hirdetés
hirdetés

Láncreakció

„I’ll be back!” A Terminátor ikonikus mondata jut eszünkbe a hírre, miszerint a szállodaszövetség idei őszi, tisztújító közgyűlése, egyöntetű többséggel, ismét Flesch Tamást választotta elnöküknek. 

hirdetés

Flesch Tamás ((Continental Group, tulajdonos-ügyvezető)  2019. január 1. és 2021. július 15. között már betöltötte ugyanezt a pozícióit, azóta tiszteletbeli elnökként dolgozik a szövetségben. Ezt váltja át 2023. január 1-től kezdve újra aktív elnöki közreműködésre. Ennek jelképeként a közgyűlés gálavacsorája alkalmával vette át Baldauf Csabától az elnöki pozíciót jelző elnöki láncot, amelyet 2023. január 1-től visel majd ismét, betöltve akkortól két év időtartamig újra az elnöki pozíciót.

Az elnöki lánc átadás-átvételének pillanata: jobbra Flesch Tamás / Fotó: Tamás Pál
Az elnöki lánc átadás-átvételének pillanata: jobbra Flesch Tamás / Fotó: Tamás Pál

Miért vállaltad el ismét ugyanazt, amit egyszer már egy nagyon-nagyon nehéz időszak alatt levezényeltél? Hiszen az a feladat, ami most vár rád, minden jel szerint még nehezebb lesz, mint a covid-időszak kihívásai.

Ennek több oka is van. Az első, hogy a szervezetünk több mint ötven éves, és az eltelt, fél évszázadnyi idő alatt nagyon neves elődeink voltak, akik betöltötték ugyanezt a pozíciót - így tehát a múlt kötelez. Hiszen kaptunk az elődjeinktől egy olyan örökséget, amelyet kötelességünk tovább vinni: megőrizni ezt a szervezetet, és küzdeni a szakma érdekében. Meggyőződésem, vannak olyan időszakok az ember életében, amikor át kell gondolnia, hogy bizonyos dolgokért felelősséggel tartozik, és lehet, hogy amit most mondok, az fellengzősnek hangzik, de ha eltölt az ember a szakmájában jó pár évet, és szereti, akkor van bizonyos szempontból társadalmi felelősségvállalási kötelezettsége is. Gondolom, nem árulok el titkot, hogy abban a helyzetben, amelybe most került a szakma, ez borzasztóan nehéz: folyamatos stresszhelyzettel jár, nagyon sok időt igényel, nagyon sok ezzel való munkát. Azonban olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a saját cégemmel kapcsolatban magam rendelkezem az időmmel, nem úgy, mint sok más kolléga, akikre sokkal több hárul adott esetben. Azonkívül az is közrejátszott a döntésemben, hogy ismét elvállaltam az elnöki jelöltséget, hogy mindig is szerettem a kihívásokat, egész életemnek ez az egyik mozgatórugója, számomra ez meghatározóan inspiráló.

Tény, a mostani a covidnál jóval nehezebb helyzet, hiszen akkor pontosan tudtuk, a tiltásoknak, zárásoknak, szigorításoknak vége lesz, amint megtalálják a vírus ellenszerét, és elkezdődhetnek az oltások. Most azonban nem tudjuk, hogy ez a jelenlegi helyzet meddig tart. Ahogy azt sem, ha vége lesz ennek a válságos időszaknak, akkor vajon milyen helyzetben lesz Magyarország, Európa, az egész világ?  Milyen lesz a gazdasági környezet, mennyi pénze lesz az embereknek? Jut-e belőle utazásra, más helyek felkeresésére, turisztikai költésekre? Ez a mostani egy sokkal bizonytalanabb szituáció, mint a korábbi volt. De őszintén hiszek abban, hogy ezen is túljutunk, és fellendülés következik utána. Akik szeretik ezt a szakmát, akik mind hiszünk benne, mindannyiunknak helyt kell most állni. Olyan időszakban van részünk, amikor kőkeményen tenni kell annak érdekében, hogy eljöjjön egy szebb, jobb világ.

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk