hirdetés
hirdetés

Kivonul Kínából az Airbnb

Az Airbnb leállítja bérbeadásait Kínában, ahol a zéró tolerancia koronavírus-politikája miatt még mindig a lezárások vannak.

hirdetés

Nyárra az országban található összes lakás- és élménylistát eltávolítják a cég honlapjáról. A kínai Airbnb-szállások az elmúlt években a bevételeinek csupán 1 százalékát tették ki. A cég várhatóan inkább a kínai lakosok külföldi utazására összpontosít - írja az Index.Az Airbnb 2016-ban kezdte meg működését Kínában. Azóta mintegy 25 millió vendég foglalt ott szállást az online lakáskiadó cégen keresztül. Egy, a cég döntését ismerő forrás szerint azonban a Kínába látogató utazóknak szóló belföldi bérbeadási tevékenység már a járvány előtt is bonyolult és költséges volt.

A vendégek adatait például a helyi törvényeknek és előírásoknak megfelelően el kellett küldeniük a kínai kormánynak, és a vállalatnak erős konkurenciával kellett szembenéznie a hazai kínai otthonbérleti platformok részéről.

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk