hirdetés
hirdetés

Az utolsó sérült is úton van Magyarországra

Az egyiptomi buszbaleset utolsó magyar sérültjét szállító repülőgép is felszállt csütörtök este Kairóban - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel.

hirdetés

A miniszterelnök szóvivője a közleményében azt írta: Kveck Péter kairói magyar nagykövet arról tájékoztatta a kormányfőt, hogy nem sokkal este nyolc óra előtt felszállt Kairóban az a repülőgép, amely az ott ápolt utolsó magyar sérültet és hozzátartozóját szállítja Budapestre. Így a buszbaleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban - tette hozzá.

Nem sokkal korábban Szijjártó Péter azt közölte, hogy a holttesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17:41-kor a kecskeméti légi bázison landolt. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító cégek szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek.

Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az egyik busz felborult. A balesetben tizenegy magyar meghalt.
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Martonyi János külügyminisztert, hogy szervezze meg a sérültek folyamatos és zökkenőmentes Magyarországra szállítását, továbbá Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a buszbaleset áldozatainak holttesteit.

Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn azt mondta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pszichológust küldött a helyszínre, aki segít a túlélőknek a tragédia feldolgozásában. Emellett az Országos Rendőr-főkapitányság két közlekedésbiztonsági szakember kiküldésével segíti a munkát, az Országos Mentőszolgálat pedig orvoscsoportot küld a helyszínre - tette hozzá.

A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Az őket szállító repülőgépek Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak, majd valamennyiüket a Péterfy Sándor utca kórház Fiumei úti baleseti intézetébe szállították kivizsgálására.

Szijjártó Péter szerdán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: csütörtök estére az összes sérült, a tizenegy halálos áldozat, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk