hirdetés

Keresettek a kutyabarát szálláshelyek

Nyáron 200 ezer utazás tervezéskor kerestek kutyabarát helyet hazai vendégek. A Balaton, Budapest és környéke, Észak-Magyarország és Nyugat-Dunántúl a legnépszerűbb régiók a kutyás utazók körében.

hirdetés

Egyre nagyobb az igény az ellenőrzött kutyabarát szálláshelyek iránt, derül ki a Szallas.hu és a Kutyabarathelyek.hu közös felméréséből. A kutyabarát keresés a 13. legnépszerűbb szűrő a portál oldalán, idén május-augusztus időszakban közel kétszázezer alkalommal használták. 

“A kutyabarát opció népszerűsége tavalyhoz képest 13 százalékkal nőtt, azaz ennyivel nagyobb arányban használják, 42 százalékot növekedett ugyanezen időszakban,“ mondja a szállásfoglaló portál szakértője.

A kutyabarát szűrőnél csak az ellátás típusára, szálláskategóriára, medencére, SZÉP-kártyára és 100% pénzügyi biztonságra vonatkozó szűrők népszerűbbek, de a kutyabarát megelőzi például a wellness-szálláshely vagy a 4 csillagos hotel kategóriát is. A macskabarát szűrő az 51. a listán.

Akár 5000 forint feletti felár is lehet

Minden második kutyás 10-20 ezer forintot fizet általában éjszakánként a szállásra, harmaduk 10 ezer forint alatt, 15 százalékuk pedig 20-40 ezer forint között. A kutyáért sok esetben felárat kell fizetni. A legtöbb gazdi maximum ezer-háromezer forintot, 16 százalékuk 3-5 ezer forintot, ugyanennyien 500-1000 forintot fizetnek felár gyanánt, 4 százalékuk viszont csak olyan helyre megy, ahova ingyen jöhet a kutya. Ugyanakkor ötödük akár 5 ezer forint felett is szívesen fizet, ha minőségi szolgáltatásban részesülnek. A gazdik többsége az apartmanokat, vendégházakat, nyaralókat és a panziókat kedvelik, ha kisállattal utaznak.

Ami még kellene

A felmérés arra is kitért, hogy milyen területeken éreznek a kutyás vendégek hiányosságokat. „Jellemzően hiányolják a zárt udvart vagy futtatót, illetve az ép kerítést a szállás körül, kutyamegőrző vagy panzió meglétét, medencét és tisztálkodásra való helyet, kutyás programokat, valamint egyértelmű szabályozást arra vonatkozóan, hogy hova mehet és hova nem a kutyus”, mondta Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője. Azt is hozzátette, sok helyen nincsen kihelyezve kutyapiszok gyűjtőhely és nem egyértelműek a jelölések, hogy a kutya hova mehet a szobán kívül és hova nem.

Többen is mennének, ha lenne hova 

Azok, akik nem a kutyájukkal együtt utaznak, többnyire azért hagyják otthon kedvencüket, mert nem ismernek kutyabarát helyeket, vagy valamilyen viselkedésprobléma áll fenn kedvencüknél, esetleg az túl öreg, fiatal vagy egyéb egészségügyi okok miatt nem vállalják. De többen úgy nyilatkoztak, hogy nem tudnak úgy kikapcsolódni, ha a kutya is ott van velük. Az otthonmaradó kutyusok általában megbízható rokonokhoz, barátokhoz kerülnek, míg a gazdi üdül, vagy szomszédok, ismerősök látogatják és etetik őket. Csupán négy százalékuk töltheti kutyapanzióban a „kényszerszabadságát”, 3 százalékukra kutyaszitter vigyáz.

A felmérésből viszont egyértelműen kiderült, hogy a kutyájuk nélkül utazók táborának 85 százaléka többször vinné magával a kutyáját, ha több kutyabarát hely közül választhatnának, és ezeket könnyedén megtalálnák.

(forrás: Szallas.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai