hirdetés
hirdetés

Thomas Cook: új elnök és iroda eladások

A Thomas Cook eladja száz hollandiai utazási irodáját egy német bank számára, emellett kinevezte új elnökét is a cégcsoport Frank Meysman személyében.

hirdetés

A tervek szerint 100 holland leányvállalatától válik meg a Thomas Cook, amelyeket a Raiffeisenbank turisztikai ágazata, a VR-meine Reise vásárolna meg. Az eladásra kerülő irodákban közel 400-an dolgoznak, bevételük közel 150 millió euró. A tulajdonosváltás ellenére az irodák továbbra is a Thomas Cook márkanév alatt működnének majd és főként a Thomas Cook útjait értékesítenék.

A VR-meine Reise Németország fő utazási iroda lánca, az RTK tulajdonosa is. A bank ügyvezetője, Wolfgang Altmüller a FVW turisztikai oldalnak az akvizícióról úgy nyilatkozott, hogy lehetőséget teremt az RTK számára a nemzetközi terjeszkedésre. 

A Thomas Cooknál időközben a belga születésű Frank Meysmant nevezték ki a vállalat új elnökének, aki decembertől ülhet az elnöki székbe, Michael Beckett nyugdíjba vonulását követően. Meysman olyan globális vállalatoknál dolgozott korábban vezető pozícióban, mint a Procter & Gamble, a Douwe Egberts és a Sara Lee. Az új elnök egyik első feladata lesz, hogy ügyvezető igazgatót találjon a vállalat élére a korábbi igazgató, Manny Fontenla-Novoa lemondása után. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk