelkezőket szólították meg, különleges és kedvezményes ajánlatokkal pár napos bécsi szabadságolásra invitálják őket. A speciális VIP-csomagba máskor nem elérhető, exkluzív programokat is szerveznek, így a „csak most" és „egyszer az életben" lehetőséggel csábítják a saját fővárosukat más perspektívából megélni kívánó ausztriai lakosokat. Az akcióhoz eddig közel 30 négy- és ötcsillagos szálloda csatlakozott, mint például a Ritz Carlton, a Park Hyatt Vienna vagy a Hotel Sacher és az Imperial szálloda. Két főre és 2 éjszakára szóló szálláshely programcsomaggal már 199 eurótól elérhető, de a legfelső luxuskategóriában sem kerül a kétéjszakás városi kaland többe, mint 499 euró - írja a GD Consulting.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

Az akció kezdeményezője, ötletgazdája, Christian Lerner a kezdeményezés indításakor osztrák Kuriernak elmondta: a tavaly nyáron már kipróbált akció keretében 10 ezer osztrák élt a lehetőséggel, s leginkább a luxuskategória szálláshelyei voltak kedveltek. Bár a tavalyi foglalások a kezdeti várakozásokat alulmúlták, idén bíznak az akció sikerében, hogy sokan látogatnak a vidéki Ausztriából Bécsbe, illetve a bécsiek közül is sokan szeretnék más szemszögből megismerni, „megélni saját fővárosukat." Markus Grießler utalt arra, hogy egyedül Bécsben 50 ezer álláshelyet biztosít a turizmus, így minden az ágazat újraindítását támogató akció hatalmas segítség és lehetőség a munkahelyek megőrzése érdekében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk