Láncreakció

„I’ll be back!” A Terminátor ikonikus mondata jut eszünkbe a hírre, miszerint a szállodaszövetség idei őszi, tisztújító közgyűlése, egyöntetű többséggel, ismét Flesch Tamást választotta elnöküknek. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Flesch Tamás ((Continental Group, tulajdonos-ügyvezető)  2019. január 1. és 2021. július 15. között már betöltötte ugyanezt a pozícióit, azóta tiszteletbeli elnökként dolgozik a szövetségben. Ezt váltja át 2023. január 1-től kezdve újra aktív elnöki közreműködésre. Ennek jelképeként a közgyűlés gálavacsorája alkalmával vette át Baldauf Csabától az elnöki pozíciót jelző elnöki láncot, amelyet 2023. január 1-től visel majd ismét, betöltve akkortól két év időtartamig újra az elnöki pozíciót.

Miért vállaltad el ismét ugyanazt, amit egyszer már egy nagyon-nagyon nehéz időszak alatt levezényeltél? Hiszen az a feladat, ami most vár rád, minden jel szerint még nehezebb lesz, mint a covid-időszak kihívásai.

Ennek több oka is van. Az első, hogy a szervezetünk több mint ötven éves, és az eltelt, fél évszázadnyi idő alatt nagyon neves elődeink voltak, akik betöltötték ugyanezt a pozíciót - így tehát a múlt kötelez. Hiszen kaptunk az elődjeinktől egy olyan örökséget, amelyet kötelességünk tovább vinni: megőrizni ezt a szervezetet, és küzdeni a szakma érdekében. Meggyőződésem, vannak olyan időszakok az ember életében, amikor át kell gondolnia, hogy bizonyos dolgokért felelősséggel tartozik, és lehet, hogy amit most mondok, az fellengzősnek hangzik, de ha eltölt az ember a szakmájában jó pár évet, és szereti, akkor van bizonyos szempontból társadalmi felelősségvállalási kötelezettsége is. Gondolom, nem árulok el titkot, hogy abban a helyzetben, amelybe most került a szakma, ez borzasztóan nehéz: folyamatos stresszhelyzettel jár, nagyon sok időt igényel, nagyon sok ezzel való munkát. Azonban olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a saját cégemmel kapcsolatban magam rendelkezem az időmmel, nem úgy, mint sok más kolléga, akikre sokkal több hárul adott esetben. Azonkívül az is közrejátszott a döntésemben, hogy ismét elvállaltam az elnöki jelöltséget, hogy mindig is szerettem a kihívásokat, egész életemnek ez az egyik mozgatórugója, számomra ez meghatározóan inspiráló.

Tény, a mostani a covidnál jóval nehezebb helyzet, hiszen akkor pontosan tudtuk, a tiltásoknak, zárásoknak, szigorításoknak vége lesz, amint megtalálják a vírus ellenszerét, és elkezdődhetnek az oltások. Most azonban nem tudjuk, hogy ez a jelenlegi helyzet meddig tart. Ahogy azt sem, ha vége lesz ennek a válságos időszaknak, akkor vajon milyen helyzetben lesz Magyarország, Európa, az egész világ?  Milyen lesz a gazdasági környezet, mennyi pénze lesz az embereknek? Jut-e belőle utazásra, más helyek felkeresésére, turisztikai költésekre? Ez a mostani egy sokkal bizonytalanabb szituáció, mint a korábbi volt. De őszintén hiszek abban, hogy ezen is túljutunk, és fellendülés következik utána. Akik szeretik ezt a szakmát, akik mind hiszünk benne, mindannyiunknak helyt kell most állni. Olyan időszakban van részünk, amikor kőkeményen tenni kell annak érdekében, hogy eljöjjön egy szebb, jobb világ.

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.