hirdetés
hirdetés

2018 áprilisában Marokkó adhat otthont a MUISZ közgyűlésének

Mozgalmas ősz előtt áll az utazási irodák érdekképviselete - a tervezett programokról a legutóbbi MUISZ-vacsorán számolt be dr. Erdei Bálint elnök.

hirdetés

Ismét telt ház előtt, 112 regisztrált résztvevővel zajlott le a Magyar Utazási Irodák Szövetsége legutóbbi vacsorája a Hemingway étteremben. Erdei Bálint, a szövetség elnöke köszöntőjében megjegyezte, hogy remélhetőleg néhány év múlva már akkora helyszín kell egy MUISZ-vacsorához, mint a régóta beígért nagy kapacitású budapesti konferenciaközpont. Hát ezért is lobbizik a szövetség a létesítmény megvalósulásáért.

Az elnök beszámolt arról is, hogy a közelmúltban megkérdezték a tagságot az utazási irodai felelősségbiztosítás bevezetéséről. A többség arra szavazott, hogy ez kötelező legyen. „Ott lebeg felettünk Damoklész-kardja a Best Reisen balesete óta különösen – emlékeztetett Erdei Bálint.

Több év munkájának eredményeként az egyik biztosító kidolgozott egy felelősségbiztosítási terméket. Sok minden hiányzik belőle, de nincs olyan termék, ami 100%-os fedezetet nyújt mindenre, hallhattuk. Az volt a megállapodás, hogy október elsejéig negyven MUISZ-tag iroda írja alá, akkor lesz 20%-os díjkedvezmény. Eddig 25 iroda írta alá, így kell még 15, hogy meglegyen a negyven. Egy év múlva át lehet dolgozni, csak induljon el, megvan a kellő méretű veszélyközösség – emelte ki Erdei Bálint.

A MUISZ az ősz folyamán számos programot szervez a tagság számára. Sike Olga, a NAV főosztályvezető-helyettese az áfáról tart előadást előadás utazási irodáknak október 11-én 15. órakor a BGE-n. Szeptember 26. tanulmányút lesz Kalocsára a Travel Transz jóvoltából.

A következő MUISZ-vacsorán a Hungexpo képviselői mondják el az Utazás kiállítás megújításával kapcsolat terveiket, szóba kerül majd az új csomagtúrákra vonatkozó jogszabály, amelyet december 31-ig kell elfogadnia a parlamentnek. Vendég lesz a rendezvényen a Mozgássérültek Országos Szövetségének elnöke és a Külügyminisztérium új turizmusdiplomáciai főosztályának vezetője.

Novemberben szerveznek két tanulmányutat, az egyiket Máltára, a másik Marokkóba. Jövőre pedig, ha az írásbeli ígéretet betartják, április elején Marokkóban lesz a MUISZ közgyűlése.

Novemberben egyébként Budapesten tartja közgyűlését az Európai Utazási Irodai Szervezetek Szövetsége (ECTAA). A MUISZ éves közgyűlését december 7-én rendezi meg Budapesten.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk