hirdetés
hirdetés

Így védi a nőket ez a budapesti ötcsillagos szálloda

Hazánkban, évente mintegy 8000 nőnél fedeznek fel mellrákot. Ez statisztikailag azt jelenti, hogy minden nyolcadik nő szembesül a diagnózissal és 2300 nő halálát okozza.
Egy szűrővizsgálat életet menthet, hiszen ha időben diagnosztizálják a daganatot, 85% esély van a túlélésre. Erre, és a nők közötti kapcsolódásra hívja fel a figyelmet októberben a The Ritz-Carlton, Budapest.

hirdetés

Az ötcsillagos szálloda csapata úgy döntött, hogy ebben az évben sokkal komolyabb erőfeszítéseket tesz azért, hogy felfigyeljünk a betegségre. Fontosnak tartják, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessünk a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosítására. Heti rendszerességgel jelennek meg izgalmas cikkek, amik segítenek még jobban elmélyedni a témában.

Személyes történetek a munkatársaktól
“A csapat többségében nőkből áll: munkatársak, barátok válnak így a statisztikai adatok élő példáivá. Számok helyett ismerős arcok mesélik el, hogy mennyire meghatározó tud lenni ez a betegség egy ember, egy nő életében.”- meséli Molnár Dóra, a szálloda asszisztense és a Take Care programok felelős vezetője.

A The Ritz-Carlton, Budapest ennek szellemében egy különleges kampánnyal mutatkozik be, aminek arcai nem mások, mint a saját munkatársai. 10 nő története egy kamera lencséjén keresztül. Őszinte elbeszélések, melyek rávilágítanak arra, mennyire fontos ez a pár perces szűrővizsgálat, mely kevesebb időt vesz igénybe, mint egy kávé elfogyasztása.
A Think Pink program során a The Ritz-Carlton, Budapest Kaffee Wien kávézója rózsaszínbe borul, így adva otthont a Think Pink talk délutánnak, ahol október 25-én, kedden, Bagi Renátával és vendégeivel beszélgetünk fontos témákról.

Pink koktél, kávé, desszert
“Fontos kapcsolódni egymással, fontos kérdezni és kíváncsinak lenni. Főleg, ha egy ilyen betegségről van szó. Fontos, hogy beszéljünk erről és segítsük egymást. Ezért mondtam azonnal igent, ezért osztottam meg a történetemet. Tudom hogy nem vagyok egyedül és szeretettel várok mindenkit a Think Pink talk délutánunkon.” – mondja Hirth-Pirgi Zsuzsanna a szálloda Sales & Marketing igazgatója.
A szálloda egész hónapban különleges pink koktéllal, kávéval és desszertekkel várja a vendégeket.
Női munkatársainak pedig fontos és izgalmas workshopokat szervez a hónap során, hogy még jobban megismerjék a lehetőségeiket, és hogy milyen szűrővizsgálatokon kell és tudnak részt venni.“Fontosnak tartom, hogy a szállodánkban dolgozó Hölgyek és Urak a lehető legtöbb és legfrissebb információkhoz jussanak hozzá és mindig segítsem őket. Azért van fontos szerepünk egy vállalat életében, mert mi vagyunk talán az első hely, akihez fordulhatnak és megoszthatják velünk azokat az érzéseiket, gondjaikat, amiket a vállalaton belül mással talán nem. Így egy betegség kialakulásának helyzetében nem csak felelőségünk tanácsot adni, de segíteni őket, egyfajta védőhálót fonni köréjük és biztosítani a nyugodt és rugalmas munkaidőt, hogy gond nélkül vehessenek részt kezeléseken, valamint legyen megfelelő idejük pihenni is.” – mondja Péter Adrienn, a szálloda HR igazgatója.

Indul a sorozat
A fotósorozatot egy rózsaszín szemüveg köti össze, mely egyfajta reményt és összetartást szimbolizál. Rózsaszínben látni a világot, ami a feltétel nélküli szeretet, a női gondoskodás, összetartás és az együttérzés színe. Melegséget visz a mindennapokba és reményt ad.A #thinkpinkrcbudapest kampány első interjúja Hirth-Pirgi Zsuzsannával a szálloda Sales & Marketing igazgatójával készült:


1.     Huszonkét évesen elvesztetted anyukádat. Hogyan változtatta ez meg az életedet?

“Hatalmas sokk volt számomra. Éppen Amerikában töltöttem a szakmai gyakorlatomat, amikor a rossz hírrel felhívott az apukám. Sohasem fogom elfelejteni azt a pillanatot.
Édesanyámmal közös álmunkat váltottam valóra, amikor Amerikába mentem gyakorlatra, ugyanis játszottunk a gondolattal, hogy odaköltözünk. A sors fintora, hogy halála miatt költöztem végül haza, hogy édesapámmal és testvéremmel újra egy országban élhessek és így kihasználhassam a közös időt a családommal.


2.    Szerinted egy ilyen élmény után megváltozik az ember élethez való kapcsolata?

Szerencsés voltam, mert volt egy csodálatos Édesapám. Példaértékű volt, ahogy mutatta nekünk az utat előre. Együtt dolgoztuk fel családként anyukám eltávozását, ennek köszönhetően a pozitív életszemléletem továbbra is megmaradt. Sajnos apukámat is elvesztettem négy éve egy balesetben, de az útmutatása mindig velem van.

Sok mindent szerettem volna még édesanyámtól tanulni. Meríteni a tudásából, a tehetségéből, többek közt a sütés-főzés területén, de nem volt rá alkalmam. Az anya-lánya kapcsolatot visszakaptam kislányom megszületésekor, csak egy másik szerepben. Sokat jelent ez nekem.

3.    Mikor érezted Édesanyád hiányát a legjobban?

Talán az első gyerekem születésekor. Borzasztóan sokkoló volt, hogy már nincs édesanyám, hogy nem tudok tanácsot kérni. Hirtelen nagyon élesen tudatosodott bennem hogy már nincs itt, hogy megnyugtasson és irányt mutasson.

4.    Lehetséges gyászból erőt meríteni?

A gyászt meg kell élni, az idő múlása enyhíti a fájdalmat. Sok kedves emlékem van, ami örökre velem marad, és bár a szüleim nem lehetnek velem, valahogy mégis mindig itt vannak. De néha visszakúszik a szomorúság, hisz oly sok mindent nem tudtam már megosztani az anyukámmal.

5.    Mennyire foglalkoztat a prevenció és te mit teszel az egészségedért?

Minden évben szűrésen veszek részt. Egyszer sem hagytam ki, és nőtársaimat is erre próbálom sarkallni. Nincs ezen mint szépíteni, ez egy szörnyű betegség, és minél korábban fedezik fel, annál nagyobb az esélye annak, hogy teljesen fel tudunk gyógyulni belőle.

6.    Mit üzennél azoknak a nőknek és lányoknak, akik szintén elvesztették az édesanyjukat?

Erre nincs egy univerzális megoldás, nem létezik egy “csodamondat”, ami segítene, hiszen mindenki másképp dolgozza fel a veszteséget. De fontos élni! Ne engedjük el az életet a bánat miatt! Használjuk inkább egyfajta mozgatórugónak. Inspiráljunk, ahogy engem inspiráltak a szüleim.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk