hirdetés
hirdetés

Még egy hotel az MCC "portfóliójában"

A Mathias Corvinus Collegium győri központja lesz a Káptalandombon található Konferencia Hotel. Március óta ez a negyedik szálloda, amelyet a kormányközeli oktatási intézmény megvett vagy bérel.

hirdetés

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta, hogy minden városban, amelyben jelen vannak, olyan épületet és központot keresnek, amely egyrészt szimbolikus tere az adott városnak, másrészt valamilyen módon megújulásra, megmentésre szorul, így esett a választás a Konferencia Hotelre, amelyet árverésen vásároltak meg.

Áprilisban elején írtunk arról, hogy a Rába Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben portfóliótisztításként jóváhagyta a társaság tulajdonában lévő Konferencia Hotel értékesítését árverés útján. Az ügylet átfutási idejét legalább három hónapra becsülték, a nettó 1,146 milliárd forintos kikiáltási árú hotelre azonban a jelek szerint sokkal gyorsabban találtak vevőt. A cég május 28-án közölte, hogy 1,455 milliárd forintért értékesítette árverésen a hotelt. Az épületet szeretnék rendbe hozni - hangsúlyozta Orbán Balázs.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A kormány részvételével létrejött közérdekű vagyonkezelő alapítvány, az MCC esete a szállodákkal márciusban kezdődött, amikor fővárosi központja a budapesti Danubius Hotel Flamenco épületébe költözött át, amíg a Somlói úti épületét átépítik.

A bérlő szintnél azonban nem állt meg az alapítvány, év elején megvásárolták a valaha jobb időket látott, csodás műemléképületet, a miskolci Avas Szállót, amely a felújítás után egyszerre lesz oktatási központ és rendezvényhelyszín, sőt egy kereskedelmi szálláshely kialakításának ötletével is kacérkodik az új tulajdonos.

Május elején bejelentették, hogy megvásárolták a debreceni, a város számára szintén ikonikus jelentőségű Aranybika szállót is, amelynek új szárnyát oktatási intézményként, felújításra kerülő régi részét pedig kereskedelmi szálláshelyként üzemeltetik majd.

Megindulhat hát a találgatás vidéki nagyvárosainkban, hogy melyik hotelépület kerülhet még, a Mathias Corvinus Collegium llátókörébe, tulajdonába, és vajon tényleg belevág-e majd az MCC a szállodaüzemeltésbe mint új üzletágba?

 Forrás: Turizmus Online / MTI

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk