Miért nem képviseltette magát az MTÜ a szállodások július végi közgyűlésén?

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"Nincs különösebb oka annak, hogy nem voltunk jelen a július 28-i MSZÉSZ Közgyűlésen, kezdi a válaszát az MTÜ-vezér, majd így folytatja, az igazi ok a turisztikai szektor összeomlása egyik napról a másikra. Hiszen mindannyian tudjuk, nagy a baj. Nemcsak nálunk, az egész világban.

Eddig sem vádolhatott senki azzal, hogy nem dolgozom sokat, de ennyit, amennyit a márciusi összeomlás óta talpon vagyok és nyomom ezerrel a teljes csapatommal együtt a munkát - erre még sosem volt példa. Reggeltől estig a turisztikai szektor megmentésén dolgozunk mindannyian, és ha utánanéznek, ez alatt az időszak alatt nem voltunk jelen személyesen semmilyen közgyűlésen, szakmai találkozón, mert egyszerűen nincs erre időnk. Sajnálnánk azt a két-három-négy órát, ami ezzel elmenne, mert ezzel a feladatok megoldásától vennénk el az időt.

Most az a feladat, és nap mint nap azért dolgozunk, hogyan lehet újra indítani a turizmust? Az, hogy belföldön ilyen szép számban megnőtt a hazai turisták száma - ebben nekünk is volt némi részünk, nem is kevés.

Azt tudom, ha a válság elhúzódik - ma még senki nem tudja, hogy meddig fog tartani, nálam sincs a Bölcsek köve, úgyhogy ezt én sem tudom megmondani -, akkor állami támogatásokból ez a szektor, vagyis a turisztikai ágazat nem fenntartható. Ez biztos. Csak akkor működhet az idegenforgalmi ágazat, ha a szállás- és vendéglátóhelyeket vendégek népesítik be. Ezen dolgozunk, ez most a legfőbb feladatunk", fejezi be a kérdésre adott  válaszát Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Forrás: Turizmus Online


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.