hirdetés
hirdetés

Többen utaznak az év végén, mint 2019-ben

A drágulás ellenére is többen töltik az ünnepeket utazással, mint az elmúlt években. Az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár karácsonykor tavalyhoz képest közel 23,5 százalékkal nőtt. Szilveszterre és a jövő év első két hónapjára is több foglalás áll bent, mint egy évvel korábban, ilyenkor. Karácsonykor Budapest, szilveszterkor és a jövő év elején pedig Eger a legnépszerűbb település a Szallas.hu-n foglaló vendégek körében.

hirdetés

A Szallas.hu foglalási adatai szerint nőtt az év végi és a jövő év eleji foglalások aránya az elmúlt évekhez képest. „Bár nem tudjuk megjósolni, mi vár a turizmusra a jövő évben, arra számítunk, hogy amíg az utazás nincs korlátozva, addig az utazási vágy megmarad – magyarázta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Ugyanakkor az utazási szokások átalakulhatnak, tovább erősödik a belföldi desztinációk iránti érdeklődés, közelebbre utazunk és akár az éjszakák számát csökkentve kevesebbet költünk egy-egy üdülésre."

A karácsonyi időszakra szóló, december 19-éig beérkező foglalások száma 30 százalékkal nőtt tavalyhoz, és 3 százalékkal 2019-hez képest. Az egy főre jutó, egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, ami 23,5 százalékos növekedés tavalyhoz, és 45 százalékos drágulás 2019-hez viszonyítva. A karácsonyt otthonuktól távol töltők fele wellness-szálláshelyet választott. A foglalások 48 százaléka hotelbe, 23 százaléka apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 10 százaléka panzióba, 3 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Budapest, Hévíz, Eger, Gyula és Zalakaros bizonyult eddig a legnépszerűbb úti célnak. A top 10-es ranglistára még Cserkeszőlő, Pécs, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged került fel. A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül karácsonykor Észak-Magyarország (20,55%), a Balaton (15,46%), és a Dél-Alföld (13,95%) részesül legnagyobb arányban a foglalásokból. Az észak-magyarországi régióban pedig Eger, Miskolc, Szilvásvárad, Parádfürdő, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebb.

Depositphotos
Depositphotos

Valamennyi szállásadó extra programokkal várja a kikapcsolódásra vágyókat. Lesznek élőzenés estek, sztárvendég énekesek, bűvészek, humoristák is. Persze a kisgyerekekre is gondolnak, például lehet mézeskalácsot díszíteni, és egyéb kézműves foglalkozásokkal is készülnek sok helyen. A felnőttek pedig forralt borral forrósíthatják a hangulatot.

Az óév elbúcsúztatása végett is többen kelnek útra: tavalyhoz képest több mint duplájával nőtt eddig az előfoglalások száma, de 2019-hez képest is 20 százalékos a gyarapodás. A legtöbben Egerben, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Siófokon koccintanak éjfélkor.

Az új év első két hónapja is bizakodásra ad okot, már most kétszer annyi foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor, 2019-hez viszonyítva pedig csaknem 10 százalékkal nőtt az előfoglalási arány.

Top 10 belföldi úti cél 2022 karácsonyán:

1.       Budapest

2.       Hévíz

3.       Eger

4.       Gyula

5.       Zalakaros

6.       Cserkeszőlő

7.       Pécs

8.       Siófok

9.       Hajdúszoboszló

10.   Szeged

 

Top 10 belföldi úti cél 2022 szilveszterén:

1.       Eger

2.       Szeged

3.       Pécs

4.       Gyula

5.       Siófok

6.       Budapest

7.       Hajdúszoboszló

8.       Hévíz

9.       Győr

10.   Sárvár

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk